Anmeld "Mit haveliv"


Mit haveliv Hvis du kender bogen "Mit haveliv" og har lyst til at skrive din mening, så skriv din anmeldelse under "kommentarer"  nedenfor.
Se mere om bogen her

53 kommentarer:

 1. Hvad kan man ønske sig mere efter en god travetur i snelandskabet end at slå sig ned i den bedste lænestol i havestuen med en kop kaffe og ”Mit haveliv” i hænderne?

  Jeg må totalt overgive mig til endnu en inspirerende bog af Claus Dalby.

  Der er mange ting, som gør, at ”Mit haveliv” er den bedste julegave i år. Tre ting skal især nævnes:

  For det første er jeg helt enig i forfatterens grundsyn på haver: Søgen efter skønhed. Vor verden er fuld af udfordringer om nød og tragiske livsvilkår for mennesker. Hvis man skal gøre noget ved det, og det bør vi alle på et eller andet niveau, så skal vi hente inspiration et sted; så skal man have noget, som kan lade batterierne op. Det kan æstetiske oplevelser blandt andet. Enhver haveentusiast higer efter at skabe noget godt for øjet. Det skaber ro og balance i sindet, så man kan få mod på at tage hverdagens udfordringer op.

  For det andet kan man lære en utrolig masse, når man bevæger sig ind i Claus Dalbys univers. Gode haveråd, som man uden videre kan omsætte i praksis i sit eget haveliv. Almindelig jordnære – undskyld udtrykket – idéer vælter ud af siderne i bogen. Vor egen have kan slet ikke rumme det væld af muligheder, som springer ud af bogens tekst og billeder; men små forbedringer har også ret. Og åh: hvilke billeder! Som den mand dog kan fange skønheden med sit kamera.

  For det tredje og ikke mindst så er forfatterens smittende begejstring for sit haveprojekt totalt inspirerende. Glæden ved at præsentere det ypperlige er Claus’ varemærke. Gamle Grundtvig lærte os, at vi skal gribes, før vi kan begribe. Claus griber os med sit engagement, så vi får lyst til at lære mere og gøre vore haver endnu smukkere.

  Tak for julegaven!

  Knud Munksgaard, Holbæk

  SvarSlet
 2. Jeg har fået "Mit Haveliv" i komme-hjem-fra-sygehus gave og det er ligesom at spise fyldte chokolader. Uhm, man må se at strække lækkerierne over så lang tid som muligt! Det er en smuk og dejlig bog, tak for det! Jeg er jo rosenelsker, så især dine billeder og kapitler om Austinroserne nyder jeg.
  Denne bog vil jeg vende tilbage til gang på gang. Enten for f.eks. at checke en henvisning til en specialplanteskole, hvor man kan købe liiige den must-have vækst, som man altså ikke kan leve uden efter at have set den i dine haveprogrammer, din blog eller i dine bøger, (og listen bliver længere og længere, skal jeg hilse og sige), men også fordi billederne netop er så fantastisk smukke og æstetiske, at det er wellness og forkælelse for øjnene.

  SvarSlet
 3. "Mit Haveliv" af Claus Dalby er en fantastisk inpirerende bog for os havefolk og også for dem der lige er startet med have.
  Claus beskriver på en pædagogisk måde hvordan man kan gribe forskellige ting an i haven. Hvor han finder inspiration og hvordan han arbejder med hele tiden at forskønne og udvikle haven. Ikke designer papmaché ting, men helt konkrete, smukke og holbare ideer til hvordan vi kan forskønne,udvikle og leve i vores haver. Ideér til sammensætning af farver, former på blomster og blade der giver lige det vilde og grøftekantsagtige look som vi arbejder på at opnå.
  Det er også nemt at tage nogle af Claus´s bud på bestemte løg eller staudesorter, som han har god erfaring med. Så er man sikker på succes!
  Vi har nydt mange timer i selskab med Claus og hans haveliv og er sikker på, at det er endnu en af hans bøger som vi vil læse igen og igen.
  Med venlig hilsen Anne-Mette.

  SvarSlet
 4. Mit haveliv bliver i nogen grad virkelig til ”mit haveliv” qva denne bog. Altså ikke bare Claus Dalbys haveliv, men mit eget.

  For bogen er ikke blot en personlig beretning for forfatteren om tilblivelsen af hans egen skønne have og haverejser. Den er så sprængfyldt med ideer til sammensætninger af underskønne bede over alle årstider til faktuelle og personlige ”how-to” råd om, hvordan de omtalte planter behandles, så man får mest muligt ud af dem. Hvilke planter er smukke med hvilke …… og hvorfor. Det hele er smukt illustreret af pragtfulde fotos – også fra forfatterens hånd.

  Mit haveliv – fordi jeg ved første gennemlæsning har fået så mange ideer, som jeg glæder mig til at prøve af. Egentligt bliver man vist aldrig færdig med denne bog, for den er bygget op således, at den kan bruges som opslagsbog. I skrivende stund er det vinter og sneen dækker haven, men jeg har det som en hest i galopboksen. Jeg glæder mig til at komme ud og prøve nogle af de mange ideer af, som jeg har fået af at læse denne bog.

