Stadig noget at gøre ude

Det lader til at blive godt vejr de næste dage, og hvis man har et par fritimer, mens det er lyst, er der stadig en del, der kan gøres. For eksempel rive blade sammen.

 

20091008_122458_01

 

Men et andet gøremål, som også kan udføres nu, er oppotning af alle de små julerose- eller påskeklokkeplanter, der har sået sig rundt omkring, hvis man i forvejen har dem i haven. Står de for tæt - som frøplanter ofte gør – kommer de til at trykke hinanden. Derfor potter vi på denne årstid en masse planter op i individuelle potter, lader dem stå vinteren over i drivhuset, så de ikke får for meget vintervæde, og planter dem så ud i haven i foråret.

 

20091008_120115 20091008_120154

 

Lad mig i den forbindelse nævne, at Gartneriet Spiren har juleåbent i næste weekend. Der er spændende nyheder til salg, som jeg vil fortælle om i morgen eller på onsdag. Marianne fra Gartneriet kommer op med planter, så jeg kan fotografere dem.

4 kommentarer:

 1. Kære Claus.

  Var det godt, og komme hjem og nusse i haven? Det er dejligt med selv sået planter, og passer man på dem, har man altid til en lille gave til en haveven.
  Jeg har lige siddet og bladret Mit haveliv igennem igen for gud ved hvilken gang - kan bare ikke lade være. Det er bare endnu en skøn bog fra din hånd. Tak for den. En ting der slår mig, når man kigger på oversigtskortet foran i bogen er, at jeg ikke kan se en kompostbeholder. Hvor gør du egentligt af dit haveaffald? For der må jo være meget med den store have du har.

  De bedste hilsner
  Madam Bæk

  SvarSlet
 2. Kære Claus.

  Jeg fornemmer lidt på vejrprofeterne, at vi måske i næste uge kan blive udsat for de høje toner fra Risskov ;-) Så også jeg er meget ivrig for at komme ud imorgen og få noget fra hånden (og der ikke så lidt endda, der KAN gøres, hvoraf det meste nok får lov at vente til det nye år alligevel...).

  Så sent som i formiddag har jeg været ude og "tilse" min hvide Julerose og frydefuldt konstateret, at der var tykke, hvide knopper i den igen i år. Dog er det noget senere end de seneste par år, hvor den har været sprunget ud i starten af november, hvis ikke jeg husker meget galt.

  For omkring 15 år siden var jeg så uheldig at være indlagt i december med alvorlige balanceproblemer. Ikke den gladeste december for en, der elsker julen (når vi ser bort fra den kommercielle del). Men det var alligevel lidt held i uheld, at jeg befandt mig der.

  Jeg lå på stue med "mor trisse". Sådan hed hun selvfølgelig ikke, men sådan tænkte jeg på hende, når hun futtede rundt på gangen mellem stue og fællesrum. En diskusprolaps havde sendt hende i retning af mig. Og hun gik og ventede. Ja måske også på en bedre ryg, men hun ventede på, at hendes mand skulle komme fra Christiansø med de første Juleroser. Siden har jeg ikke glemt dem, selvom jeg ikke anede, hvordan de så ud inden og først i de senere år for alvor har kastet mig over Helleborus.

  Måske jeg skulle hive "Juleroser og Påskeklokker" frem fra bunken på natbordet og genopfriske lidt.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 3. Tak for tippet, det vil straks jeg bruge. Der står en dejlig picotee lige uden for vinduet, den ligner en børnehavepædagog på tur, med alle de små om benene. Nu får børnene så lov at flytte hjemmefra.
  Glædelig tirsdag
  Lise

  SvarSlet
 4. Kære Madam Bøk - ja, skønt et være ude igen.

  Kære Zeb - det var da en sød historie om 'mor Trisse'

  SvarSlet