En duft af jul

Det er en kendt sag, at duftsansen er en af vore stærkeste sanser – ja faktisk er det den stærkeste næst efter synet. Vi kender det alle; at dufte hensætter os i en særlig stemning. Tænk en gang på, hvilken herlig duft der breder sig, når græsset slås første gang. Så er det forår.

 

20101206_093817 20101206_093855

 

Lige nu er det duften af gran, gløgg og brunkager! Og for mig er der endnu en duft, som med ét siger ’jul’. Og det er den, de dejlige juletazetter giver.

 

20101206_093833

 

I lørdags havde vi en del små potter på bordet, og da de store fløjdøre til spisestuen blev skudt fra, bredte den lifligste duft sig.

 

Hvis man selv sætter juletazetløg i potter med sand inden døre sidst i november, passer det som regel med, at de er i blomst til jul. De vokser nemt et par centimeter om dagen.

 

For at undgå, at de bliver så lange, at de vælter, er det godt at sætte dem i en koldt rum.

5 kommentarer:

 1. KJære Claus!
  Så vakkert. Gleder meg til å handle inn blomster til vårt julehjem også, men det har vært så kaldt her at jeg har utsatt det i håp om at det vil bli noe mildere. Det er jo fortsatt mange dager igjen til jul. Hvite blomster er også min favoritt nå i jula.
  Her i Sandefjord er det et fantastisk vintervær.
  Skal pusle på kjøkkenet idag med forskjellige gjøremål bla. koke rødkål tror kanskje det er en Dansk oppskrift.
  Hunden må jo også få sin daglige tur, idag blir det bare en drøm å komme seg ut i det flotte vinterværet med sne på gren og sol fra klar himmel-
  Ha en fin førjulsdag Claus. i flotte deilige Danmark. Hjertens fra oss her, Grete.

  SvarSlet
 2. Kære Grete - det lyder godt nok hyggeligt. Sne er smukt, men upraktisk.

  Du var så sød at spørge til TANTE GRØN, og jeg kan fortælle,at jeg i dag fik et lang, langt og dejligt smukt håndskrvet julebrev fra hende, hvor kun skriver, alt alt går bedre. Men de sidste toogenhalv uge har hendes computer været nede. Jeg tror og håber på, at hun snart er her tilbage på bloggen igen.

  SvarSlet
 3. Kjære Claus.
  Så godt å høre at det går bedre hos henne. Håper også at hun får orden på pc. Hun er så absolutt en fargeklatt på bloggen din Claus.
  Ang. lukt er jeg enig. En kan jo lukte alle årstider. Nå er det julelukter som du skriver, gløgg pepperkaker. kongerøkelse. Lukt av kakebaking og matlaging på kjøkkenet og ikke minst lukten av fyr på peisen og høre på hyggelig julemusikk fra radioen. Vi er heldige vi. Klem fra oss her. Grete.

  SvarSlet
 4. Vi er så enige - dufte og lugte gør stærkt indtryk...men vil du ikke nok kalde det lugtesansen - er det ikke det mest korrekte navn?Juleagtig hilsen

  SvarSlet
 5. Jeg holder også meget af juletazetter og deres duft og dine er smukke i de små potter:). Hos mig skal der være hyacinter i december og gerne i meget mørk rød og eller lilla. Dit julebord forleden var meget smukt og der var godt nok stil over det! Jeg synes det er en dejlig tradition at I synger lidt fra Højskolesangbogen.

  SvarSlet