  SvarSlet
 5. I går mottok jeg boken 'mitt haveliv'. Jeg har bevisst ventet med å bestille den for jeg visste at når den kommer, så får jeg intet annet gjort. Og det stemte. Jeg ble sittende hele kvelden med nesen i boken, og nyte tekst og bilder. Bare bildene er en ren nytelse, og teksten er lett å lese. Claus's engasjement lyser gjennom teksten og er veldig smittende. Denne kan lett leses fra A til Å uten et eneste dødpunkt. Boken er fylt med smarte tips til både gode reisemål (hagereiser), gartnerier, tips om bøker og dyrkning. Det hele er så enkelt forklart at man får lyst til å prøve selv. Claus gir oss troen på at vi kan få det til. og det er tydelig at han ønsker å dele sin kunnskap, og slik bidrar han til en vakrere verden:)

  Nok en bok som jeg kommer til å ta frem igjen og igjen. Jeg gleder meg til mange gode stunder med denne boken.
  Med vennlig hilsen Linda

  SvarSlet
 6. Under træet til Jul lå en af de ting jeg brændende havde ønsket mig mest! "Mit haveliv" af Claus Dalby. Jeg behøver vist ikke sige at resten af aftenen står mig lidt uklart hen da jeg straks faldt for fristelsen og begav mig ind i bogen.
  De smukkeste billeder fra Claus´ have får tænderne til at løbe i vand og fingerne til at klø! Nu må sneen forsvinde så jeg kan komme ud og afprøve nogle af de fantastiske ideer man får af Claus. Han beskriver så levende - med hjælp af dejlige billeder - sæsonblomster, havebesøg, tips og tricks, planteskoler, blomster/bladesammensætninger osv osv. Kort sagt man kan ikke undvære denne bog. Min skal ihvertfald med på havegennemgang til foråret.
  Lige nu er den forbudt i soveværelset, for som manden siger "Skat, du bliver så ustyrlig når du læser Claus Dalby" ;)

  SvarSlet
 7. Helle Frølund Jørgensen11. januar 2011 kl. 19.19

  Jeg var også en af de heldige, som fik "Mit haveliv" i julegave. Det er langt fra den første bog af Claus Dalby, som står på min reol. Man kan vel sige, at hans udgivelser her kostet mig dyrt - ikke så meget bøgerne, men "driverhuset" og alle de andre påhit;)
  Jeg har faktisk nærmest fået en fast procedure, når jeg er heldig at få en af disse bøger. Først bladrer jeg og nyder de fantastiske billeder. Dernæst er jeg tabt for omverdenen og sluger den råt. Endelig læser jeg den igen, langsomt med en notesblok ved siden af, så jeg kan notere alle ideerne, som måske skal prøves af i min have, og alle de hjemmesider jeg må undersøge nærmere bagefter. På den måde er man faktisk virkelig kvalitetsunderholdt i flere timer.
  Senere skal den så læses igen, men først skal min søster vist have lov at låne den:)

  SvarSlet
 8. På min ønske seddel til jul stod "Mit Haveliv" og heldigvis lå den under træet! Den glade giver måtte samme aften vedgå at hun inden jul havde "læst" alle billederne og været helt betaget!
  Når jeg med forventning sætter mig og læser i bogen så vælter der en ligefrem glæde og enthusiasme op fra siderne som slet ikke kan undgå inspirere og fange min haveglæde!
  Bogen ligger på fodskamlen, klar til næste kig. Mine gæster i stuen bliver tavse når jeg er i køkkenet. Så ved jeg de har fingrene i "slikskålen".
  KH Ebba

  SvarSlet
 9. Karina Lykke Sommer-Gleerup11. januar 2011 kl. 20.06

  Længe har jeg tyndslidt mit bibliotekseksemplar af "Den levende have", som jeg har lånt så mange gange på mit lokale bibliotek, som jeg overhovedet må. Min passion for haven er relativ ny, så derfor har jeg desværre ikke fået købt bogen, førend den var udsolgt fra forlaget. Nu er der imidlertid kommet en ny magisk havebog fra Claus Dalby med titlen; "Mit haveliv". Aldrig har jeg oplevet, at en forfatter i den grad mestrer, at gøre sine erfaringer og ideer så levende, at duftende blomster springer ud af bøgerne og dampende muld drysser ned af siderne. Bogen er skrevet med passion for et frodigt haveliv på en måde hvor både nybegynder og erfaren kan være med. Side for side får man det indtryk, at Claus Dalby ødsler villigt ud af sin store viden på en måde, hvor man føler at han giver én alt - intet holdes tilbage, selv ikke de bedste havehemmeligheder. Bogen er spækket med smukke og lærerige billeder, som fuldender helhedsindtrykket. Mine varmeste anbefalinger til "Mit haveliv", som jeg anser som et "must" på bogreolen, eller som i mit hjem, lige ved hånden.

  SvarSlet
 10. Jeg har længe ventet på, at denne bog blev udgivet og normalt siger man, at forventningens glæde er den største, men bogen er dog langt bedre end forventningerne. Jeg har altid været glad for Claus Dalbys bøger, da de er en visuel nydelse samtidig med de er brugbare. Denne er endnu en perle på rækken, billederne er uovertrufne og der er megen inspiration at hente til egne bede

  SvarSlet
 11. Kære Claus

  Jeg kan tilslutte mig Helle Frølund Jørgensens anmeldelse. Hvilken vidunderlig bog med billeder og tekst. Jeg læser normalt ikke havebøger, men kigger kun billeder for at få inspiration, men dine bøger læser man også. Man bliver simpelthen så opslugt af det du skriver, at man helt er tabt for omverdenen. Du skriver så levende, at det er en fornøjelse. Og så alle de gode tips og ideer. Du har åbnet en hel ny haveverden for mig. Det var min mand, som hentede bogen i Forum, og jeg er glad for at du har signeret den. Desuden burde alle "aktive" haveejere købe din bog, ja dem allesammen, for de er bare så gode, at man læser dem igen og igen.

