Endnu en portion billeder

For at undgå, at billederne begynder at hobe sig for meget op, får I lige en portion mere. Jeg synes altså, det er rigtig spændende det her.

 

Mary Rose med frost nov. 2010

 

Lene skriver:

Her er mit bud på et billede til vinterfotokonkurrencen.

Mary Rose takker af. Efter at have blomster hele sommeren, med sine smukke og velduftene roser, syntes jeg, at Mary Rose takker af med maner.

Tak for en super hyggelig side, nu også med en super hyggelig konkurrence, hvor man rigtig kan glæde sig over smukke vinter billeder.

Og rigtig glædelig jul til alle.

Hilsen Lene

 

 

Is i åen

 

Birthe skriver:

Her er mit bidrag til din konkurrence.

Vi bor på Sydbornholm med en å i baghaven. Her kan man finde mange skønne motiver - også når det er sne og frost.

Mange hilsener
*´¨)
¸.·´¸.·´¨) ¸.·-> Birthe (¸.·´ (¸.·´

 

 

IMG_2470

 

Hanne skriver:

Tak for en fin hjemmeside

Her er et billede fra Jyllinge ved den tilfrosne Roskilde Fjord. Set fra vores have med Roskilde Fjord i baggrunden

VH

Hanne Marum

 

 

Nisseskæg

 

Helle skriver:

Efter at have læst det seneste blad fra Haveforeningen, har jeg været på jagt i mit billedarkiv efter billedet af NISSESKÆG.

Her har du det.

Det siges at være et fænomen, der opstår ved vekslen mellem frost og tø. De gennemvåde bøgegrene presser vandet ud i ganske tynde "stråler", som straks fryser til is.

Ganske nydeligt.

Mange hilsener fra

Helle

 

 

SONY DSC

 

Helle skriver:

Nu har jeg været ved at kigge billeder. Hvor er det svært at vælge det ene billede frem for det andet. Jeg elsker den danske vinter, især hvis den er hvid. Jeg holder så meget af det hvide drys. Det giver en utrolig stilhed. Selv trafikken bliver mere lydløs. Ja, så kan det jo skyldes at der ikke kører så mange biler, men dem der kører høres ikke før de er tæt på. Den utolige reflektion der er i det hvide sne, kan overraske mig gang på gang. Det mindste lys fanger det. De steder der plejer at være helt mørke om aftenen, fanger lidt gadelys, og er ikke mørke mere. Selv en overskyet dag er íkke mørk på samme måde med sne som uden.

Billedet af svanen er fanget i februar i havne-basinnet, Thisted Havn. Den lange vinter gjorde det svært at finde åbent vand, så der var virkelig mange andefugle i havnen.

Det er dejligt at bo i det naturskønne Thy. Der er altid noget at se på.....

De aller bedste julehilsner

Helle

 

IMG_2363

 

Anette skriver:

här kommer en bild från Österlen i Skåne där jag bor. Bilden är tagen en tidig morgon för några år sedan. Älvdansen får "min" väg att kännas magisk och mystisk tycker jag.

Bästa hälsningar,

Anette

 

 

vinterrose

 

Anne skriver:

Nærmest som en beskyttende kapsel har sneen lagt sig på rosen.

Rosen var en del af dette års spændende projekt i min have, hvor ni 'Queen of Sweden' og ni 'Graham Thomas' roser blev sat sammen sidste år i december. Deres henholdsvis rosa og gule farve viste sig utrolig smuk sammen og gav et let og friskt udtryk.

Hvor er det skønt at have have :-)

Venlig hilsen Anne

 

 

IMG_5702_Cykel

 

Deborah skriver:

Sender hermed et bidrag til fotokonkurrencen. Cyklen er taget på en dejlig gåtur her i mit nabolag, og er et rigtig dejligt foto synes jeg.

Mange Jule-sne-hilsener

Deborah

 

 

010

 

Rikke skriver:

Sikke en smuk vintermorgen! Frosten lægger sig og kapsler naturen ind. Fuglene må lede ekstra for at finde føden, så vi fodrer dem dagligt. Her er en fugle fanget i luften ved mejseboldene. Se flere billeder på www.rikketroldestreger.blogspot.com.
De bedste hilsner, Rikke Juul.

