Stadig ingen frost

Det er nok de færreste, der nu kan prale af, at de stadig ikke har haft frost. Men det kan jeg. Derfor kan jeg endnu glæde mig over den skønne klokkeranke.

 

claus20101106_084714

 

Når frosten endnu ikke er kommet til os, handler det nok om, at vi ligger så tæt op ad skoven og nær ved vandet.

 

Næste år skal vi alle have klokkeranker i vore haver. Som jeg har lovet, skal I nok få et kursus i at få dem til at lykkes.

14 kommentarer:

 1. Det glæder jeg mig til, for de er flotte.

  SvarSlet
 2. Kære Claus,

  Du er en heldig mand ...... af mange årsager :-) men i dette tilfælde fordi det må være dejligt at kunne nyde denne elegante og yndefulde blomst så sent på året. Står den mon lidt beskyttet i de ydre køkkenregioner? Nå, lige meget nu. Du skriver jo at vi får "opskriften" på et andet tidspunkt. I mindre haver må man jo tænke i højden, så det kunne absolut være "noget" for mig.

  SvarSlet
 3. Jaaa! Klokkerankekursus! Og gerne med tip til os der ikke har drivhus også (sagde hun misundeligt)

  SvarSlet
 4. Kære Claus! Her har vi heller ikke haft frost endnu; men vi bor også på samme breddegrad som dig og tæt ved vandet, så her blomstres lystigt af flere forskellige hortensia- og nasturtiesorter, Jasmintobak, aster 'Little Carlow' og Verbena bonariensis. Og dem, bl.a., skal jeg have mange flere af til næste år, så i dag har jeg haft travlt med at bestille frø hjem, for fra 1. januar bliver det rigtig dyrt. Har du set det? Hvis ikke, kan jeg fortælle, at et nyt EU direktiv bestemmer, at alle plantesorter skal registreres. Ifølge svensk TV kommer det til at kost 3000 SKR for hver sort, og det har frøfirmaerne ikke råd til, som priserne er nu. Resultatet bliver derfor, at priserne vil stige til det dobbelte eller tredobbelte, eller at udvalget bliver stærkt beskåret. Formentig en blanding af begge dele må man formode! Jeg er så vred over det og ville gerne vide hvorfor.
  Klokkerankefrø har jeg oså bestilt, for til næste sommer vil jeg gerne, at mine 3-4 m høje mirabellehække skulle prydes af både hvide og violette af blomster, så jeg glæder mig til at lære af dig, hvordan man gør. De par gange jeg har forsøgt, er det ikke lykkedes.
  Happy gardenning trods alt
  Jytte
  www.danishknitdesign

  SvarSlet
 5. Kære Claus.
  Du har selvfølgelig fortjent dine klokkeranker, men er det i orden, at jeg er lidt misundelig? Jeg har selv haft sået dem i år, de har groet ustyrligt og faktisk også sat nogle knopper, men de nåede simpelt hen ikke at blomstre, så jeg vil glæde mig til kurset :)

  SvarSlet
 6. Du bor et beskyttet sted, mikroklimat kan gøre meget. Her har godt nok været ret mange frostnætter efterhånden, men jeg kan se forskel på forskællige dele af grunden, nogle steder er der frost langt før andre.
  Lige nu er der bare pladder alle vegne her ude på landet og det bliver ikke bedre af at jeg er i gang med at omlæge hele haven foran huset. Men sjovt er det, selv med pladder eller "gegga" som det heter på svensk.
  ha en god aften!

  SvarSlet
 7. Heldig er du - uten frost! Her er alt nede og vissnet og alle hjerter gleder seg til neste år. Frø er høstet og kobea-frø er kjøpt inn og jeg gleder meg til kurset :) Både blå og hvite. Det skal bli så fint, så fin på min veranda.

  SvarSlet
 8. Her har vi stadig frostnetter, vinterdekkene er på for lengst. I det siste har det vært milde og solrike , brrrr. De siste rosene ble plukket denne uken, det er ikke mye som holder ut av blomster i haven nå lenger. Det høres så deilig ut hos deg!

  Et lite kurs i Cobea tas i mot med takk :) Jeg fikk ikke blomster på mitt første forsøk med denne vakre klatreplanten. Denne kjøpte jeg enda til ferdig som liten plante i et gartneri. Klokkeranke trenger kanskje mer varme og sol enn vi har hatt denne sommeren.

  SvarSlet
 9. Hei Claus!
  Må si du er heldige som ikke har hatt frost enda! Da har du fremdeles mye å nyte i hagen, og klokkeranken som du viser frem var helt skjønn! Denne skulle jeg gjerne hatt i hagen min.:-)
  Her hvor jeg bor (Østlandet i Norge), er det lenge siden vi fikk den første frostnatta. I skrivende stund ligger et fint rimlag over hele hagen, men jeg regner med sola kommer og fjerner det utover dagen.
  Ha en herlig søndag!
  Klem Trine

  SvarSlet
 10. Min mor har også klokkeranker på hendes altan.Men blomsterne kom først i september.Hun har stadigvæk blomster,de er så fine.De vokser op af en mur, men de har svært ved at hæfte sig fast.Har du/i nogle gode råd
  De bedste søndagshilsner Mette

  SvarSlet
 11. Glæder mig til kurset...havde den første frost i nat. Må ud og se til det hele...god søndag!

  SvarSlet
 12. hej claus
  jeg VIL have klokkeranke i mim have næste år, den er bare så fantastisk ,glæder mig til opskrift,er der bedst at man anskaffer sig et tårn hvor den kan vokse op ad.
  her ved vestkysten har frosten sneget sig ind,jeg kom ud en morgen og alle mine hortensiaer var blevet brune over natten.
  mange hyggelige blomsterhilsner fra
  maj britt, højmark

  SvarSlet
 13. Hvor er I heldige jer der endnu ikke har haft frost i haven! Her 20 km vest for Århus var det minus 3 i nat. Jeg var tidligt ude og tage billeder af rimfrosten og tænkte faktisk at "det er C.D. nok også". Prøv at se her et par billeder fra i morges:
  http://picasaweb.google.com/IngridEBerger/Rimfrost7112010?feat=directlink

  SvarSlet
 14. Kære Jytte - forstår ikke rigtigt, hvad det går ud på det med registreringen. Men det hører jeg nok om.

  Kære Ingrid - sikke smukke billeder. Især hybenrosen. Tak for kigget.

  SvarSlet