  Kærlig hilsen

  Janne fra Greve

  SvarSlet
 12. jeg var også en af de heldige der fik MIT HAVELIV i julegave.....stor glæde. Da julefreden havde sænket sig anden juledag, blev bogen fundet frem. Aldrig har jeg læst en havebog fra ende til anden, du skriver skønt, levende og medrivende.
  Især kan jeg godt lide alle dine links til frøfirmaer, staude og rosenplanteskoler.
  Jeg hæftede mig også meget ved afsnittene om engelske haver, der skal jeg nemlig en tur over til sommer( oh fryd ).
  Jeg er rose og georgine entusiast, elsker dem og derfor har jeg suget til mig af alle de gode råd, som jeg glæder mig til at afprøve til sommer.
  På den her tid af året og med sådan en vinter som vi har haft de sidste to år, så er det skønt at sidde med en bog så fuld af de skønneste billeder. Du har ved hjælp af dine billeder vist mig hvor smuk en lys gul kan være, tak for det Claus.
  Godt nytår, og jeg glæder mig helt vildt til hemmelige haver.
  MVH
  Annie

  SvarSlet
 13. Jag hade länge väntat på att denna bok skulle komma ut. Det var med stor glädje som jag fann att den levde upp till förväntningarna. Den är tjock och omfattande och beskriver haven från flera perspektiv. Många vackra och inspirerande fotografier fyller boken.
  Claus Dalby berättar också från sina have resor till England och Holland. Det är resorna som jag skulle vilja läsa mer om. Kanske nästa bok handlar om det?

  Rikard Bodin

  SvarSlet
 14. Kære Claus

  Tak for en fantastisk bog. Jeg fik den - som ønsket - i julegave og læste den som en roman: Fra start til slut. Og dog, jeg snød lidt og læste afsnittet om roser først. De står mit hjerte nærmest. Boegn er fin både som inspirationslæsning og som opslagsværk. Mens vi venter på at komme ud og prøve på at omsætte noget af al begejstringen til noget, der måske ligner lidt hen ad de fanatstiske billeder i bogen, er jeg bange for, at jeg vil komme til at bruge alt for mange timer bag skærmen, når jeg skal ind og undersøge de mange websider, der er henvisninger til i bogen. Det er på alle måder en smuk bog, som nok skal blive slidt!
  Bedste hilsener
  Jens Otto

  SvarSlet
 15. Jeg har heldigvis også fået Mit haveliv, og ligesom alle de andre bøger er den jo fantastisk. Hvad kan ikke lade være med at blive opslugt af den særlige stemning der findes på siderne og samtidig er den jo svæk-fyldt med gode råd og vejledning.
  Helt sikkert en bog jeg vil både læse og bladre tynd de næste mange, mange år
  Hilsen Helle Nielsen

  SvarSlet
 16. Endnu en fantastisk bog fra Danmarks store havekunstner og havebogsforfatter. Timingen for bogens udgivelse, kunne ikke have været mere fornem. Da havefolket gik i vinterhi og efterårets mørke, rusk og blomsterdød bankede ubarmhjertigt på døren, udkom denne solskins- bog, som en gave fra Himlen og man kunne som læser "forsvinde" fuldkommen ind i det dalbyske univers, hvor skønheden, lyset, haveglæden og blomsterne bor.

  Bogen er en herlig blanding af storytelling, praktiske fif og gode råd, inspiration, læren-fra-sig og en idèrigdom og kreativitet, som forfører og fascinerer modtageren af det glade havebudskab, fordi det er skrevet med sådan en inderlighed, ægthed og kærlighed til stoffet.

  De mange billeder er en sanse-eksplosion, og for vi meget visuelt orienterede havefolk, siger et billede mange gange mere end tusind ord. Billederne udløser enforfiner oo serotoniner i hjernerne hos os havefolk, og bogen er virkelig en "feel-good-bog" af format. Claus Dalby er et gudsbenådet talent, når det handler om at fange blomsters sjæl og stemning. Han er med sit skønheds-røntgenblik formidabel til at fange æstetikken og "øjeblikket".

  Denne bog er skrevet med hjertet og fotograferet med sjælen. "Mit haveliv" er krydret med flere personlige beretninger end vi tidligere har set fra Claus Dalbys forfatter-virke og hvem vil ikke gerne lære denne spændende, enthusiastiske, brændende, lysende, gennemslagskraftige, karismatiske og skønhedselskende have-forfører lidt nærmere at kende?? Jeg vil!!!

  The Dalby-way of gardening udtrykker en gudsbenådet sans for skønhed. Denne skønhed bliver vi allesammen lidt smukkere indeni af at kigge på. Vi som er måbende tilskuere til det unikke dalbyske univers, kan ikke andet end føle en dyb taknemlighed overfor denne ildsjæl, som i enhver henseende gør Danmark smukkere. Claus Dalby er Danmarks svar på en nutidig Gertrude Jekyll, men en Gertrude Jekyll som i tilgift er en fabelagtig formidler, mentor, skribent og fotograf.

  Vi havefolk priser os lykkelige for, at Claus Dalby er sådan en produktiv herre, så vi hele tiden har en ny havebogsudgivelse at se frem til.

  SvarSlet
 17. Det der er så dejligt med en bog som "Mit haveliv" er, at den indeholder så mange forskellige typer "havestof", at den kan inspirere alle der har en eller anden form for have uanset havens størrelse eller stil. Bogen har derfor en meget stor målgruppe - alle med haveinteresse.
  Lige nu er jeg i gang med læse "Mit haveliv" for at blive underholdt og samtidig blive klogere på blomsterdyrkning - den er bl.a. fuld af gode tips til bedre trivsel for planterne og flotte plantesammensætninger.
  Senere vil jeg bruge den som opslagsværk og inspiration til nye haveeventyr.
  Berit fra Irishaven

  SvarSlet
 18. Endnu en fantastisk bog af danmarks "havemand" nr 1 :-)
  Sikke en fantastisk julegave der lå til mig under træet. "Mit Haveliv".... nej hvor følte jeg mig heldig, og sikke jeg fik lyst til at læse den med det samme. En hurtig bladren igennem, indfriede kun alle mine forventninger.... 1. juledag kunne ikke komme hurtigt nok!!
  Det er en bog som er utroligt inspirerende. Alle de smukke og strålende billeder er meget betagende, og teksten er, som i de andre af Claus´ bøger, meget fangende og let læseligt. Man bliver grebet og suget med - simpelthen.
  Og for os havemennesker, som jo ellers er lettere i dvale i denne tid hvor frost og sne gør stort set alt havearbejde umuligt, er det skønt at kunne drømme sig væk og lægge planer.
  Helt klart et "must have" for alle havefolk.... og alle andre der sætter pris på noget smukt.
  Hilsen fra Susan, Viborg

