Med glasur

Så kom frosten også her, og jeg gik rundt I morges for at tage nogle billeder med rimfrost – nærmest som glasur. På denne årstid er det rigtig tydeligt, hvor meget bladene  og deres former betyder forhavens grafik, nu hvor blomsterne er ved at være væk.

 

 

20101116_094240 20101116_095114 20101116_094836

 

Det er utroligt, hvor meget bladformer kan variere. Ovenfor er det fra venstre vortemælk, lungeurt og storkenæb.

 

Det er det skønneste vejr, så jeg skynder mid ud igen.

12 kommentarer:

 1. Dejlige billeder - sådan lidt juleagtige på en måde. Smukke farver.
  Tak vil også ud i haven og se og mine er lige så skønne.

  SvarSlet
 2. Hvordan er dit drivhus nu mht. blomster. Prioriterer du blomstring nu, jeg har f.eks. stadig mulighed for at plukke buketter (chysantemum (tak Zep)) med fyld af Rude.

  Hvad har du?

  SvarSlet
 3. Kære Claus.
  Nu er der sået små Claus'er i mit rosa/lilla bed. Ih, hvor jeg glæder mig til det bliver forår!:-)
  I morgen vil jeg så de to slags Kvan i mit drivhus, som du foreslår!
  Endnu en gang TUSINDE TAK - du har reddet min dag! Og bogen? Den er intet mindre en fantastisk - bliver læst fra start til slut. Det har jeg aldrig gjort med en havebog før!!
  Ha' en god aften alle sammen - knus fra Marianne

  SvarSlet
 4. Kære Claus.
  Håber at du har nydt det gode vejr i dag og har "fået lov" til at slappe lidt af, oven på din gode bog-messe-weekend.(altså havearb. - din måde at slappe af på!)
  Dit skriveri den anden dag om refugium, fik mig inspireret til en lille tegning.Hvis du har tid og lyst, kan du se den på min blog.
  Ha' det godt.
  Kh Lone

  SvarSlet
 5. Hej Claus.
  Som sædvanlig - flotte, flotte billeder. Og ja, det har da været et fantastisk flot vejr i dag - lad os få flere af dem i stedet for al den sure regn og rusk.
  Jeg har lige hentet Mit haveliv på posthuset i dag og har bladret den hurtigt igennem - jeg glææææææder mig til at læse den, men den ser helt sikkert ud til at leve op til alle forventningerne - man bliver helt euforisk at se de smukke billeder. Og forøvrigt tak for valmuefrøene - de er under stort pres - de skulle jo gerne leve op til dem, du viser på billederne, men egentlig er presset vist mest på mig selv - jeg må jo sørge for at få dem sået efter alle kunstens regler, så de ikke kan undgå at imponere hele nabolaget.
  Jeg vil - som en anden skrev - vente med at anmelde bogen, til jeg har læst den, men du skal vist ikke være nervøs - den kan ihvertfald ikke skuffe, kun imponere endnu mere. Og så kunne jeg jo læse, at du snart går i hi for at skrive flere pragteksemplarer - jeg begynder at spare sammen allerede nu, for det er jo nok også musthaves. Tak.
  Ha' en god aften.
  Anita

  SvarSlet
 6. Kære Claus.
  Flotte, flotte billeder - man kan næsten mærke kulden fra "glasuren". Hvorfor hedder det egentlig ikke glasød i stedet for?
  I fredags fik jeg "Mit haveliv" tilsendt. Oh, hvilken bog! Den er bare s-å flot. En værdig afløser for "Den levende have". Glæder mig rigtig til at kunne fordybe mig mere i den.
  For første gang i mit liv har jeg fået en bog, jeg ikke nænner at lukke i efter endt brug. Den ligger hele tiden opslået, så jeg lige kan skele til den, når jeg går forbi.
  Her er igen en bog fra dig, man kunne ønske sig at flytte ind, som en skrev på et tidspunkt.
  Sikke da en utrolig god ide at indlogere sig på Strandgården i Skagen. Det kommer der helt sikkert et par fantastisk gode bøger ud af. Du er vor tids H.C. Andersen for blomsterelskere!
  Nu ved jeg godt, det ikke er noget ønskeprogram, men alligevel vil jeg gerne sende en særlig hilsen til TANTE GRØN og hendes Syrenprins samt til Karen Olesen.
  Kærlig hilsen Inga Nygaard Hansen

  SvarSlet
 7. Det er så lige det at lægge mærke til den grøn/hvide grafik -selv i så beskedne planter som de viste,tak for puffet i den rigtige retning :-) Så er der lige en flot og indbydende
  bog,der skal ses nærmere på.Det gælder vist for
  en del af os,og jeg tror CD har både indsigt i og forståelse for den sag.
  Mange hilsener Ulla h

  SvarSlet
 8. Kære Hanne - det er ikke så meget blomster, der handler om i drivhusene lige nu. De er mest til opbevaring.

  Kære Lone - har lige været inde på din skønne blog igen og kan kun opfordre alle andre til at gæste den. Tak for smukke billeder.

  Kære Inga - 'Vor tids H.C. Andersen for blomsterelskere' Så kan jeg vist ikke nå højere.

  SvarSlet
 9. Hej Claus.

  Det undre mig, jeg troede du var ´besat´ af blomster også nu. Jeg synes, at det er så skønt med farveklatter i drivhuset endnu. Det er en af de ting, jeg vil arbejde mere med, når tiden bliver til det. Evt. med hjælp af lys og varme.

  SvarSlet
 10. Kære Hanne - lige nu er jeg mest 'besat' at få haven gjort vinterklar og opbevare alle de sarte planter.

  SvarSlet