Det gode billede

Hvad er et godt billede? Det er utroligt svært at svare på. Men for mig handler det I høj grad om at se lyset.

 

20101205_154507

 

Jeg siger ikke, at billedet ovenfor er ekceptionelt, men det har en vis stemning. Det er taget I går – i den ‘blå time’. Altså lige før, det bliver helt mørkt. Sådan et billede kan man ikke tage ved hjælp af den indbyggede lysmåler. Tiden har jeg ‘skudt’ mig ind på ved hjælp af displayet. Det er taget på meget lang tid, og derfor er det vigtigt bruge stativ. Til de af jer, der er fotokyndige, kan jeg fortælle, at billedet er taget på blænde 5,6. Og det er ikke billedbehandlet eller anvendt filter.

 

Man siger som en tommelfingerregel, at et kamera kan håndholdes, hvis det tages på højst 1/60 sekund. Her stod lukkeren åben I hele 15 sekunder – altså 900 gange mere end 1/60.

 

ISO-tallet var 200.

16 kommentarer:

 1. Lækkert og stemningsfuldt. Har netop fået et digitalt spejlrefleks kamera foræret, dog af lidt ældre dato - 10 år et jo nærmest antikt på det felt - men det tager super billeder, har jeg hurtigt erfaret. Nu skal der leges, og har også skaffet mig et stativ, så jeg kan udnytte længere lukkertid - jeg glæder mig! Tak for inspiration, både til have og foto!

  SvarSlet
 2. Det var et nydelig bilde Claus! Det virker som du har uplights ved trestammenes rot? Kjempeflott!!
  Jo, jeg synes bildet nesten er eksepsjonelt! :-D

  SvarSlet
 3. Kære Claus.

  Jeg er ikke fotokyndig, men derimod yderst modtagelig for stemning. Også når det kommer til fotos. Og jeg må tage hatten af for en del efterhånden - nu også dette, som formår at give mig en dybde i det pragtfulde motiv (elsker snegrene og belysning). Straks, jeg så det, søgte øjet ned for enden af alléen. Se dét er kræs!! Takker mange gange for synet.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 4. Dejligt at du lige fortæller om blænde og tid, det er spændende for os der også kan li´ at ta´ billeder

  SvarSlet
 5. Det handler alltid om å fange det rette lyset...
  Det har min mor som er total fotonerd fortalt meg.
  Et veldig fint og stemningsfullt bilde!
  Beste hilsener Eivind.

  SvarSlet
 6. Fantastisk lekkert bilde! Jeg er heeelt enig i at lyset er det mest stemningsskapende i et bilde, der er du er en mester sommer som vinter :) F.eks bildene med hestene og de nakne rekkene med trær...nydelige!

  SvarSlet
 7. SUPER SMUKT du tager de mest fantastiske billeder Claus må jeg tillade at spørge hvilke kamera du har ,min store drøm er at få et kamera der kan tage de flotte scenerier i haven
  mange hyggelige blomster hilsner Maj Britt

  SvarSlet
 8. Vilken otroligt fin vinterbild och stämmningsfull med de upplysta träd allen.

  Ha en fin dag
  Gunilla

  SvarSlet
 9. Det er et fantastisk billede Claus :-)

  Mange hilsner

  Gitte

  SvarSlet
 10. Kære Stein - ja, jeg har up light langs alleen. det skyldes det faktum, at jeg ikke kunne finde nogle udenddørslamper, som jeg kunne lide.

  Kære Atle - mit kamera er et D3. Det er et ret kostbart kamera, men det er ikke så meget kameraet, det handler om. Mere objektivet. Hvis I/du virkelig holder af at fotografere blomster rimeligt tæt på og også at tage portrætter, er et 105 mm objektiv med macro et must. Dyrt, men dejligt!

  SvarSlet
 11. Kære Claus,
  Fuldstændig fantastisk foto, ren magi. Rigtig godt, du giver nogle tekniske fif med, på dette og de følgende indlæg, hvor der også er så smukke, smukke fotos.
  Ps. Vil du fortælle hvilke uplights du har - kan heller ikke finde nogle, jeg bryder mig om?
  Kh Helle

  SvarSlet
 12. Kære Helle - ang. uplights sender jeg lige en mail til min elektriker.

  SvarSlet
 13. tak! Det lyder godt. Og så lige en bemærkning angående de mange fotos fra med bloggere - hvor er der mange RIGTIG gode,der er mange gode oplevelser i dem som betragter..
  Helle

  SvarSlet
 14. Kære Helle - nu har jeg et svar. De er fra www.luminex.dk og hedder 'Adjust'.

  SvarSlet