Endnu en gæst

Her er endnu et gæsteindlæg  - fra Berit fra Irishaven. Tusind tak for det. Jeg bliver rigtig glad, når jeg læser, at du – Berit – først begyndte at blogge, da jeg opfordrede til det.

 

Og jeg forstår helt og holdent, at du holder så meget at den skønne slanke Iris sibirica.

 

 

Irishaven

Min største haveoplevelse har været at få et digital-kamera og at jeg dermed hele sæsonen 2010 har kunnet tage billeder i haven. Når jeg tidligere har set på blomsterne i bedene, så har jeg tit tænkt: "hvis man bare kunne sætte tiden i stå - det er så smukt ".

 

sommerhus weekend 17-06 030

 

Det at fotografere er jo en form for at "sætte tiden i stå", så hvorfor jeg ikke tidligere har tænkt på at fotografere i haven - kan jeg ikke helt forstå.

 

034

 

Nu kan jeg nyde billederne hele vinteren, og jeg kan oven i købet dele noget af denne blomsterbilled-glæde på min blog "Irishaven".

 

ferie blomster 005

 

Da du her på din blog opfordrede flere i Danmark til at lave have-blogs, så tænkte jeg først, at det kunne jeg nok ikke finde ud af, og hvad havde jeg egentlig at fortælle og vise til andre? Nu hvor jeg er gået i gang med bloggen, kan jeg kun opfordre andre haveamatører til at gøre det samme. Det er rigtig dejligt at se sine haveoplevelser præsenteret på en blog, som både jeg selv og andre kan have fornøjelse af.

 

12-06-10 del 2 003

 

Jeg vil gerne gentage opfordringen til at lave haveblogs - når jeg kan finde ud af det, så kan alle I andre også - jeg havde ingen forudsætninger, men prøvede mig frem på Googles blogsystem en sen aften. Ovenfor ses første billede, jeg lagde på min blog - min yndlings-iris, Iris sibirica ’Soft Blue’.

 

sommerhus weekend 17-06 027

 

Jeg har kaldt min blog Irishaven - det handler om, at jeg drømmer om at min sommerhushave i juni måned skal være domineret af Iris sibirica. Jeg regner med at nå det mål om tre-fem år.

 

Hilsen Berit fra Irishaven

14 kommentarer:

 1. Tak til Berit for dit indlæg og de fine billeder, det er en rigtig god ide med gæstebloggere. Ja, vi er jo nok nogle stykker der har overvejet eget blog-liv med de samme tanker som du har gjort dig. Personligt har jeg fundet et navn og lavet en forside....., - så må vi se hvornår det udvikler sig, men måske dit indlæg var det berømte spark ;o)
  kh fru friis

  SvarSlet
 2. Jeg kan rigtig godt lide det vilde med lipin, iris og er det pæoner i baggrunden?

  De bedste hilsner
  Madam Bæk

  SvarSlet
 3. Hej Berit, jeg er fuldstændig enig i at haveinteressen og fotografering passer perfekt sammen og jeg synes det er dejligt at der kommer flere havebloggere på banen og dine Iris vil jeg gerne høre og se mere om. Jeg havde(har stadig) i nogle år en hjemmeside hvor jeg lagde billeder, men begyndte også at blogge da Claus opfordrede os her fra sin blog. Nu har jeg lagt mig som følger på din blog:o) Og til Jette vil jeg sige, at jeg har ventet på at du kom igang så jeg håber at du kommer med mere end en forside:))
  Men jeg har et suk også til dig Claus for jeg ville ønske at man ikke skulle igennem de dér koder for at lægge en kommentar. Jeg har selv slået det fra og oplever INGEN spam.

  SvarSlet
 4. Så fint inlägg av Berit. Jag gillar också olika iris.

  SvarSlet
 5. Pragtfulde billeder!!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 6. Så N Y D E L I G!!

  klem klem
  ANETTE:)

  SvarSlet
 7. Hej Berit

  Sikke flotte billeder og en dejlig have, du har. Ja, det er dejligt med et digital camera, så man kan fastholde alle de skønne blomster og øjeblikke, selv har vi fotograferet rigtigt meget i vores have, alt fra clematis og roser til nærbilleder af solhat, åkander georginer, pindsvin og fugle. Måske skulle man følge en opfordring og "lege" lidt med en blogg her senere på vinteren. Det er i hvert fald interessant at følge andre have-bloggere og selvfølgelig også "mester" selv (Claus).
  Held og lykke med projektet.
  Mange hilsner Ulla

  SvarSlet
 8. Hej
  Flot side med Iris. Ja jeg er nu ikke kommet til selv at blogge endnu, og med 3 hjemmesider tror jeg ikke rigtig at det blir' til mere. Men har da et par historier fra egen haven på mine hjemmesidet.

