Æbleflæsk …

… kommer tit på frokostbordet hos os her i december. Det er en ret, som kun tager ganske kort tid at lave og for mange vækker gode minder. For æbleflæsk smager himmelsk, gerne i selskab med en skive hjemmebagt rugbrød.

 

20101217_105932

 

Skær bacon i tern – jeg bruger en økologisk bacon i tykke skiver fra Irma. Efterhånden spiser vi kun økologisk kød her i huset, fordi vi prioriterer dyrevelfærd meget højt.

 

20101217_110114

 

Æbleflæsk kan laves med alle slags madæbler, men jeg foretrækker pigeonæbler med den fine røde skræl og let bitre smag.

 

20101217_110945

 

Lad baconen stege sprød og fjern den fra panden med en hulske. Kom æblebåde på panden og steg dem møre i fedtet.

 

20101217_111202

 

Tilsæt rødløg i tern. Smag til med timian, salt, peber og lidt sukker.

 

20101217_111749

 

Rør gør rundt og kom herligheden i en skål. Velbekomme

9 kommentarer:

 1. Aha....dette fik vi til aftensmad en af dagene, også alt økologisk..:-)
  Og i dag havde min datter æbleflæsk med til sine kollegaer til frokost. Det var dog rigtige skiver skåret af flæskesteg, det skal noget til med sådanne voksne militærfolk..)
  Det gjorde stor lykke!
  Det smager nu rigtig dejligt..:-o)

  God weekend fra Lisbeth

  SvarSlet
 2. Kære Claus.
  Det ser lækkert ud. Måske skulle jeg lave det til jullefrokosten 1 juledag. Æbleflæsk i en anden version husker jeg fra barnsben til de store familie julefrokoster. Den gang kunne jeg ikke lide det, men den her ser mums ud.

  SvarSlet
 3. Kære Claus.
  Jeg har aldrig i mit liv troet, jeg skulle prøve at smage "Æwelflæsk" - men tænk, din opskrift lyder så dejlig, at den må jeg da prøve at lave. Og appetitlig ser det jo også ud.
  Retten vækker bestemt ikke gode minder hos mig, for jeg har altid været "allergisk" overfor alt, hvad der var bare lidt fedt. Men bacon er fint.
  Kærlig hilsen Inga

  SvarSlet
 4. Sidder og bliver helt lækkersulten..........
  Æbleflæsk må vist på menuen igen en af de nærmeste dage :-)

  SvarSlet
 5. Må lige tilføje at når vi laver den "lettere" udgave af æbleflæsk så bruger vi kalkun bacon.:)

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 6. Hej Claus

  Jeg er heldig at have det dejlige æble der hedder Danziger Kant. Jeg vil prøve med løg, det så lækkert ud.

  Venlig hilsen
  Annelise K

  SvarSlet
 7. Din æbleflæsk ser rigtig dejlig ud og det skal prøves her i Århus nu mens du hygger dig i Skagen.
  Med hensyn til det økoligiske kød så er jeg selv begyndt at handle i gårdbutikken Johannesminde på Foerlev MØllevej Skanderborg hvilket varmt kan anbefales. De har et godt udvalg af hvad et dyr kan levere af spiseligt. www.johannesminde.dk - årsagen er den samme bedre dyrevelfærd, men så smager det økologiske kød af ko eller gris og ikke af andet. Juleaften fik vi rigtig vild fasan i rødvinssovs - en fasan som har fået lov at leve et rigtigt "fasanliv" i skoven - uhm sikke en sovs og kødet var rigtig lækkert.
  Tak for din dejlige blog!! Hyg dig i Skagen!
  De bedste hilsner Bente Rindom

  SvarSlet
 8. Kære Bente - dér, altså i Skanderborg handler jeg også. Svinekødet, som jeg normalt ikke er så vild med, er bare SÅ saftigt og lækkert.

  SvarSlet