En stille 1. juledag

Her sidder jeg så igen foran skærmen. Glæder mig over det hvide landskab udenfor, som solen skinner på.

 

Vi havde en rigtig dejlig juleaften i Vestjylland, men kørte hjem i går aftes. Her mellem jul og nytår er vi stort set kun os selv. Nuvel, et par enkelte gæster kommer der.

 

20101225_114737

 

De fleste af jer sidder nok ved julefrokostbordet, men vi har året igennem så mange mennesker i huset (forlagskontoret ligger jo på anden sal), at vi en gang imellem blot nyder at være os selv.

 

Hjemmelavet kalveleverpostej står til afkøling derude. Kan man tænke sig noget bedre på et hjemmebagt stykke rugbrød med hjemmesyltede rødbeder. Jeg kan ikke …

13 kommentarer:

 1. Lyder som den helt rigtige måde at tilbringe juledagene på - være sammen med dem man holder af og lade ro og fred overtage.

  Jeg var så heldig af få både "Et haveår" og "Mit haveliv" af julemanden i år - heldige mig!!!!! :-)

  fortsat go' jul
  /Bo

  SvarSlet
 2. Rigtig glædelig 1. juledag, Claus:o)

  Uhm...den leverpostej ser appetitvækkende ud:o) Det enenste, jeg kan forestille mig, der kunne være mere lækkkert, skulle da lige være et stykke med hjemmelavet rullepølse, der smelter på tungen, - med rigelige mængder af sky og rødløgsringe ovenpå....:o)(Håber ikke sygeplejersken, der holder øje med mit kolesteroltal, læser med her:o)

  Men den hjemmelavede rullepølse må vi undvære iår, ligesom de hjemmelavede brunkager, klejner, pebernødder, konfekten, etc etc etc. Jeg har nemlig lært et meget vigtigt lille ord her i december. Det er ordet "pyt!" Og så har jeg undladt at pine migselv med dårlig samvittighed, over alt det jeg IKKE overkom, og istedet glæde mig over alt det, jeg nåede. ALLE vil jo gerne give dem de elsker, det bedste af det bedste, de kan præstere i julen, men hvis vi skærer HELT ind til benet, et det jo i virkeligheden noget helt andet end perfekt hjemmebag a la Mette Blomsterberg, den perfekte julekjole, den perfekte gaveindpakning, den perfekte udsmykning, den perfekte værtindegave etc etc det hele handler om.

  Jeg holder rigtig meget af 1. juledag, der hos os også tilbringes hjemme og alene. Den store spænding og forventning op til juleaften er udløst og dagen derpå er dejlig stille, fredfyldt og afstressende. Tid til at lade batterierne op, inden julens næste mange hyggelige sammenkomster med familie og venner.

  Julestress er sådan et trist begreb, for i virkeligheden handler julen jo om fred, varme nærvær og glæde.

  Så jeg kan sagtens sætte mig ind i, hvordan og hvorfor I har så hårdt brug for nogle stille juledage i jeres hjem, som samtidig også fungerer som arbejdsplads.

  Den sidste tids fotokonkurrence må også have givet ekstra sved på panden. Sikke en masse teknik at holde styr på. Mine 3 stemmer er afgivet, og må de 3 heldigste vinde:o) Der var SÅ mange fantastiske billeder, der deltog i konkurrencen.

  Nyd en stille, ustresset og fredfyldt 1. juledag og flet et julehjerte af ro og glæde, kære Claus:o)

  Stort juleknus med ønsket om en fortsat rigtig dejlig jul...

  SvarSlet
 3. PS: Julemanden kom ikke med et dueslag til mig. Det har nok været for svært at presse ned igennem skortstenen. Til gengæld fik jeg "Engelske haver" af Ursula Buchan, som jeg nu vil alliere mig med.......i selskab med sofaen og et varmt, blødt tæppe:o)

  Havedrømme på en kold snefyldt juledag....aaaaah:o)

  Flere knus

  SvarSlet
 4. Kære Claus
  Vil lige ønske dig en fortsat god jul
  Jeg var også så heldig at få "Mit haveliv" i julegave, endda med din autograf og tre frøposer, mange tak for det, glæder mig til at få frøene i jorden, men det må jo nok vendte lidt med den hårde frost og sne vi har lige nu. Men så kan jeg bruge tiden på at læse i den utrolige flotte bog, den vil blive flittig læst ligesom de andre af dine bøger.
  Hvor er det mange flotte vinterbilleder du har modtaget her på din blog, har meget svært ved at vælge hvilke der er flottest.
  kærlig hilsen Kirsten

  SvarSlet
 5. Lene Borreskov Andersen25. december 2010 kl. 14.50

  JUHUuuu to af mine julegaver var "Et Haveår" og
  "Mit haveliv" og hvor er jeg dog glad for bøgerne. Efter vores dejlige gæster var taget hjem og der var ryddet op tilbragte jeg den stille julenat med at kigge i bøgerne ..oh
  hvilken en fryd for øje og hjerne, men også for
  hænderne da bøgerne er lavet så lækre at røre ved. Så i den stille nat sendte jeg dig Claus
  en kærlig tanke for at have lavet disse smukke,
  dejlige bøger :-)).
  Håber du og alle her nyder dagen i dag.
  Glade julehilsener fra Lene.

