Arkitektoniske indslag

I disse dage, hvor der ikke er så meget at se på i haven, andet end sne, glæder jeg mig i den grad over havens arkitektoniske indslag.

 

claus20101205_123455

 

Det gælder i høj grad mine buegange, som jeg fik fremstillet og stillet op i foråret. De giver virkelig statur.

 

Ønsker man sig noget lignende i haven, er det nu tiden, hvor man kan gå og tænke og fundere over, hvordan det skal se ud. Og så få sat mand eller håndværker i gang. Det er ikke spor for tidligt!

10 kommentarer:

 1. Vil starte med at sige tak for din hilsen på min blog.

  Du skriver rigtig mange gode ting på din blog, men i dette indlæg, får jeg indtryk af, at der er noget, du ikke har tænkt over.
  Du skriver: "Og så få sat mand eller håndværker i gang."
  Der findes faktisk også kvinder, der selv er i stand til, at udføre deres ideer i praksis.
  Føler mig altid lidt provokeret, når nogen siger/skriver, man skal få en mand til at lave arbejdet :-)

  Hilsen Vivik

  SvarSlet
 2. Det er blevet ret flot med dine buer og formklippede træer som giver højde og sruktur i din fantastiske have. I 2010 fik jeg sat min mand igang med at lave en prortal i træ efter tegning i en gammel udgave af "Haven" - det er skønt med en handy mand:)))))

  SvarSlet
 3. Kære Vivik - jeg forstår godt, at du bliver provokeret, når jeg nu klikker ind på din blog - mitgronneunivers - og ser, hvad du udretter. Synes også, at I andre skal gøre det.

  Når jeg skrev det, var det mere eller mindre i forlængelse af afsnittet om Preben - se tidligere i dag. Og når ret skal være ret, er jeg ikke særlig 'mandig', så derfor er det lidt en spøg, når jeg skriver noget sådant.

  Håber, at du har tilgivet mig.

  NB. Mange kvinder har gennem tiden spurgt mig, hvor man kan få lavet alle disse Jernstativer, jeg har i haven. Her har jeg opfordret dem til at tage et svejsekursus, og flere har faktisk gjort det!

  SvarSlet
 4. Kjære Vivik - jeg forstår også godt at du blir provosert av slike skriverier, for det blir jeg også! Jeg er selv mann, men veldig lei av kjønnsroller og stereotypiske oppfatninger om mennesker. Jeg vil veldig gjerne kunne gjøre 'kvinnearbeider' uten å bli sett rart på.

  Kjære Claus - Takk for at du ikke er særlig mandig. Jeg tror verden hadde blitt en bedre plass med mer mindre mandige menn. Flere menn med interesse for blomster kanskje? ;-)

  Hagen din tar seg forresten veldig bra ut i snøvær. En hage kan være nesten like spennende om vinteren som om sommeren hvis den har gode'rammer', slik som din.

  Beste hilsener Eivind.

  SvarSlet
 5. Lovely verschneiten Garten

  So wie mit dir ein Leben Inhalte teilen ...

  "Ich liebe meine Vergangenheit Ich liebe meine jetzige Ich schäme mich nicht, was ich hatte, und ich bin nicht traurig, weil ich es nicht mehr... " - Colette

  Sie können mehr Leben erhalten zitiert in http://quotelandia.com/category/life

  SvarSlet
 6. Dejligt foto fra din sneklædte have - og ja disse buer giver virkelig karakter til haven. Altid godt at få noget op i højden. Her på gården er det også mig der knokler i haven, og manden knokler med skov, træer og brændefyr. Jeg forstod nu godt den med at få 'sat mand eller håndværker i gang', du har jo før koketteret lidt med at du ikke var 'manden i huset' (og i øvrigt kan en håndværker jo også være en kvinde).
  Jeg har også planer om buer i haven/skoven i 2011, men den bliver ganske anderledes end din - men den skal jo også passe til en skovhave :-)
  Prøv at se dette link: http://www.rebeccalouiselaw.com/portfolio/eco-land-art-2008-3

  Louise Law er også dygtig til det med blomster, fugle og dekorationer - spændende website synes jeg . . .

  SvarSlet
 7. Selvfølgelig er du tilgivet Claus.
  Kan i øvrigt godt li, at du har opfordret kvinder til et svejsekursus, hvis de gerne vil have lavet noget, hvor der er brug for det.
  Det gælder jo indfor alt, søg viden på en eller anden måde, og spring ud i nogle nye opgaver, hvis lysten er der. Det giver som oftest succesoplevelser :-)

  Kan også sagtens forstå dig Eivind, bliv ved med at beskæftige dig med de ting du kan li. Det er ikke dig, der har et problem, men derimod de mennesker der ikke kan forstå, at vi alle er forskellige med de kvaliteter det indebærer :-)

  Hilsen Vivik

  SvarSlet
 8. Kære Elin - spændende link. Jeg holder rigtig meget af Land art.

  SvarSlet
 9. De vidunderlige formene i haven din blir mer fremtredende om vinteren. Buenes krumming gjentas i det store, fantastisk flotte treet, Salix kanskje?

  Jeg er full av respekt for kvinner som f.eks mekker biler og sveiser, men jeg har også stor respekt for kvinner som trives best med de tradisjonelle kjønnsrollene. Den ene er ikke dårligere eller mindre verd enn den andre. En hver fugl må lov til å synge med sitt eget nebb uten å bli kritisert for sine sangvalg :)

  SvarSlet