  SvarSlet
 19. Enda en nydelig bok med Vakre og inspirerende bilder samt lettfattelig, underholdende og informativ tekst. Alt i ett med andre ord! Boken er lest fra perm til perm og ligger stort sett fremme på stuebordet der den er lett tilgjengelig. Når jeg nå er i ferd med å planlegge beplantningen i ett nytt staudebed er den uvurderlig! Claus måte å sette sammen plantene med vekt på farge og form- gir et frodig, harmonisk og tvers igjennom vakkert resultat som jeg etterstreber i egen hage! Anbefales på det varmeste!
  Mvh. Monica

  SvarSlet
 20. Hvor blev jeg glad, da jeg stod med Mit haveliv i hænderne! Så tung den var! Og tyk! Mange herlige timers drømmen er sikret. Smukke billeder som i den grad giver næring til nye ideer og visioner i egen have. En ting jeg især værdsætter som haveamatør er, at man på flere billeder så tydeligt ser hvordan man tilplanter et bed fra grunden. Tænk hvor fantastisk at skaberværket giver os sådan glæde og fred, både live og i billedform. Det kan da kun gøre en ydmyg og taknemmelig overfor den Skaber som har tænkt på at opfylde et så livgivende behov i os mennesker.

  SvarSlet
 21. Claus, du har gjort det igjen. Du har gitt oss en hagebok som får det til å blomstre i et hagehjerte. Du blir for dine lesere det engelske hage helter og heltinner har vært for deg. Boken har et lettfattelig språk som er forståelig for de fleste, selv for meg som er norsk. Måtte slå opp ett ord i ordboken. Ikke uforståelige fagtermer som kan virke ekskluderer både i bøker og i hageinteresserte miljøer. Du dyrker skjønnhet, det kan jeg like!

  Mange av dine betraktninger faller i god jord hos meg. Eks: Det beste er å rote med fingrene i jorden og se de små under skje og at rødt, hvitt og blått passer best i toppen av en flaggstang.

  Mange flotte bilder letter kommunikasjonen med leseren. Mengden tekst og bilder balanserer fint slik at det ikke bare blir en billedbok.

  Boken er dårlig egnet som sengelektyre da størrelse og vekt kan gi fysiske skader, men i det rette element kunne den gjerne vært tykkere og større!

  Som ganske fast leser av din blogg vil jeg si at det materiale du skal bruke i bøkene dine i liten grad bør legges ut på bloggen.

  Noen hagebøker leser man og setter i hylla for godt, andre tar man frem hver vinter når det begynner å klø i de grønne fingre, Mit Haveliv er av siste kategori!

  Blogg er bra, men bok er best!

  SvarSlet
 22. At eje en Claus Dalby bog er en stor gave. Teksten er så inspirerende og fin og billederne så fantastiske. Det er en bog som man gang på gang tager frem og som man aldrig bliver træt af at læse eller kigge i. At eje en bog skrevet af Claus Dalby bliver som en samlemani, man må bare have den næste og den næste og.....
  Tænk at en bog som Mit Haveliv kan gøre en så lykkelig. Ja det var den bedste julegave i år. Tusind tak for alt det dejlige du giver os Claus. Skriv gerne mere og inspirer os med flot tekst og billeder. Venter spændt på den næste i rækken og vil imens nyde Mit Haveliv.
  Hilsen Lina

  SvarSlet
 23. Citat fra bogen: "Det herlige ved Danmark er vore skiftende årstider, for så er der hele tiden noget at glæde sig til."
  I sensommeren glæder jeg mig til at der snart er tid til "armchairgardening", til at få tid til at fordybe mig i de herlige bøger fra Claus Dalby.
  Det herlige ved Claus Dalby er at han har sans for have og en helt særlig sans for at formidle sin viden og ikke mindst sprede glæden ved at have en have, så man ved læsningen bare ikke kan stoppe og sindet fyldes med velvære, glæde og forventning om en ny have sæson.
  På en kedelig grå januardag tændes billeder om lysere tider i haven, både ved synes af de mange dejlige billeder og så teksterne, ikke noget med kedelig opremsning af latinske betegnelser og beskrivelser. Mit Haveliv kan læses som en god roman.
  Den vil komme med ud i haven og blive brugt som opslagsbog og inspiration og få en del af skylden for at min have "will be even nicer next year".

  SvarSlet
 24. "Mit haveliv" blev dette års tidsrøver hen over julen - og er det fortsat her et stykke hen i januar.
  For en havebogs-lystlæser som mig er det en glæde, at bogen er som et kinesisk æskesystem, hvor Claus Dalby's haveglæde og -viden ligger og venter i teksten smukt pakket ind i masser af billeder.
  Hvis jeg står med et akut behov for at genopfriske viden, kan jeg finde svar på nettet i løbet af få minutter. Så ønsket om hurtig informationssøgning er ikke grunden til, at jeg sætter mig med en fler-kilos bog. Næ nej, jeg sætter mig med bogen for at få frisk næring til havedrømme og inspiration til at føre dem ud i livet. Og det er lige præcis det jeg får fra læsningen af "Mit haveliv", hvor Claus Dalby generøst deler ud af engagement, glæde og viden: Endnu mere lyst til at komme ud i haven, dyrke den og glædes over den.

