En rigtig glædelig jul til jer alle

Lige nu er der helt sikkert stor travlhed ude I de små julehjem, således også her. Men I skal alligevel have en julehilsen.

 

Hilsenen nedenfor sendte vi I sidste uge ude til flere hundrede venner, bekendte og forretningsforbindelser fulgt af en af forlagets udgivelser.

 

 

julehilsen210

 

Et liv på solsiden

Uden at betegne mig selv som et særligt spirituelt eller troende menneske tror jeg alligevel, at rigtig mange ting her i livet på en eller anden måde er forudbestemt. Ofte har jeg følt, at der er en højere magt – måske en skytsengel – der holder hånden over mig. Det kan være svært at forstå, hvorfor heldet tilsmiler nogle af os, mens andre igen og igen rammes af sygdom, sorg og savn. Jeg har haft så megen medgang her i livet og føler, at jeg gang på gang bliver ledt de rette steder hen.

 

Mon ikke mange af os på denne tid holder status over det år, der snart er gået. Jeg gør … Med fare for at lyde som lalleglad eller som en jubelidiot må jeg sige, at det forløbne år ligesom de forrige har været meget begivenhedsrigt, og år for år dumper der hele tiden appelsiner ned i min turban. Ovenstående er et uddrag fra min seneste bog Mit haveliv, der udkom i november. Jeg er meget taknemmelig for de vuggegaver, der er blevet mig givet, og at jeg har mulighed for at udnytte dem.

 

For at kunne leve det privilegerede liv, jeg gør, har det i høj grad handlet om at kunne sige fra, i hvert fald hvad mit haveliv angår. Flere gange om ugen får jeg forespørgsler om foredrag og arrangementer, hvor man beder mig om at stille op. Jeg er meget smigret over den store interesse, men for at undgå en totalt overtegnet kalender, takker jeg hver gang nej. Det samme gælder for de mange grupper, som ønsker at komme og se min have.

 

Jeg nyder at være en fri fugl, og det betyder for eksempel, at jeg tre uger i januar og tre uger i februar opholder mig på refugiet Klitgården – også kaldet Kongevillaen – i Skagen. Her skal jeg arbejde på hele to nye bøger – Bonderoser og pæoner og Hemmelige haver – der begge udkommer til foråret. Det glæder jeg mig rigtig meget til. Næst efter at være i haven er det at skrive, det jeg holder allermest af. Tolv til fjorten timer i stræk kan det godt blive til, når jeg befinder mig i dette selvforglemmende univers.

 

Apropos skrivning er det naturligt at nævne www.clausdalby.dk – min blog – der gik i luften midt i marts. Jeg lagde hårdt ud, og siden begyndelsen har jeg skrevet et par blog-indlæg hver dag. Kun afbrudt af nogle enkelte dage, hvor min computer gik ned, fordi jeg under skrivningen spildte en kop kaffe ned i den. Det var den bestemt ikke glad for!

 

Her i vintertiden, hvor det nok er de færreste, der tænker på have, besøges bloggen alligevel af mellem 40.000 og 50.000 mennesker hver måned. Det er jeg da stolt af.

 

Arbejdet med tv og formidlingen af min haveglæde ad den vej har også i år været en del af en spændende hverdag, ligesom jeg hver fredag har været gæst i P4’s Smutvejen. Drømmehaver, som kunne ses på DR2 i 2010, vender tilbage i februar og igen i sensommeren. Otte nye udsendelse – denne gang på DR1.

 

Som nævnt får jeg rigtig mange henvendelser, og én lød ekstra spændende. Det var fra Bilka, der gerne ville tilknytte mig som konsulent og sparringspartner i forbindelse med deres havecentre. Dette sagde jeg ja til, fordi det betyder, at jeg på denne måde kan være med til at introducere nye spændende produkter og planter på det danske marked. Dette (forhåbentlig langsigtede) samarbejde venter jeg mig meget af.

 

Desuden har jeg et større enkeltstående projekt med Ilva, hvor jeg til et af deres forårskataloger skal skrive om forskellige danske haver. Det bliver også sjovt.

 

Nu jeg er i gang med ’pralerierne’, vil jeg også nævne, at jeg i november fik Havekulturfondens hæderspris. En del af begrundelsen lød:

 

Claus Dalby modtager prisen for sin evne til at få rigtigt mange haveejere op af stolen og ud til et aktivt liv i haverne. Det gælder uanset, om der er tale om Claus Dalbys virke som havebogsforfatter, tv-vært på haveprogrammer eller som haveblogger på internettet.

 

Denne pris blev jeg særlig glad for. I bund og grund er jeg jo blot en glad havemand, der elsker at formidle sin passion.

 

Endelig skal Klematis selvfølgelig nævnes. Her er vi den samme medarbejderskare, som vi har været i snart rigtig mange år. Honningen flyder ikke som i de gode gamle dage, men vi tjener stadig penge og får også lagt lidt til side. Det er der desværre ikke så mange, der kan bryste sig af i dag.

 

Udgivelsestallet ligger stadig på omkring et hundrede titler årligt, og sådan her det været i mange år.

 

Vi har ganske enkelt ikke noget at klage over. Tro mig, jeg skønner på det dagligt – at få lov at leve et liv med så megen medgang.

 

Lad mig med disse ord ønske jer alle en rigtig glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår.

