Årets korteste dag

I dag er det vintersolhverv og dermed årets korteste dag. Fra i morgen begynder dagene igen at blive længere og solen gradvist at ‘kravle’ højere og højere op på himlen. Er det ikke bare fantastisk?

 

20101221_173330

 

Dagen i dag skal fejres med masser af tændte stearinlys og buldrenede ild i pejsene – i køkkenet, i den gule stue og i hall’en, som ses herover. Det er det syn, der møder vore gæster, når hoveddøren åbnes.

 

Der er altså noget helt særligt over åben ild.

13 kommentarer:

 1. Godmorgen kære Claus, og tak for din hilsen på min blog!
  Også tak for rigtig mange gode, underholdende, informative, indsigtsfulde og inspirerende blogindlæg i det forløbne år!
  Du er et sandt overskudsmenneske og deler rundhåndet og kærligt af din store viden, tak for det!
  Jeg har fundet megen god inspiration til min krukkehave og til mit forhåbentligt kommende drivhus - både i dine bøger og her på bloggen. :-)
  Duerne har også vakt min interesse. Har prøvet med høns flere gange, men ræv og mår fik overtaget hver gang. Vil prøve at læse noget mere om disse hvide duer . . .

  Til slut vil jeg ønske dig en rigtig god Jul, samt et godt Nytår med masser af nye ideer og fremgang i dit skønne Haveliv!

  SvarSlet
 2. Hvor ser det bare hyggeligt ud. I vores familie fejre vi hvert år vintersolhverv (og de tre andre vendepunkter i lysets år), ikke som et alternativ til de kristne højtider, men som et suplement, fordi lysets år har så stor betydning for os som mennesker. Lysets nytår er for mig en af årets allersmukeste dage og jeg glæder mig til vores lille fejring i vintermørket.

  Glædeligt hverfa, vendepunkt til dig og dine Claus.

  SvarSlet
 3. Kære caus

  Der er ikke noget så hyggeligt som stearinlys og ild i pejs/brændeovn om vinteren, mens vi venter på foråret og alle blomsterne. Sikke en flot pejs.
  Rigtig glædelig jul og et godt nytår. Tak for din dejlige blog, som jeg besøger hver morgen
  Mange julehilsner fra
  Janne Bech i Greve

  SvarSlet
 4. Kjære Claus, tusen takk for kommentar på min blogg. Så flott du tar deg tid til slikt i en travel hverdag.
  Må si det er et vakkert og hyggelig velkomstsyn dine gjester møter!
  Endelig snur solen - ønsker deg en fin feiring, og en riktig God Jul og et Godt Nyttår!

  SvarSlet
 5. Også her fejres vintersolhverv og lysets tilbagekomst med tændte lys, og igen i år hjælper sne og frost med at lyse op.
  En glædelig jul og et godt nytår ønskes herfra.

  Ulla i Kolding

  SvarSlet
 6. Kære Claus.

  Tak for din hilsen på min blog.

  Dagene bliver længere, fugle i massevis sidder og spiser lige udefor vinduerne, sneen ligger tykt i haven og solen skinner. Man kan da ikke andet end føle en enorm glæde ved det syn og have lysten til at leve i nuet. Tænk hvis vi ikke havde vinteren? Så havde vi heller ikke foråret at glæde os til. Vi ville ikke have tid til fordybelse i kataloger, haveblade og ikke mindst alle Claus Dalby bøgerne der læses igen og igen. Men jeg skal da gerne indrømme, at jeg glæder mig til dagene bliver længere og det bliver lidt lunere. I skrivende stund siger termometeret minus 16.

  Husk ingen vinter ingen forår.

  Glædelig jul atil alle bloggens læsere

  SvarSlet
 7. Ja Claus! Masser af stearinlys når det bliver mørkt, for her er minsandten lyst nok i dag med al den glitrende sne, og solen, som skinner udenfor.
  Men ilden blusser og varmer i brændeovnen med glas i lågen, og jeg fejrer Vintersolhverv ved at tage hul på det nye haveår - bogstavelig talt. Jeg fandt nemlig en (g)lemt plastikpose i køleskabet med nogle stykker peberrod. Og tænk! to af stykkerne har spiret, så nu har jeg plantet dem i hver sin lille potte.
  Glædelig Vintersolhverv
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 8. Lene Borreskov Andersen22. december 2010 kl. 13.57

  Kære Claus :-).
  Det er længe siden jeg har lagt kommentarer på din blog p.gr. af travlhed, men jeg har taget mig tid til at nyde alle de dejlige billeder og
  bestemt også dine fantatiske indlæg, som altid er nydelse og inspiration.
  Jeg håber dine nye havebøger vil vente på mig under juletræet i år :-), tak for din dejlige
  blog og mange julehilsener fra
  Lene.

  SvarSlet
 9. Ja tänk nu vänder det, det ger hopp ! Håller på med fröbeställning idag, firar dagen med det.
  Det är så vackra bilder på dina eldar, dina gäster måste känna sig välkomna !
  Jag vill önska en God Jul
  Lisa/Lisas trädgård

  SvarSlet
 10. Kære Claus!

  Ja, ENDELIG har vi nået den skelsættende dato i kalenderen, hvor vi har nået Vintersolhverv. Det er en uendelig betydningsfuld dato for mig. Ja, den er faktisk næsten lidt hellig. Her hos os fejres lysets tilbagekomst også med en masse levende lys overalt. Nu skal mørket jages LANGT væk. Det er ydermere også en tradition, at juletræet pyntes her på årets korteste dag.

  Claus, jeg vil hermed gerne sende dig og alle I som læser med på denne blog, mine allervarmeste ønsker om en rigtig glædelig og fredfyldt jul, samt et lyst og blomsterrigt 2011 fyldt med vidunderlige haveoplevelser og stjernestunder.
  Lad os håbe, at vinteren bliver kort og foråret langt, så vi kan komme ud i vore elskede haver og rode i jorden.

  Tusind tak til dig Claus og til alle dine kommentatorer, fordi I i så høj grad, har været med til at berige mit liv i det snart forgangne år. Denne blog er blevet en betydningsfuld og elsket del af mit liv.

  Selvom Kong Streng Frost virkelig bider til nu, sender jeg jer hermed alle mine varmeste og kærligste jule- hilsner og tanker.....

  SvarSlet
 11. Tak og i lige måde Tante Grøn! Jeg tænkte netop på dig idag...

  Hjerteligst

  SvarSlet
 12. Kære Claus

  Jule-travlheden og dens mange gøremål har taget al min tid, og dette er første gang jeg er inde på din blog i hele denne måned!
  Jeg skal gøre det kort, for meget skal endnu nås, inden julefreden kan sænke sig.
  Hermed får du derfor de bedste ønsker om en glædelig jul med dine nærmeste, samt et godt og lykkebringende nytår.

  Varme julehilsner fra Lisbeth K.

  SvarSlet
 13. Det er godt at tænke på, at dagene begyder at længes mod lysere tider nu. Det startede nærmest i går aftes med den mest fantastiske, lysende måne, der oplyste landskabet som var det dag.

  Hvor et det et smuk hjem, du har, Claus! Tak for kigget i dine stuer :)

  Mange julehilsener, Lotte

  SvarSlet