  SvarSlet
 25. Den tredje bog er ”Mit haveliv”
  Den læser jeg fra A til Å som en anden roman og psændende og lærrig læsning. Den vil jeg bruge lige som ”Den levende bog” men ”Mit have liv” men er skrevet mere personligt , hvor dine personlige oplevelser kommer mere frem og det kan jeg li`.
  Igen dine smukke billeder som er i alle dine bøger så skal jeg nu til at bestille frø og vil derfor igen se dine bøger igennem og bruge dine link. Du skriver om at få roserne til at se ud af lidt mere, ved at bøje dem ned – det vil jeg forsøge med enkelte jeg har som kunne fylde lidt mere – de andre roser fylder flot da jeg bedst kan lide roser der er høje og fyldige – nyder at stå og sidde under roserne (jeg er 180cm høj) så der skal højde på. Jeg skal til foråret indrette en nordvest vendt have 300m fra vandet så det blæser en del i perioder og der vil dine bøger blive flittig brugt.
  Jeg har købt billet til mig selv til Hampton Court Palace Flower Show til juli ( efter at have læst dine oplevelser på The Chelsea Flower Show valgte jeg Hampton samt at være alene så jeg kan bestemme farten og vil også tage båden på Themsen til udstillingen. Min mand bliver hjemme da han ikke er ligeså interesseret som jeg i have (men han nyder den meget). Ligeledes lyder det vildt interessant og smukt at overnatte på et B&B for Garden Lovers – det har vi nu inden i vores rejser planer for næste år.
  Jeg glæder mig til at læse bogen færdig og bliver endnu mere inpireret af din bog.
  Susanne Bramstrup

  SvarSlet
 26. Hej Claus. Jeg fik bogen mit haveliv i julegave , og jeg har virkelig svært ved at slippe den.
  Den er utrolit smuk og meget inspirerende. Jeg overvejer faktisk at grave alle mine blomster op og sætte dem igen efter farver, for det er da bare helt vildt flot. Jeg glæder mig meget til de nye tv programmer. Med venlig hilsen Ulla Broberg

  SvarSlet
 27. Anmeldelse af bogen MIT HAVELIV:

  "Atter engang har jeg været beriget af en havebog, som glæder mig i lang, lang tid.
  Min far havde gartneri og glæden til blomster fik jeg i en ung alder, og den har holdt ved siden.
  Bogen er med smukke billeder både fra England og Danmark og skrevet i et sprog, der er inspirerende og let forståelig og vil få rigtig mange haveejere op af stolen og ud i aktivitet i haverne, når denne vinter er slut.

  Claus Dalbys smittende glæde ved blomster og planter er stærkt inspireret af mødet med Anne Just fra Hune, og jeg forstår ham så glimrende efter selv at have mødt Anne, hendes mand og daværende havehjælp Henriette.

  Jeg kan på det varmeste anbefale alle med interesse for planter at læse bogen og se alle de smukke billeder. Ikke mindst de gode råd om fx. at få stiklinger til at slå rod, forsinke blomster i at blomstre på een gang, klippe afblomstrede stængler ned og dermed få nye blade til at skyde frem, så bedene fortsat er frodige at se på er guld værd.

  Hvor har jeg været glad for at læse denne bog!
  Venlig hilsen Grethe Kærslund Bøje.

  P.S.
  Jeg ville ønske, at jeg var den heldige ejer af Thalictrum delavayi Hewitt's double, så smukt er den omtalt og fotograferet.

  SvarSlet
 28. Helene Stensballe25. januar 2011 kl. 10.13

  Jeg havde ønsket mig bogen i julegave og var så heldig at få den. Og det var nok den bedste julegave. Bogen er, som alle Claus' bøger, smuk og inspirende. Især når man som jeg er ved at renovere hus og have og har brug for ideer og råd om hvordan man bedst indretter sin have. Jeg er nemlig så heldig at jeg kan starte helt fra bunden og kan få nøjagtig den have jeg drømmer om. Det eneste problem er nok at man i den grad bliver smittet af Claus' enthusiasme at det bliver svært at begrænse sig når ens have ikke er uendelig. Vinteren kan ikke slutte hurtigt nok for at jeg kan komme igang med at indrette min egen lille plet inspireret af Claus.

  SvarSlet
 29. Hei Claus!Jeg leste boken din som en spennende roman som jeg nesten ikke klarte å legge fra meg.Den er til stor inspirasjon. Det er kun en feil og det er at jeg blir så rastløs!Jeg vil til England, Sverige og Holland nå! Jeg vil ut i haven nå! Men våren er langt unna.Forresten, det er en feil til og det er at boken tar slutt. Gleder meg til den neste!

  SvarSlet
 30. Etter at min kone begynte å lese i boken, så har jeg mistet kontakt med henne ! Den må være veldig inspirerende.

  SvarSlet
 31. Jeg er nok at betegne som en have-novice. Eller måske knap en novice længere, for min haveinteresse brød ud i lys lue sidste forår efter at min mor forærede mig en lille nyttig havehuskebog af en af dine kolleger, Signe Wenneberg. Herefter kastede jeg mig ud i projekt have med liv og sjæl (efter at have været haveejer i omkring 4 år). I løbet af 2010 så jeg dine fantastiske programmer "Drømmehaver" på tv og smuglæste i flere af dine bøger hjemme hos mine forældre.
  Til jul ønskede jeg mig så "Mit haveliv", og jeg var så heldig at netop dette ønske blev opfyldt.

  For en relativ nybegynder som jeg selv kan "Mit haveliv" ved første øjekast virke næsten lidt ærefrygtindgydende, men da jeg kom igang med at læse mere i dybden fandt jeg mange gode fif og ideer, som jeg glæder mig til at føre ud i livet når foråret banker på døren. Eksempelvis synes jeg at rådene om hvordan man får Røllike og Purpursolhat til at blomstre længere og mere kraftigt er meget anvendelige. Jeg glæder mig også til at få mere kraftige Dahlia til sommer ved at bruge Claus' råd fra bogen. Desuden har jeg fået mange gode ideer til bunddække og smukke vækster der kan dække al den bare jord (ja, jeg bryder mig heller ikke om bar jord) der nemt kan dominere i en nyanlagt have.
  Rent grafisk er "Mit haveliv" fantastisk smuk, og opbygningen af bogen er meget overskuelig, når man får læst sig lidt "ind på" emnet. Mine børn på 2 og 4 elsker iøvrigt også at kigge på smukke blomster og på egern og duer i bogen, og det er jo skønt, for jeg vil gerne at de - ligesom jeg selv - får lov til at vokse op med en interesse for grønt, blomster, natur og alt hvad dertil hører. Det bliver spændende at se om studier, det første job, huskøb og familieforøgelse også sætter deres haveinteresse på standby i en periode, for efterfølgende at spire frem på ny først i 30'erne.
  Tak for en smuk og inspirerende bog!

