’Noget’ med vaser

Må indrømme, at jeg har ’noget’ med vaser. Det kan vel ikke komme bag på nogen. Når jeg plukker, vælger jeg enten blomster til en særlig vase, jeg har udset mig i samlingen – eller omvendt.

 

20101105_101803

 

Jeg har en del vaser. Store og små, tykke og tynde, høje og lave … Men nu er samlingen blevet noget større.

 

Det skyldes, at jeg har haft overnattende gæster; keramiker Anne Rolsted, hendes mand, Benny, og deres datter, Alba.

 

Anne udstiller nemlig på KIC, som jeg skrev om i går. Og tænk en gang, så kom hun med en hel favnfuld raku-brændte vaser, hun havde lavet specielt til mig. Jeg har da aldrig fået så overdådig en gave før. Da hun viste mig vaserne, blev jeg rigtig glad og tænkte, at jeg måske skulle vælge én. Men nej, de var alle sammen til mig. Og tilmed sagde Anne, at hun fra begyndelsen havde lavet endnu flere, men at nogle var gået til i brændingen.

 

Jeg blev næsten stum af glæde og forbavselse. Sikke en generøsitet.

 

Som nogle måske husker, har jeg tidligere skrevet om Annes fantastiske have. Klik her. Hvis I gæster KIC, må I endelig hilse Anne fra mig.

12 kommentarer:

 1. WOW!! Sikken en gave at få Claus. Tillykke med de meget smukke vaser. Du skulle vel ikke vide, hvor man kan få fingerne i tilsvarende her i det nordøstlige sjælland?

  Ha' nu en dejlig lørdag
  Madam Bæk

  SvarSlet
 2. Kære Claus.
  Sikke dog en fantastisk gave. Super smukt arbejde.
  Jeg var selv forbi og hilse på Anne i sommer, hvor det var en kæmpe fornøjelse at se hendes kunst i perfekte have-rammer.
  Ha' en skøn weekend.
  Kh Lone

  SvarSlet
 3. Sikke en gave!! Hvor er de smukke, og det var de ting, du viste billeder af fra KIC i går også!! Der er flere ting, der gerne måtte være i mit hjem!!! Og det måtte en af de vaser godtnok også gerne! Hvor er du heldig!
  Kender du Designer zoo i København? De har også en masse skønne produkter!!

  SvarSlet
 4. Nej hvor er det nogle smukke vaser!! Er vild med faconen!! Sikke en dejlig have Anne Rolsted har.
  Du er en meget heldig mand... Eller man kan også sige: at det man sender ud, får man tilbage..
  God week-end

  SvarSlet
 5. Der tabte jeg saftsuseme underkæben - hvor er de bare lækre.

  SvarSlet
 6. Åhh, heldige Claus. Jeg er dog udelukkende misundelig på den gode måde, for du er jo akkurat lige så gavmild, når du har mulighed for det, frø fra din have osv......

  Men hvor jeg dog godt gad have modtaget den fantaske gave. Anne Rolsted er en fantatisk kunstner, uanset om det er hendes flotte, flotte raku krukker med stenlåg, vaser, fade eller det hun 'maler' i sin fantastiske have. Der kan man kun blive inspireret på alle måder. Og så er hun et fantastisk menneske. Jeg har 'kun' mødt hende i haven, men sikke en gæstfrihed....

  Jeg bor 'desværre' på Sjælland, men alt godt kommer jo til den som venter, og Anne holder jo heldigvis juleåbent :) Jeg gad dog godt besøge KIC...

  God weekend
  Anne Mette K

  SvarSlet
 7. Hold da op, sikke en fornem gave! Vaserne er meget smukke :)

  SvarSlet
 8. Sikken gave, jeg kan godt forstå du var målløs. Jeg elsker Raku og disse vaser er helt, helt specielle. Du er en heldig mand, men jo også en mand der gíver meget af sig selv, så mon ikke der er en sammenhæng.

  SvarSlet
 9. Nøj hvor er de bare flotte... heldige dig. ;0)

  SvarSlet
 10. Fantastisk flotte vaser. Flotte former og skønne farver. Anne Rolsted må have haft din smukke havestue i tanke, da hun lavede disse vaser til dig. Der vil de passe perfekt ind.
  Og det er bestemt en velfortjent gave. Du er nemlig selv en utrolig gavmild person.
  Mange hilsner

  Mette Marie

  SvarSlet
 11. Kære Inger Lise - ja, jeg kender godt Designer Zoo. Dejlig butik.

  SvarSlet
 12. Hold da op hvor er de smukke, jeg er totalt solgt! Bare jeg kunne finde noget lignende, det var da helt utroligt. Perfekte farver, former, struktur - alt spiller. Meget, meget smukt! Jeg kan godt forstå hvis du er en lykkelig mand, Claus.

  SvarSlet