Stadig farver

Hvis man kigger efter derude, er der stadig pletvise farver rundt omkring i haven.

 

20101116_114347

 

Enkelte roser holder stadig stand for eksempel den skønne ’William Shakespeare 2000’ herover.

 

20101116_114309

 

Nogle af de andre udholdende er morgenfruerne, der med deres oplivende citrusfarver lyser op rundt omkring. De må gerne så sig selv, for så bliver planterne ekstra kraftige næste år.

 

20101116_103647

 

Og så kan jeg da heller ikke lade være med at henlede opmærksomheden på den smukke benved, hvis smukke frugter ’samler’ rosens og morgenfruens farver så smukt op. Orange og purpur/pink er to skønne skønne sammen.

7 kommentarer:

 1. Hvis man googler Euonymus (benved) så kan man se, hvor mange forskellige sorter der findes. Hold da op der mange flotte af slagsen!!
  God dag

  SvarSlet
 2. Kære Bente - god idé. Ja, der er rigtig mange.

  SvarSlet
 3. Kære Claus.

  Her i haven er det slut med de mere favrige klatter. Det gælder også mine benved, men tilgengæld er der mange forskellige grønne, gyldne farver fra de stedsegrønne, græsserne og de smukke brune frøstande fra stauderne. Det er et sceneri jeg har helt frem til foråret. Vinteren er jo heller ikke at kimse af, vel?

  De bedste gråvejrshilsner
  Madam Bæk

  SvarSlet
 4. Kære Claus

  Det var da sjovt. jeg har lige været ude i vores gårdhave på mit arbejde og kunne ikke lade være med at plukke en lille sød blå Vinca. Man tror jo næsten, at det er forår, når man står med blomsten.

  Hilsen Janne fra Greve

  SvarSlet
 5. Ja, det er en smuk og fræk farvesammensætning!
  På Benveden altså.

  Det er lige før at jeg klager ...... for jeg aner ikke, hvordan jeg skal få plads til alle de smukke fristelser :-))

  SvarSlet
 6. Hej claus
  Benveden er så flot,sikkert mest fordi farverne er lidt overraskende både i styrke og sammensætning og så på denne årstid. I min lille have er der desværre ikke så mange buske, men på engen (Damhusengen) plejer jeg gerne at hugge en lille buket...I min have lyser pt. en blå skabiose, som har trodset frostvejret - hyggeligt!
  Jeg var en tur forbi boghandelen i dag, bare liiiige for at kigge hurtigt i dit haveliv. Her stod et par og skulle bruge en gave til en ny haveejer. Ja, jeg må desværre sige, at jeg fik jaget ekspedienten på flugt med mine varme anbefalinger af "Claus Dalby" (tænk hvis jeg selv havde fået sådan en bog, dengang jeg fik en have - den ville være sååå smuk nu). Nej, altså tænk hvis valget var faldet på en bog om havens sygdomme og gødskning af plæner! Først må haveglæden vækkes, derefter kan nødvendige og kedelige oplysninger søges efter behov.
  Jeg så ikke hvad parret valgte, men håber for modtageren at de valgte helt rigtigt!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 7. Kære Pia - tusindtak for dit lobbyarbejde.

  SvarSlet