  SvarSlet
 6. Glædelig og fredelig Jul til jer.

  Karen

  SvarSlet
 7. Kære alle - tak for søde kommentarer, og Kirsten og Lene, dejligt at I fik nogle af jeres ønsker opfyldt.

  Og så - kære Tante Grøn! Jeg tror, at jeg taler på stort set alles vegne, når jeg nu skriver: Hvor er det DEJLIGT, at du er tilbage her på bloggen og ikke siger 'pyt' til den. Du har en flydende pen og gør os glade med dine ord.

  SvarSlet
 8. Jeg har brugt et par fornøjelige timer idag på at iføre mig -polarudstyr- og kæmpe mig udover (og opad fra huhej) driver og over til genboen, en ældre enlig herre, for at sikre mig, at han ingen nød led. Jeg havde hjemmebagte vanillakranse med og han fik i en fart sat kaffen på og så gik snakken ellers om vind og vejr, inden jeg kæmpede mig tilbage.

  På vejen mødte jeg iø andre, som også var ude at se lidt på verdenssituationen - sådan helt lokal, foruden et par naboer med små traktorer, som skubbede sneen på vejen lidt til side. Længere nede at vejen kunne jeg se ganske betydelige driver, hvor der ikke har været læ. Der skal nok liiiidt større traktorer til, når verden engang når så langt ;-) Sådan en tur/visit kan godt anbefales.

  Fortsat god jul og velbekomme!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 9. Kære Zeb - du kan tro, at jeg tænker på dig og andre bornholmske havevenner. Sikke da et vejr I har. Og hvor var det en sød gestus lige at se til naboen. Jeg bruger også juledagene til at lige at ringe rundt til - især ældre - venner og bekendte, som jeg ved, vil bliver glad for et opringning. Der skal altså så lidt til for at glæde et medmenneske. Det kommer som regel tifold igen. Det kan jeg virkelig tale med om med bloggen her, hvor jeg i den grad føler sympatien strømme mig i møde.

  SvarSlet
 10. Også vi har tilbragt dagen i ro og mag. vi har ikke lavet en dyt i dag. Åh jo gemalen fik lige mine nye lamel- og foldegardiner sat op. En del af julegaven til hinanden. Egentligt skulle vi have tilbragt juledagene i Sverige, men helbredet svigter lidt igen. Desuden blev julefrokosten aflyst grundet vejret.
  Kære Tante Grøn. Nu har vi slet ikke godt af alle de skønne ting, som du så fint siger pyt til. Det er freden, roen og samværet der tæller. Men jeg forstår godt, hvad du mener.
  Jeg fik hverken Et Haveår eller Mit Haveliv i julegave. Dem havde jeg selv købt dem da de udkom - jeg har dog bare ikke modtaget mine frø endnu. Mit bogønske var som Tante Grøn Engelske haver, som jeg ikke fik. Næ nej i stedet fik jeg kun en gave, og det var et MEGET stort gaveønske jeg fik, nemlig et CANON EF 100-400 f/4.5-5.6L IS USM.
  Kære Zeb. Jeg ønsker for jer der ovre på sneøen, at I snart må få lidt bedre vejrmæssige forhold. Du har været i mine tanker de senere dage.
  Ha' nu nogle dejlige fredfyldte juledage.

  SvarSlet
 11. Kære Madam Bæk - tillykke med den skønne gave. Så skal der da rigtig fotograferes.

  SvarSlet
 12. Kære Claus

  Her i huset nyder vi altid juledag i fred og ro mens gårdagens gaver nydes i fulde drag.

  Har pakket mig ind i sofaen med min dejlige julegave - din nye bog "Mit haveliv". Og sikke skønne billeder og medfølgende tekst. Har fulgt med på bloggen her længe, men blev alligevel overrasket af at se haven i nye perspektiver og sammenhænge.

  Så egentlig må det være på sin plads også at takke dig for en dejlig julegave.

  God jul til dig og dine kære fra Trine

  SvarSlet
 13. Takker for jeres omsorg.

  Hjerteligst

  SvarSlet