  God søndag Anne Gine

  SvarSlet
 9. Smukke billeder og sikke en flot iris!

  Jeg tror at du Claus Dalby) har været en stor inspiration for mange af os til selv at lave en blog og skrive lidt havedagbog. Det er formentlig mest for os selv, men det er nu hyggeligt at kikke på andres "haveord" og billeder, både til inspiration og nydelse.

  Min verden er blevet meget større og rigere det sidste halve år!

  kh Lone.g

  SvarSlet
 10. Virkeligt dejlige billeder, jeg tror straks jeg vil hoppe over og se nærmere på din have. Da jeg i sin tid hørte at Claus ville skrive blog blev jeg lykkelig, dels fordi jeg glædende mig til alt det Claus kunne fortælle (og han gav så utroligt meget mere end jeg nogensinde havde turer håbe) og dels fordi jeg håbede han vil inspirerer end masse danskere til at hoppe ind i blogverden. Og her er du med favnen fyldt med Iris. Hvor er det skønt.

  SvarSlet
 11. Tusind tak for alle kommentarer og hilsner - det varmer min lille amatørsjæl og jeg glæder mig rigtig meget til at kunne fotografere mere til min blog når sæsonen rigtig starter igen til marts.
  Her kommer lige svar til Madam Bæk - ja, det er en mørkerød pæon i knop du ser på billedet med lupin og iris.
  Hilsner fra Berit fra Irishaven

  SvarSlet
 12. Super flotte billeder, glæder mig meget til at gense haven "live" til sommer.

  SvarSlet
 13. Man forstår rigtig godt, hvorfor I. sibirica 'Soft Blue' er din favorit - det er vist også lige blevet min! MUMS! Dejlige billeder, må vist lige et smut forbi irishaven...Tak for besøget.
  Havehilsner fra Lise

  SvarSlet
 14. Et indput på det med spam og koder:

  Jeg kan godt forstå at man kan blive utålmodig, når man skal skrive koder ned, for at lægge sine indlæg ud.
  Det hjalp dog meget på min utålmodighed, da jeg hørte denne historie:

  Et sted i verden sad der for ca. 3-4 år siden en mand og blev træt af at skulle skrive koder. Han regnede ud at det var uendeligt meget tid man tog fra folk, når de dagligt afkodede billeder på internettet. Manden vidste at grunden til at man afkoder billeder, er fordi det kan en maskine ikke. Det er derfor det forhindrer spam - en robot eller en computer kan nemlig ikke afkode et billede. Det er en helt unik evne for mennesket.
  Samtidig bruger andre mennesker verden over meget tid på at indtaste gamle håndskrifter, så det kan digitaliseres - alt fra oldgræsk til romaner fra 1700-tallet, kinesiske lovtekster ... kort sagt alt muligt bliver i disse år lagt ud på skrift på nettet. Det er også tidskrævende, og ikke en opgave for en maskine. Det skal være et menneske der aflæser billedet af bogstaverne og efterfølgende indtaster det.

  Manden opfandt derfor en metode, som betyder, at når vi afkoder et billede -for at tilkendegive at vi har en oprigtig hensigt med det vi sender- så er det en rigtig tekst. Det ser måske uforståeligt ud, men det er et rigtigt ord, der har en betydning. Derfor giver det rent faktisk mening når vi nedskriver koden, for i det øjeblik er det ikke længere blot et indscannet billede, men et digitaliseret ord. Det gør en forskel - både for min personlige indstilling til opgaven, men også for hele verden, som på denne måde får hjælp til digitaliseringen af gamle håndskrifter.

  Hans opfindelse har lagt navn til et begreb: crowd sourcing - det handler om at udnytte den samlede kompetence blandt folk som helhed, for at opnå et mål. A la "sammen er vi stærke" - jeg synes det er en sjov historie. (Crowd sourcing er et begreb der tiltaler mange virksomheder fordi de ser en mulig besparelse) ... I dette tilfælde har jeg ikke noget imod at blive brugt til at sikre en kulturarv.

  Måske kendte mange historien allerede, i så fald beklager jeg at have spildt jeres tid. Jeg synes bare det er ret tankevækkende. (Og nej, desværre kan jeg ikke huske hans navn).

  Bedste hilsner Lisbeth K

  SvarSlet