  SvarSlet
 32. Hej Claus.

  Pragtfuld læsning jeg kender ingen som dig der kan formidle ordet have så det rammer det inderste i ens krop, ingen tvivl om du brænder for det du laver.
  Bogen har jeg brugt som inspiration til at anlægge egen rosenhave, der er virkelig mange guldkorn at tage af, jeg er især glad for dine valg af selskabsplanter.
  Dejligt vi har en som dig til at bringe havekulturen op på et meget højt plan.
  Bliv ved med det.

  SvarSlet
 33. Der er ikke noget så irriterende som når man har fundet en rigtig god og inspirerende havebog på biblioteket, og så tillader andre sig at reservere den så man må afgive den igen. Og så når man kun har haft den en måned! Mit Haveliv er der åbenbart mange der gerne vil nærlæse - og det forstår jeg godt. Jeg er endnu en af dem der kaster mig over havebøger i de mørke vintermåneder, og jeg har fået læst en del, men den der har inspireret mig mest i år er denne. En god blanding af gode tips, skønne billeder og masser af nye ideer - en lang række ideer er nu ført ind i min have-notesbog og skal testes i løbet af forår og sommer. Og så kan bogen også bruges som opslagsværk. Det kan desværre blive et dyrt bekendtskab med alle de links til spændende hjemmesider der er i bogen. Og jeg glæder mig meget til at se hvordan det kommer til at se ud i min egen have med den nye inspiration!

  Det er en af de bøger der kommer på min ønskeseddel, så jeg ikke behøver aflevere den igen!

  Tak for en inspirerende bog der gør det rigtigt svært at vente på at komme i gang med alle projekterne! Og skriv endelig videre!

  SvarSlet
 34. Om "Mit haveliv"

  Jeg er ikke fra et hjem med klaver, men fra et hjem med have. At være fra ”et hjem med klaver” siger ikke udelukkende noget om en families indbo, interesser eller status. Det siger i højeste grad også noget om hjemmets værdier. Det samme kunne man sige om en have. Nu skriver Claus Dalby godt nok, at hans sans for skønhed var atypisk for hans familie, men også, at han har minder tilbage fra sin fars have-hold, så ingen tvivl om, at Claus Dalby også er fra et hjem med have… Og glæden ved haver giver han gavmildt videre.

  Claus Dalbys ”Mit haveliv” giver på fineste måde læseren et indblik i hans værdier som æstetik, engelske haver, sammenhænge mellem eksempelvis såvel både have-bolig og farve-form på planter og blomster. I bogen gennemgår Claus Dalby foruden sin egen haves opbygning, indretning og anvendelse en række andre interessante og smukke haver. Undervejs fremhæver han gavmildt, hvad man som læser kan få glæde af eller lære af. Ligeledes giver bogen en fin gennemgang af mange skønne blomster både i forhold til deres historie og brug.

  Afslutningsvis vil jeg fremhæve, at bogens smukke billeder foruden at være en nydelse i sig selv er inspirerende og tankevækkende. Ligeledes har bogen mange tips – store som små, der er lige til at følge i sin egen have – stor som lille.

  Jeg glæder mig til at læse videre i ”Hemmelige haver”, hvor jeg håber, der også bliver plads til råd og praktiske anvisninger.

  SvarSlet
 35. Jeg har i flere år nu gennembladret 'den levende have' igen og igen. 'mit haveliv' er en absolut værdig afløser. størrelsen alene er en fornøjelse, og som fotograf sætter jeg især stor stor pris på de smukke billeder, som er den største inspirationskilde. At de så yderligere er krydret med yderst velformulerede og nyttige praktiske råd er bare endnu et plus. vinteren hænger ved endnu men bogen får mig til at længes efter foråret så jeg kan komme ud og igang.
  fantatsisk have bog som varmt kan anbefales til alle - især staude og rosen elskere :)
  hvis jeg skal komme med eet kritikpunkt er det at dalby er alt alt for beskeden. for mange gange i sin tekst undskylder han sig selv og det ærgrer mig lidt at han ikke bare kan skrive sin bog på sine egne præmisser. jeg glæder mig til han indser den store betydning han har haft for mange mange haveejere som har manglet/længtes efter en haverennaisance. det mener jeg godt man kan uden at blive arrogant. find balancen claus, så er perfektionen nået.
  tak for dine ord og billeder :)
  vh camilla knudsen

  SvarSlet
 36. En havebog, der kan bruges på mange måder: som ingrediens til dagdrømme på en mørk januardag, som faglig opslagsværk, som inspiration og ikke mindst til at huske på de gode og positive ting i livet.
  En fantastisk bog
  Tak for gode oplevelser
  vh
  Jane

  SvarSlet
 37. Et væld af inspiration og nydelse!
  Jeg skal helt sikkert forsøge at få flere blomster på mine roser ved at binde grenene ned til vandret. I øvrigt masser af gode ideer lige til at tage hjem i den lille og mere beskedne have uden for mine vinduer.

  SvarSlet
 38. Jeg havde ønsket mig bogen, men fik den desværre ikke. Så i sted måtte jeg låne den af en veninde, og da jeg havde læst den måtte jeg selv eje en.
  Jeg er selv en nybegynder i haven, så det er helt fatiasisk at din bog/bøger findes som give inspiration. Den giver ideer og det er kanon når man står med en tom have, hvor man ikke ved hvor man skal starte og slutte.