 

De kærligste hilsner fra Claus

20 kommentarer:

 1. Hi Claus
  Thank you for all the posts on your great blog.
  Merry Christmas.
  Best regards Willy

  SvarSlet
 2. Tak og i lige måde! Håber du får en dejlig aften sammen med dine kære :-)

  SvarSlet
 3. God Jul til deg også, Claus! Ta nå en velfortjent pause med dine nærmeste:)
  Jeg ser frem til å følge bloggen din videre inn i 2011, jeg har vært med siden første pust på bloggen din og er innom hver dag.

  Beate fra Norge

  SvarSlet
 4. GOD JUL önskar jag dig och din familj ochså.


  Här har vi minus 22 grader idag och fint väder.

  Gunilla

  SvarSlet
 5. God jul från ett soligt ,kallt -24 grader,vintervackert Österbotten,Nette

  SvarSlet
 6. Dejligt at høre, når mennesker er tilfredse med, det liv de lever :-)
  Det har været en fornøjelse, at læse med på din blog og i dine havebøger, håber der bliver ved med at komme nye udgivelser :-)
  Glædelig jul.

  Hilsen Vivik

  SvarSlet
 7. Kære Claus,
  Jeg vil også ønske dig en rigtig god Jul og et dejligt Nytår. Jeg er meget taknemmelig for, at du har lyst til at dele ud af det overskud du får fra medgang og held i livet - din blog har givet mig så utrolig meget glæde i hverdagen og mit haveliv.
  Hilsen Berit fra Irishaven

  SvarSlet
 8. En julehilsen fra Norge, hvor det er fryktelig kaldt. MEN; solen har jo snudd, så snart er det.... VÅR!!!

  SvarSlet
 9. Kære Claus Dalby

  Rigtig glædelig jul. En meget dejlig og positiv julehilsen. Man kan også selv vælge at se de ting der sker i livet i et positiv lys. Det gør livet meget mere rigt. Din blok er i høj grad med til at man kan se alting i et mere positivt lys og giver daglig en hel masse inspiration og glæde i hverdagen.Tak for det.

  Hilsen
  Anne Lindbjerg

  SvarSlet
 10. Jeg har hatt stor glede av å følge din blogg jevnlig fra starten av, men har nok ikke vært så flink å legge igjen kommentarer.

  Jeg vil med dette få ønske deg en riktig god jul!

  SvarSlet
 11. Kære Claus.
  Jeg ønsker dig og dine en rigtig glædelig jul og tak for at du deler med os andre og ikke mindst tak for de farver du giver ind mit liv med læsning af din blog og bøger og billederne må en ikke glemme ;)
  Igen tusind tak til dig

  SvarSlet
 12. Kære Claus og medbloggere.

  Glædelig jul til jer alle :o)

  Glade julehilsner

  Flora Danica

  SvarSlet
 13. Hei Claus. Vi vil gjerne ønske deg en fredelig jul og et godt nytt inspirerende hageår:) Vi har følget med på bloggen din hver dag siden den startet.Vi er meget takknemelige for at du deler så mye av din hageglede med oss:)Hjertelig hilsen Ellen og Eivind Fra Norge

  SvarSlet
 14. Oikein Hyvää Joulua ja onnea vuodelle 2011.

  SvarSlet
 15. Hej Claus.
  En rigtig glædelig jul og et godt nytår til dig. Du har i den grad været med til at gøre 2010 til et dejligt år - alle de ting, som kan få mundvigene til at vende nedad, har du været med til at gøre meget lettere at komme forbi med din dejlige blog. Det er altid en stor fornøjelse at gå ind på siden og se, hvad der nu venter. Det er ihvertfald meget berigende for mig - ligeledes dine bøger - senest bogen Mit haveliv, som jeg lige har læst færdig. Den kan man da kun blive i godt humør af. Så jeg har kun en opfordring til dig: Bliv endelig ved - du glæder så mange mennesker hver dag. Også til alle medkommentatorer, som giver jeres besyv med hver dag - det er forrygende dejligt at se og læse.
  Så herfra skal bare lyde til jer alle: En rigtig glædelig jul og godt nytår.
  Anita

  SvarSlet
 16. Rigtig glædelig jul til dig og dine herfra :-)

  SvarSlet
 17. Kære Claus

  Du og dine ønskes også en glædelig & fredfyldt jul.

  Det er vidunderligt at høre, at du påskønner alt det gode, som du har. Vi andre nyder også godt af det, da du er så generøs. Det engelske ordsprog "what goes around comes around", lader til at være passe meget fint på dig :-)

  SvarSlet
 18. Vil ønske deg en riktig god jul, kjære Claus!! Kos deg med nære og kjære:) Takk for all fantastisk hageinspirasjon i løpet av året som gikk!!!

  STØRSTE klemmen
  Anette:)

  SvarSlet
 19. Kære Claus
  Tak for en spændende, smuk og udfordrende blog,som jeg dagligt nyder at kigge med på.
  Måske har du fat i det spirituelle motto: Den dybeste visdom er taknemmmelighed. Det lyder sådan i dit julebrev.
  Du ønskes alt godt, og tak for dit engagement.
  Kærlige Hilsner Else

  SvarSlet
 20. Kære Claus.

  En rigtig Glædelig Jul til dig og dine.
  Jeg stemmer i med skaren som roser dig for dit positive livssyn og din gavmildhed til at dele ud af dine glæder.
  Jeg mener også at man selv kan gøre sit liv rigere ved at påskønne de gode og de små ting i livet, og derfor nyder jeg dagligt at læse med hér på bloggen.
  Tusind tak fordi du er dig, og fordi vi allesammen må være med.
  Kærlig hilsen
  Hanne i Glostrup

  SvarSlet