Kort over haven

haveplan_rgb72

 

I min nye bog – ‘Mit haveliv’ – er der et kort over haven, og her kan man se, hvor det runde bassin, som jeg skrev om I fredags, er placeret.

 

Lad mig starte ovenfra: Bag villaen ligger Flammebedet – et langt bed i overvejende orange farver garneret med mørkerød og purpur. Bygningen til venstre er den tidligere stald og garage. Den anvendes til redskaber, potter og lignende. Til højre for den ligger det victorianske drivhus, som danner den ene væg i udekøkkenet med mure omkring.

 

På venstre side af villaen ses havestuen. Derfra er der udsigt til et nyt haveafsnit – den nedsænkede have eller the sunken garden med opstammede avnbøgetræer omkring. Til venstre for den, ind mod skoven, er der et stort hvidt bed med en rosenbuegang. For enden af den står en urne på en krukke som point de vue.

 

Mellem havestuen og væksthuset, der ligger vinkelret på villaen lidt længere nede i haven, er der en stor morgen-terrasse.

 

Til højre for væksthuset og foran villaen ligger det største staudebed med solelskende planter i rosa, pink og purpur toner. På den anden side af væksthuset ind mod skoven er der et bed med planter, som holder af vandrende skygge – blandt andet hortensia i blålige kulører. Bemærk også dueslaget.

 

For enden af dette rum ligger den ene af havens tre tværstier, som begynder ved skoven og fortsætter ud til alleen, der består af småbladede lindetræer.

 

Går man langs med skoven, kommer man forbi det lille lysthus med et rundt bassin foran. Dette bassin er nu ved at blive anlagt. Fra denne vandhave kan man i retning mod alleen gå ind i et stort rum omkranset af taks med planter i blålige toner. Længere ude langs med alleen er der et langt blåt bed, hvis ryg er en bøgehæk, som følger lindetræerne.

 

Den lange tværsti midt i haven virker som hovedindgang fra alleen. Når man har passeret rosenbuerne, kommer der to flade spejlbassiner på højre hånd. Til venstre ligger den lange skovhave gennemskåret af den sidste tværsti. Går man ad denne tværsti tilbage ud mod alleen, kommer man først gennem en bøgehæk til et langt hvidt bed, dernæst gennem en takshæk til et gult og hvidt bed og til sidst til et gult bed lige op ad alleen.

 

Nederst i haven ud mod vejen ligger et stort bed i blå, pink og lilla toner. I midten er der en lille plads med et bassin ud for to store avnbøgesøjler.

6 kommentarer:

 1. Hej Claus
  Det ser ud til, at vi igen skal have en smuk smuk bog med inspirationer. Hvad kan det ikke føre til? Da jeg så din bog om drivhusdrømme, betød det, at der i dag ligger et skønt et af slagsen i min forhave i Højbjerg. Inspireret af dine bøger om krukkehaver blev min terrasse i Italien bygget op. Dog tror jeg, jeg vil nøjes med at læse om dit seneste projekt.
  MVH Mette
  www.montaltoliving.blogspot.com

  SvarSlet
 2. Hej Claus
  Det er en meget smuk tegning af din matrikel.
  Den giver et flot overblik over det hele.
  Hvem har du som illustrator på dine bøger ??
  Hvor meget sne har I fået i Risskov ?
  her i København er vi næsten sneet inden, ikke så ringe endda, så er der tid til patchwork, strik og armchair gardening :-)

  SvarSlet
 3. Dejligt dejligt med en tegning af din have. Ind imellem havde jeg svært ved at orientere mig, det kan jeg nu.
  .. og nu kan jeg rigtig se alle de flotte forandringer, der er sket siden mit besøg i august 2007.
  Det ville være herligt, hvis jeg blev en af de heldige der kom på besøgslisten i år ;))

  SvarSlet
 4. Kære Helle - kortet er tegnet af Marianne Schultz - en af forlagets grafikere, som har været ansat her i omkring tyve år.

  Vi har fået ret meget sne her - vel omkring en halv meter at dømme efter det, som ligger på havemøblerne.

  SvarSlet
 5. Trädgårdsritingen ser mycket spännande och intressant ut. Brukar följa din blogg varje dag och är imponerad.

  SvarSlet
 6. Jeg troede slet ikke, at det var SÅ stort. Det er nok de mange haverum, som har givet mig det indtryk.

  SvarSlet