Et lille svirp

Så kom den – i går. Frosten. Men det var kun et ganske lille svirp, og ingen planter tog synlig skade. Jeg gik en runde her til morgen, og selv om der ikke er mange blomster, er der stadig meget at glæde sig over.

 

20101106_084539

 

For eksempel hortensierne, som nu snart mister farve og bliver helt pergamentagtige og brune. Det er også smukt, når rimfrosten lægger sig på dem.

 

20101106_084511

 

Som sagt så ofte før: Det er hele tiden noget at se frem til … Tænk en gang. Om blot godt og vel fem uger bliver døgnet igen længere. Hvad skulle vi gøre uden vores årstider? Jeg vil ikke bytte med nogen. Hvad siger I?

11 kommentarer:

 1. Nej, med årstiderne er der et evigt skift i os selv også, små forandringer der skaber..Bortset fra det, så er det dog utroligt, så længe du har en have i blomstring og farver. Også selvom din have ligger i læ af skov og tæt ved vandet. Her sneede det fra imorges, og det er nu skiftet over i slud!Så vil jeg dog langt hellere have høj blå himmel og gylden sol, som i de seneste dage.
  Der er dog meget at glædes over. Idag satte vi tænderne i det mest lækre rugbrød! De er blevet så vellykkede og flotte, så jeg er helt stolt af mig selv, de er mindst på højde med Emmerys mv, så tak for opskriften, Claus. Nu har jeg surdej boblende i køkkenet, og der skal eksperimenteres med brød, som jeg er vild med at bage, nu også rugbrød:-)
  God dag,
  Kærlig hilsen Helle

  SvarSlet
 2. Hej Claus.
  Idag er det koldt her på Als, men jeg elsker også de skiftende årstider. Det er jo hyggeligt at komme hjem efter gåturen med hunden at tænde op i brændeovnen, bage boller og glæde sig til de kan spises lune med en kop dejlig chokolade til.Bladene er alle ved at være væk fra træer og buske og mine fuschier skal klippes ned og ind for vinteren. Vinteren er hvis den som sidste år var hvid længe, utrolig smuk og så kan jeg glædes over at foråret nærmer sig når tøen sætter ind. Højdepunkterne om foråret er når svalerne kommer hjem. Disse elegante smukke fugle som kvidrer og hvert år besøger mit hjem i garagen, stuen ja alle steder hvor et vindue eller dør står åben udforsker de. Jeg nyder at se haven vågne med al dens kraft. Se om det der blev plantet sidste år ser sådan ud som jeg håber på.
  Nu vil jeg til at starte på de hjemmelavede julekort. Bliver dejligt inspireret hos papirmuseet i Gråsten, som er et dejligt sted for kreative sjæle udi papir. Haven ved Gråsten slot kan så besøges også den er stadig smuk og det er stadig Dronning Ingrids ideer der ses i haven .
  Ha' en dejlig dag.
  Hilsen Karina.

  SvarSlet
 3. Kære Claus. Ja heller ikke jeg ville bytte. Årstidsskift er der nu noget ved, andre sysler, nye stemninger. Jeg syntes at farverne i efteråret er så smukke. God dag til dig. KH Anne

  SvarSlet
 4. Ja,netop årstidernes skift i vor del af verden er helt livgivende. Netop som frosten har pillet bladene af træer og buske,står de stedsegrønne til fuldt skue i alle deres nuancer og giver ly til vinterfuglene.
  Så opdager man lige, at de vinterblomstrende planter er i fuld gang med næste sæson.
  Det er da lykke at gå derude og sige farvel og goddag til blomsterne i samme åndedrag.
  Måske skulle man skrive en bog om de oversete vinterplanter:-). Man kan nok finde et forlag.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
 5. Hej Claus.
  Du er da en vidunderlig optimist. Man kan kun blive glad i låget af at læse din blog.
  Kærlig hilsen
  Inge-Lise Thomassen

  SvarSlet
 6. Jeg elsker sol og varme, men selv om vejret i dag er regnfuldt og blæsende - sådan rigtig surt - ja så kunne jeg ikke tænke mig IKKE at have skiftende årstider. Hvor var så forventningens glæde, tanken om forårets komme, sommerens varme, leg i sneen, mørke dage med lys i stager og brændeild.
  Hvis alle dage, uger, måneder var ens skulle vi feje blade op hver dag og aldrig se træernes fine grenstrukturer. Jeg vil heller ikke bytte - i hvert fald kun for kortere perioder

  SvarSlet
 7. Jeg kan kun give jer ret i, at årstidernes skiften er et plus! Jeg elsker faktisk, når det skifter, for hver tid har sine egne glæder, som man kan se frem til - både i naturen/haven og i rækken af traditioner. Kærlig hilsen Vibeke i BirgitsHus Butik & Have.

  SvarSlet
 8. Jeg nyder også årets skiften og vil ikke bytte for en million! Det er jo netop dét, at der er forandring, som gør, at man nyder de forskellige tider på året, nyder netop dén årstid man p.t. befinder sig i, men også samtidig længes efter dét, der vil komme, uanset hvad man så end holder mest af: forår, sommer, efterår eller vinter. Min kejserbusk er for øvrigt netop startet på at blomstre så småt. Det er jo fantastisk at se på her i den våde november. Som Anne Marie foreslår: "Måske skulle man skrive en bog om de oversete vinterplanter". Var det noget, Claus? Jeg tror, der er rigtig mange, der ikke aner, at haven kan blomstre midt om vinteren...

  SvarSlet
 9. Ah, din have ligger herligt lunt og godt, tæt på vand og skov! Her har frosten forlængst suget den sidste saft ud af tingene og træer og buske står nøgne hen. Men på den store sten i min gårdhave ligger 10 store, rødgule malusfrugter og skinner som lanterner. Hvad der ville være druknet i farvelarm for 4 måneder siden, spiller nu førsteviolin. Et smukt udtryk for de skiftende årstiders allerstørste styrke - hver årstid sin skønhed.
  Mvh Lise

  SvarSlet
 10. Kære Anne Marie og Pia - flere har gennem årene foreslået mig at lave en bog med vintervækster, og det gør jeg måske en dag.

  SvarSlet
 11. Thanks for this
  http://www.packersmoversnashik.com/ packers and movers nashik

  http://www.packersmoversinmumbai.com/ packers and movers in mumbai

  http://www.moversandpackersbangalore.com/ packers and movers bangalore

  http://www.transportroad.com/ packers and movers in mumbai


  http://www.packersandmoversmumbai.co.in/ packers and movers in mumbai

  SvarSlet