Drama

Som nævnt kan jeg her fra havestuen, hvor jeg sidder og skriver, følge med I duernes gøren og laden ved dueslagt. For kort tid siden blev der en vældig uro derude, og alle fløj til vejrs. Det plejer at betyde, at en rovfugl – gerne spurvehøgen – er I nærheden.

 

20101218_132344

 

Og jo, ganske rigtigt. Da jeg kiggede ud, så jeg, at den sad på en gren og lurede. Jeg fik hurtigt sat telelinsen på kameraet, listede ud og fik skudt den (med kameraet). Faktisk viste der sig at være hele to rovfugle, men det var kun den ene, jeg fik foreviget.

 

20101218_132344

 

Det er rigtig træls at miste duer på denne måde – I den forløbne uge har spurvehøgen taget to – men fascinerende er det også at opleve denne rovfygl, der trods sin forholdsvis lille størrelse kan have et vingefang på op til 80 cemtimeter.

3 kommentarer:

 1. Hvor ærgeligt og trist at duerne må lade livet på den måde, men samtidig kan jeg også godt forstå din facination af de smukke rovfugle!

  Mens jeg sidder her og læser dine indlæg kunne jeg også godt ha' brugt en telelinse. Jeg har lavet nogle gedigne fedtblandninger og fyldt i forskellige kurve og beholdere, heriblandt en gammel "madam blå" si. Sien ser ud som om den svæver i mit kirsebærtræ, på ophængssnorene er der trukket pigeonæbler og oppe i sien sidder lige nu en skovskade og mæsker sig, mens dens farver matcher så fint med æbler og madam blå. Ja, jeg bliver aldrig træt af at kigge på fuglelivet også selv om det er en barsk verden derude for vore fjerede venner.

  de-rene-pip-hilsner fra fru friis

  SvarSlet
 2. Sådan en grimmer karl!!! Men det er jo livets gang derude...den er jo sulten, krapylet!

  SvarSlet
 3. Skam dig din dumme røvfugl:o( Ja, jeg må indrømme, at jeg bliver rigtig barnligt ked af det, over at høre at dine smukke hvide duer, bliver slagtet af spurvehøgene. Ville næsten ønske, at du kunne skyde dem med dit kamera på mere end een måde, men de har naturligvis jo også lov at være her - og er givetvis elsket og værdsat af mange. Moder Natur har jo sine egne barske love! .... Men kunne den ikke finde et andet sted at stille sin sult? Holder så meget af dine hvide engleagtige fjerede havebeboere??

  Tusind tak til Anita for din søde julehilsen. Den gjorde mig meget glad:o)

  SvarSlet