  TV pogrammerne er helt kanon og din have er ubeskriblig!

  Trine

  SvarSlet
 39. Hej.. Jeg er så heldig at lige har fået rækkehus, med haven til, Og vil så ud, og købe bogen 'Mit haveliv' Så man kan få lidt ider, og se hvordan man passer, og plejer haven :-) Da det er nyt for mig...

  Mange sommer hilsner Karina

  SvarSlet
 40. Susanne Grandahl13. juni 2011 kl. 15.33

  Jeg i ganske ny i dette haveliv. Har haft have i otte år og har brugt tiden på at rydde op (da det var et vildnis vi overtog) og på at være temmelig forvirret. Jeg elsker især roser men ved intet om dem. Jeg har læst mangt og meget i ligeså mange bøger men først da jeg fik "Mit haveliv" faldt det hele ligesom på plads. Jeg er jo især glad for afsnittet om roser og de mange gavmilde henvisninger og gavmilde ord om hjemmesider og andre haver i DK. Claus Dalby er et meget rummeligt mennesker som formår at formidle sin passion og viden på en ufattelig god måde. Nu er min forvirring borte og afløst af inspiration og jeg glæder mig til at besøge Claus Dalbys have. Bor ved København så det kræver lidt planlægning, men det bliver senest næste år omkring slutningen af juni. Derefter må det blive til en tur til England. Der er haver som omtales i bogen på en sådan måde at jeg bare må se dem. Tak for den skønne bog og de fantastiske billeder.

  Mange hilsner fra
  Susanne Grandahl i Glostrup.

  SvarSlet
 41. Jeg skulle blot på biblioteket for at hente en bog der kunne inspirere mig til mit nye liv i vores nye drivhus. Jeg kom hjem med 7 bøger, heraf 2 fra Claus Dalby - Krukker i Haven og Mit Haveliv. Nu tager jeg oftere på biblioteket for at hente dem en efter en, og jeg ser frem til flere af slagsen. Billederne er nærværende og teksten er god.

  Jeg har også set Claus på tv og kigger hele tiden på DR´s hjemmeside, for at se "drivhusdrømme" igen og igen, mens jeg sidder og skriver gode fif og spændende blomsternavne ned.

  Som ny drivhusejer - på blot et par måneder og staudeelsker (sidste år), fandt jeg begge bøger et absoulut must at læse igen og igen. Efterhånden finder jeg frem til mine ynglingsblomster og søger vidt og bredt efter dem - men også at blive inspireret til at lave stiklinger og så frø - er blevet min nye passion - for det er så spændende at se om det vil lykkes.

  Tak for dit store bidrag til at danske haveejere og mig selv inklusiv kan sige "ja, det må gerne være overdådigt".

  Selv min mand har smugkigget og begyndt at være mere og mere med på farvesammensætning og krukker - samt vækster i drivhuset.

  Claus formår at vække den indre haveelsker i mig, på en sådan måde at jeg kan sætte mit ambitionsniveau efter hvor meget tid jeg har.

  Tak.

  SvarSlet
 42. Efter at være blevet haveejer er jeg gået rundt om mig selv uden at kunne beslutte hvordan der skulle se ud! Jeg vidste ikke helt hvad jeg kunne tænke mig - men vidste bare at haven ikke var rigtig sådan som den var.. En heldig dag fik jeg bogen "Mit haveliv" og jeg havde det som om jeg havde fundet en gammel ven. Ved bare at kigge på billederne vidste jeg at det var sådan en have jeg ville have - romantisk, drømmende og fuld af alle mine yndlingsfarver. Fo en der er ret ny i haven er bogen bare super da den i detalje gennemgår de lidt mere "tekniske detaljer" f.eks omkring roserne og samtidig inspirerer til udviklingen af haven. "Mit haveliv" er blevet et uundværligt opslagsværk i haveplanlægningen, men er mere end det - en uendelig inspirationskilde!

  SvarSlet
 43. Boken "Mitt haveliv" er en bok som både kan leses fra perm til perm som inspirasjon, men også brukes som oppslagsbok. Jeg benytter boka til begge deler. Boken har gitt meg flere timer med hyggelig lesing.

  Flere av tipsene i boka vil jeg selv prøve ut, og blomster som jeg ikke hadde tenkt å benytte i min hage, har jeg blitt nyskjerrig på, og vil prøve selv:)

  En virkelig gladbok som jeg varmt kan anbefale til andre. Selv vil jeg kjøpe flere bøker av samme forfatter. Helt herlig bok!

  SvarSlet
 44. Som sen havebegynder var jeg for 3 år siden meget i tvivl om, hvor jeg skulle starte, og hvad jeg skulle stille op med min nyerhvervede parcelhushave. Ordnede lidt her og der. Beskar og fjernede en del mørkt og uplejet. Men hvad skulle videre ske?
  Faldt på et tidspunkt over "Den levende have" og købte den -efter at have set nogle af "drømmehaver"-udsendelserne i TV.
  Og sikke en verden, der dukkede frem!
  Jeg har siden anskaffet "Mit haveliv", som osse er nærstuderet i timer!!
  Billederne er forførende smukke, entusiasmen overvældende. Bøgerne i sig selv lækre og luxuriøse.
  Fornylig gik jeg totalt amok og sendte bud efter bl. a. "Drømmehaver", "Min krukkehave", "Tasha Tudors have" og "Drivhusdrømme".. De er -på 10 dage- læst første gang..
  De skal læses igen nogle gange. Jeg glæder mig.

