En fantastisk planeslægt

Helleborus, der på dansk blandt andet hedder julerose, påskeklokke og stinkende nyserod, er en fantastisk planteslægt med de smukkeste blomster.

 

claus20101116_112527 claus20101116_112654

 

Men her vil jeg sætte fokus på bladene – det smukke løv - der findes indenfor de forskellige arter. Marianne fra Gartneriet Spiren kom ’forbi’ i dag med en mængde goodies, som hun har fået hjem fra blandt andet Belgien. Og det er dem, jeg har fotograferet her.

 

claus20101116_113751

 

De har, som det fremgår af billederne her, det mest fantastiske løv, og det særegne er, at de pynter hele året, fordi de er vintergrønne. Læg mærke til bladenes former og farver. Smukke ikke?

 

claus20101116_113710 claus20101116_112835

 

At de så også får blomster er et yderligere plus, og tidspunktet hvorpå de viser sig – allerede først på året – gør, at Helleborus er en plante, man ganske enkelt ikke kan undvære i haven.

 

claus20101116_114036 claus20101116_114056

 

I den kommende weekend holder Gartneriet Spiren som nævnt i går juleåbent, og her fokuseres der på de fantastiske planter, I ser her. Men også på de hvide juleroser, der allerede nu har foldet sig ud.

6 kommentarer:

 1. Hej Claus

  Wow. Jeg tror jeg skal besøge det gartneri engang i fremtiden. Hold da op.

  Jeg er imponeret over, at du hele opdaterer din blog! Der er så mange indlæg, nogle gange flere om dagen.

  Lige nu er der ret stille på min blog. Det beklager jeg. Men derfor må 'folkens' da gerne kigge forbi alligevel, det gør jeg selv med de andre, der kommenterer her. :)

  - Ungersvenden

  SvarSlet
 2. Hej Claus

  Ja, Helleborus er smukke både med og uden blomster, hvilket din bog om disse dejlige planter med tydelighed viser. Overvejer at kigge forbi til julearrangementet i weekenden, hvis jeg kan passe det ind. Tak for et godt fif. Igen :-))

  SvarSlet
 3. Helleborus er smukke og er lige der hvor man virkelig har meget brug for noget der blomstrer. Har netop flyttet nogle fra en fjern ende af haven til et bed der kan ses fra køkkenet. Skal besøge Spiren i det kommende år, ser meget spændende ud og lidt fraligt for pengepungen..

  SvarSlet
 4. Kære Claus.

  Tak for linket til Spiren. Det blev til et dyrt bekendtskab. Jeg fik bla bestilt et pr stykker af den hvide julerose, som skal indgå i jule dekorationer til hoveddøren. Jeg kommer nok til at finde noget overskud til at endevende flere af mine bede til foråret. Jeg har nemlig sat mig for, at jeg skal have den lysegule pæon, akelejerne m.m, og der skal de lysegule og grønne påskeklokker også med. Og de lyserøde skal...

  De bedste hilsner og go' arbejdslyst i haven.

  SvarSlet
 5. Takk Claus for at du fyller på med inspirasjon hver dag! Mange hageblogger ligger nå død, men det er nå de trengs mest! Når vår og sommer kommer får man det travelt med sine egne grønne areal. Kjøpte juleroser fra Spiren på hagemesse i Stockholm i vår. Disse ligger nå under snøen i min hage, men det må vel noen nye til når det nærmer seg jul. Det er mye pent nå også. I dag var alt dekket av krystaller her jeg bor. Fuktig vær med overgang til flere minusgrader gir en fantastisk touch på naturen. Ha en god dag!

  SvarSlet
 6. Kære Madam Bæk - det er godt at have nogle ønsker.

  Kære Brita - jeg er glad for din bemærkning om, at mange andre havebloggere lukker ned for vinteren, men at jeg bliver ved. Jeg indrømmer, at det måske ikke er så namt at finde interessante ting at skrive om, men jeg fortsætter, så længe I besøger mig og også gerne kommenterer.

  SvarSlet