Husk dyrene

Her i haven fodrer vi fugle hele året, men i efteråret og vinteren optrapper vi. Det er en stor, stor glæde at have fuglene lige udenfor vinduerne. Og med vores placering ved skoven, er fuglelivet rigt.

 

 

20090531_042649

 

Duerne er her jo altid, og deres foder nyder de andre fugle også godt af men ved at bruge varieret foder, kan man trække mange forskellige fugle til.

 

En forhandler som jeg gerne henviser til, er Vivara. Klik her. Bemærk, at de har et meget fint katalog, som de sender gratis.

7 kommentarer:

 1. Hej Claus
  Først og fremmest må jeg give kompliment til din nye havebog. Den har jo helt enormt mange skønne billeder - både fra din egen have, men også fra de dejlige haver du har besøgt. Jeg har de fleste af dine bøger her hjemme, men har en følelse af at denne nye bogen bliver særlig flot - glæder mig til at tage den nærmere i øjesyn!
  Du minder os om dyrene i dette inlægget... Her i Stavern fodrer vi også fuglene hele året - det går sækkevis med foderfrø, store spand med fuglenødder samt fedtkugle om vinteren. Efterhånden er det tilkommet flere og flere fugle, så jeg tror nok vi fodrer mellem 40 og 50 af alle slags småfugle samt nogle duer. Det er hyggeligt og jo meget nødvendigt om vinteren. Meeen - det begynder at blive lidt mange.
  De hygger sig i alle fald, og da gør vi det også!
  Ønsker dig en dejlig aften!
  Knus fra Lene

  SvarSlet
 2. Hej Klaus.
  Vi fodrer også hele året, dog ikke her i vores byhave, men i vores sommerhus-have.
  Det er lige op til Meilgårdskoven, og der er rigtig mange forskellige fugle som kommer og spiser, sidste sommer havde vi også to egern unger, men jo ældre de blev, jo mere uenige blev de om ophavsretten til foderet, så ofte lå de og trillede rundt på terassen i et gevaldigt slagsmål.
  Af og til kommer der også dyr og spiser, men de bliver desværre også fristet til at spise nogle af mine blomster..
  Jeg synes dog at det er i tiden hvor de har unger at der er allermest afsætning på foderet. Vi har også mange duer der kommer og spiserr, men desværre ikke nogle så flotte som dine..
  I øvrigt har jeg lige været ved at sætte de sidste roser for i år, så glæder mig til at se bl.a Willestrup, Claire Austin og Penny Lane til foråret, de to af dem i øvrigt ønsket efter besøg i Rosenparken i Ålestrup, sikke da et fantastisk sted, glæder mig altid til åbningen hvert år;-))

  SvarSlet
 3. Her er vi også i gang med af fodre fuglene. Vi har rigtig mange forskellige fugle, selvom vi ikke fodre i sommer halvåret. Det er ikke usædvanligt, at vi har et leben omkring vores bæk løb, hvor der dagen igennem er store bade dag. Nu hvor det er blevet koldt derude, kan vi sidde inde i vores varme stuer, og nyde synet af mange forskellige fugle både i badet, men også når de spiser. De sidste pr måneder har de gjort indhug i frugt og bær her i haven, som vi gladelig deler med vores små venner.

  SvarSlet
 4. Også jeg er på helårs-fodring. Fugle er et kæmpe plus i haven af mange årsager. Har tidligere set på Vivaras hjemmeside, men endnu ikke benyttet dem. Tak for tippet. Det vil jeg prøve.

  SvarSlet
 5. Kære alle - tak for hyggelige kommentarer.

  SvarSlet
 6. Jeg fodre også året rundt. Har også lagt mærke til at jeg bruger allermest foder i foråret, når fuglene har det første hold unger. Måske fordi rigtig mange nøjes med at fodre om vinteren og når fuglene så har brug for ekstra meget mad til de sultne unger er der ikke så mange foderpladser at vælge imellem - udbudet af insekter er stadig begrænset, sidste års bær er spiste og årets nye "høst" er langt fra klar.
  Her må alle foderpladserne desværre sikres godt ellers bliver de nemlig ryddet og ødelagte i løbet af få minutter - Vi har desværre 2 store Rågekolonier ret tæt på :-(
  Der har Vivara´s produkter været en meget stor hjælp. Deres fedtblokke og fedtpiller er et kæmpe hit her i haven. Desuden har jeg lavet mit plankeværk a´la´Dalby med fuglekasser derfra på hver anden stolpe :-)
  Til de fugle der helst vil spise nær jorden. Har jeg lavet et "Bur" af trådkompostbeholdere. Her kan solsorte og alle der er mindre komme ind til foderet, mens fodret stadig er sikret mod de kæmpe store Rågeflokke. Det eneste minus er at jeg egentlig gerne også ville fodre f.eks. duerne, spætten og fasanerne. Men det kan desværre ikke lade sig gøre. Hvad værre er at Rågerne måske også spolerer, min drøm om et dueslag, fordi jeg ikke vil kunne fodre duerne ude.
  Husk også vand i fuglebadene, når det ikke kommer fra himmelen - specielt også når det bliver frost. Men put endelig ikke madolie eller lignende i vandet for at holde det frostfrit - det klistre fjerne sammen.
  KH. Sanne O.
  Som i går fik Havekalenderen - Den er bare helt FANTASTISK!

  SvarSlet
 7. kære Claus.At fodre fugle er en dejlig opgave.Jeg har hængt et foderbræt op i mit æbletræ ,så fuglene hurtigt kan flyve derop ,hvis der skulle komme ubudne "gæster ".På et tidspunkt talte jeg 12 musvitter og blåmejser som sad og ventede på at komme til at spise.De sidder på min tørresnor og venter.Sjovt ikke.Dompapper og grønirsker er også gæster .Gode hilsner Lilbrith Jørgensen

  SvarSlet