  Men først og fremmest vil jeg komplimentere Claus Dalby for "Mit haveliv", som har fået praktisk betydning i min egen have. Konceptet "ingen bar jord" har jeg ivrigt taget til mig.
  Endnu HAR jeg bare steder, men tillige masser af planer om, hvad der skal sættes.
  Farvesammensætningerne er uforlignelige. Den dybe tallerken er jo således opfundet. Vi andre kan så plukke til egne bede.
  Dernæst skal en have ikke være pæn. Den skal være smuk og frodig.

  JEG er glad for, at Claus bruger gartnerhjælp til sine 4000 m2. Dels kan vi læsere få utrolig inspiration, og dels kan han få tid til at tage til England og få nye ideer, han kan dele med os.

  Hvad mon det næste bliver? Miliøhaver, vandhaver, tagbeplantning? Det bliver spændende at følge med i.

  Med venlig hilsen
  Susanne

  SvarSlet
 45. Så fik jeg den endelig - ' mit haveliv ' i julegave. Så smuk en bog med de skønneste billeder, man kan næsten dufte roserne. Pragtfulde billeder Som fr os til at drømme om en ny havesæson med nye mål og lærdom. Bogen får det i den grad til at krible i fingrene og i denne stund hvor det stadigvæk er lang tid til forår er det rene drømmeredskab som gør det muligt at udholde ventetiden. ......
  Tak Claus fordi du gør ventetiden til ar holde ud.......

  SvarSlet
 46. Jeg fik 'Mit haveliv' i julegave. Den stod på ønskelisten sammen med
  'Havedrømme 1 og 2' som jeg også fik. Familien så ikke meget til mig i flere dage. 'Mit haveliv' er utrolig inspirerende og selv om min have aldrig bliver lige så overdådig har man jo lov at stjæle nogle ideer. det har jeg gjort og har allerede bestilt blomsterfrø, selvom det nok er lidt tidligt.
  Kære Claus - tak for bøgerne med de fantastiske billeder, din hjemmeside og også tv-udsendelser om 'Drivhusdrømme'. Skønt at gense dem på nettet sådan en regnvåd ferie.

  Hilsen
  Bente

  SvarSlet
 47. Åhhh hvilken lise for sjælen at læse denne skønne bog, specielt på en kold vinterdag. At mærke Claus Dalbys glæde over specielt de engelske haver, giver mig lyst til omgående at finde en egnet havearkitekt til at planlægge min have. Jeg kunne helt ønske at få Claus som haveven, for sikke en entusiasme - det vidste jeg naturligvis godt fra diverse tv programmer. ... og hvor kan man mærke Claus sorg og savn over Anne Just. Sikke et venskab.

  Jeg vil også til Englands B&B: -). Tak for at lyse en kold vinterdag op med sommervarmen og blomster, at huske os på, at selv om alt ser trist ud nu i haven, så er der kun et par måneder til, at alting ser anderledes ud. Denne bog må være bedre end lysterapi for vinterdepressive.

  Mange venlige hilsner fra

  Christel Tajo-Hjenner

  SvarSlet
 48. Jag fick Mit haveliv i present av mina danska släktingar när jag bodde i Mellan Östern. De visste hur mycket jag saknade min egen trädgård och den blev min comfort och inspiration när sandstormar och +50 gradig värme försvårade tillvaron. Nu är jag hemma i Sverige och min älskade trädgård och det har även blivit fler av dina böcker, men Mit haveliv är fortfarande min stora inspiration, lärobok och den jag bläddrar igenom för att få idéer. Stort tack för en underbar bok och även en inspirerande blogg.

  Hilsen
  Anita

  SvarSlet
 49. Som nybegynder udi havearbejdet og med en meget forsømt have, har jeg - efter ryddet haven og startet forfra - gennemtrævlet din bog "Mit haveliv" inden jeg tog på planteskolen, for at finde de rigtige planter i de rigtige farver til den rigtige årstid. Resultatet er supergodt. Bogen er overskuelig og med superflotte billeder.

  SvarSlet
 50. Som helt ny og ung haveejer, med en stor plæne som helt bart lærred har jeg måtte søge inspiration og viden mange steder... Men denne bog er efterhånden den eneste jeg behøver!
  Den hjælper mig til at finde de helt rigtige planter, farver og former, så jeg ikke uhæmmet går ud og shopper blomster, der "bare er flotte lige nu".
  Så tak fra en nybegynder til både bøger, blog og tv fra Claus Dalby.
  Jeg glæder mig til fortsat at blive inspireret!

  SvarSlet
 51. Hej Claus.Jeg vil rigtig gerne anmelde denne bog. Jeg lånte faktisk nogle af dine bøger på biblioteket for at få lidt inspiration til min have. Det må jeg sige at jeg har fået rigeligt af ved at læse din bog og se dine smukke billeder. Det er næsten farligt, at læse dine bøger. Man bliver fuldstændig "bidt" af dine ideer og entusiasme og vil hurtigst muligt få lavet om på haven og købe alle de planter du anbefaler. Jeg har indtil videre fulgt flere af dine gode råd bl.a fik jeg sat masser af "Blue diamond" tulipanløg i krukker i efteråret og kunne stolt vise de smukke tulipaner frem før alle naboernes tulipaner var klar til at blomstre. Desuden fik jeg købt violfrøstjernen, som jo er så smuk og meget skrøbelig. Det er næsten lige meget hvilken bog jeg læser, som er skrevet af dig, så fylder du mig med ideer igen og igen. Tak for det Claus. Vil så gerne komme og besøge din have engang, men det lykkes sikkert også før eller siden. Tillykke med din success! Mvh. Hella Barcos

  SvarSlet
 52. Fantastisk bok som også inspirerer til hageliv langt, langt mot nord. Ikke alt man kan få til her,men noe...og bildene er skjønne å se på .

  Hilsen Sissel, Nordnorge.

  SvarSlet
 53. Helt fantastisk bog, så smukke billeder, og så inspirerende. Og selvom du er meget specialiseret er der alligevel praktiske ting som kan bruges i "mit haveliv"
  Vh Iben

  SvarSlet