Frø fra min have

I sensommeren og efteråret samler vi altid frø i haven, og i år har vi samlet ekstra ind, fordi jeg gerne vil dele frø med jer, der handler hos mit firma, Forlaget Klematis. Køber du for minimum kr. 199,95, kan du vælge én frøpose. Et køb på kr. 399,95 udløser to frøposer etc. Dette tilbud gælder, så længe lager haves.

 

Du kan vælge mellem rødblomstrende kvan, Angelica gigas, og mørkløvet kvan, Angelica purpurea ’Vicar’s Mead’; rød havemælde, Atriplex hortensis rubra, og mørk opiumvalmue, Papaver somniferum ’Claus’.

 

Jeg tilbyder tre forskellige frøposer:

 

Rødblomstrende og mørkløvet kvan, Angelica gigas og Angelica purpurea ’Vicar’s Mead’

 

20100810_101046_blog

 

Denne pose indeholder frø til to fantastiske kvan: Den rødblomstrende, der ses herover. Den er toårig, hvilket vil sige, at den første år kommer med grønne blade. Andet år kommer de fantastiske blomster, og derefter dør planten.

 

20100805_173500[3][1]

 

’Vicar’s Mead’ herover blomstrer også først andet år. Men den kommer til gengæld igen år efter år, idet det er en staude.

 

Rød havemælde, Atriplex hortensis rubra

 

20090531_043643_blog

 

En skøn, skøn og rigtig nem plante med det mest fantastiske røde løv. Det er en af de planter, som altid bliver beundret her i haven. Bemærk, at den sort jeg har, er mørkere og mere purpurfarvet end de gængse. Den stammer fra en engelsk have.

 

Mørk opiumvalmue, Papaver somniferum ’Claus’

 

20090626_055724[6][1]

 

Denne valmue behøver vist ingen nærmere præsentation. Siden jeg startede med bloggen, har jeg sendt frø til alle jer, som har anmeldt mine bøger. Fra jeres kommentarer ved jeg, at den nu blomstrer I haver over hele Skandinavien. Det er en sjælden sort uden navn, som jeg har fra en fransk have. Jeg har været så ubeskeden at kalde den for ‘Claus’.

 

20090626_040236[14][1]

 

NB. Jeg ved, at mange af jer, har glæder jer til frø fra mamelukærme ‘Pink Beauty’. Desværre blev frøene ædt af mus (de bæster), så jeg må skuffe jer.

 

Besøg Klematis hjemmeside her. Når du kommer til “kassen”, kan du skrive dine frøønsker.

5 kommentarer:

 1. Hej Claus.
  Åh, jeg glæder mig til næste uge - har lige været forbi Klematis' side og bestille din bog. Fantastisk at du også forærer frø sammen med bogen. Jeg håber denne gang at være heldig at få nogle, så jeg kan få mine egne Clauser i haven, jeg synes valmuerne er så fantastisk flotte på dine billeder, så det vil være et sandt scoop at få dem lige uden for døren. Men først vil jeg glæde mig til at læse og bladre og nyde din bog (har smugkigget lidt på din teaser, men intet slår jo virkeligheden), og så kan jeg se frem til næste havesæson og de flotte valmuer bagefter. Du redder en ellers træls onsdag. Tak.
  Ha' en god aften.
  Anita

  SvarSlet
 2. hej claus
  måske var jeg lidt for hurtig på bestillingen så jeg så slet ikke at jeg kunne vælge frø.piv piv
  men hvis du læser dette må du da gerne kate nogle kvan og valmue frø i min pakke, please please
  mange aften hilsner fra maj britt johansen,lem st
  på forhånd tak

  SvarSlet
 3. Kære Atle - du skal da ikke snydes. Send mig lige en mail med dine ønsker og adresse, så giver jeg den videre til rette vedkommende.

  SvarSlet
 4. Kjære Claus

  Takk for Kvan-frøene! Jeg sådde disse straks jeg fikk dem i posten, og deretter satte jeg frøene ute. På tross av kulden så har noen frø nå begynt å spire. Hva anbefaler du at jeg gjør med disse? La de stå der de er, eller bør jeg ta dem med inn?

  mvh Liv

  SvarSlet
 5. Kære Liv - det lyder rigtig godt. Lad dem endelig stå ude.

  SvarSlet