Unikke malerier i glade farver.
WWW. TROLDESTREGER. DK

 

 

Stavern_Citadellet_Galeiskurene

 

Lene skriver:

Byen Stavern ligger fem minutter fra Larvik i Vestfold Amt. Den lille by med den sydlandske charme, små gader og gamle træhus, kaldes for ”Norges smilehul”.
På trods af at mine billeder er taget i vinterkulden, er det ingen steder i Norge der solen skinner mere og oftere end i Stavern, noget der måske forklarer at Meteorologisk Institut i flere har benyttet Stavernsodden Fyr som feriested.
Der bor ca.5.000 indbyggere i Stavern, men i løbet af sommeren, øger befolkningstallet til rundt 30.000-40.000 mennesker.
Stavern er Norges Skagen og ligesom i Skagen, er lyset i Stavern også magisk! Måske ikke så underligt at de to stederne ligner på hinanden, da næste stop efter Stavernsodden Fyr er - netop Skagen!
Elementerne – vand, land, vind og lys – påvirker hinanden gensidigt og skaber det specielle samt vakre og stærke lyset, som har en helt egen tiltrækningskraft, og som har ført så mange kunstnere til Stavern og Skagen.
Lysets spejlinger i havet giver en egen rum følelse, som kunstnere bruger i sine billeder.
Både Skagen og Stavern har også storslået natur, både i storm og stille. Her kan man føle historiens sus og båndene der knytter de to stederne sammen!
En av "Skagensmalerne <
http://www.skagensmalerne.dk/> ", Christian Krohg, der var norsk ligesom P.S. Krøyer, tog i 1910 initiativet til at danne en kunstnerkoloni på Stavern Fort i den idylliske skærgården ved Stavern. Øen fik senere navnet Citadelløya. I den gamle kommandantboligen på øen har landets billedkunstnere siden den gang haft sit feriested. Hans Gude <http://www.google.no/#hl=no&expIds=17259,23756,24878,27400,27586&xhr=t&q=hans+gude&cp=7&pf=p&sclient=psy&rlz=1R2ADRA_noNO343&aq=0&aqi=&aql=&oq=hans+gu&gs_rfai=&pbx=1&fp=56561914e9bed94d> , Christian Krogh <http://no.wikipedia.org/wiki/Christian_Krohg>  og Odd Nerdrum <http://www.nerdruminstitute.com/main.php>  kan nævnes blandt de mange som har fået inspiration der.
I Stavern ligger også Fredriksvern Verft <
http://www.nasjonalefestningsverk.no/fredriksvern/index_html> , hvor mine billeder er taget. Det blev bygget mens Norge var under Danmark, og har sin arkitektur fra Danmark. Måske også dette medvirker til at give os "Skagenfeeling" når vi færdes i Stavern.
MÅSKE KAN LYSET INSPIRERE MALEREN ELLER FOTOGRAFEN OGSÅ I DIG - DET GØR DET I ALLE FALD HOS MIG!
Du kan se flere billeder af lyset i Stavern på:
http://thegreengardengate.blogspot.com/ <http://thegreengardengate.blogspot.com/>
Jeg ønsker dig en rigtig glædelig jul og et fremgangsrigt og godt nyt år!
Mange juleknus fra Lene

6 kommentarer:

 1. Stop! Stop! Stop!!! Det er jo helt vildt med flotte billeder, hvordan i alverden bliver det muligt at finde 3 sølle vindere!! Det ene fantastiske sceneri efter det andet viser sig. Jeg vil nødig fremhæve nogen speciel, men bliver alligevel nødt til at sige at svanen er SÅ smuk!

  Claus, jeg foreslår at du inviterer alle der har indsendt fotos til en fælles åben-havedag, så behøver du heller ikke bøvle med at trække yderligere lod!! Det er da meget nemmere for os alle sammen!!! (Ja undskyld, men jeg blev jo nødt til at prøve om den gik... ;o)

  fantastiske formidable sne-hilsner fra fru friis

  SvarSlet
 2. Stor nydelse igen. Det er en rigtig god ide med den konkurrence.
  Og så har jeg lige hørt dig tale om haveglæde på P1 mens jeg skrev blog-indlæg....om din bog! Kig bare forbi bloggen:)

  SvarSlet
 3. Jeg er enig. Det blir en nesten umulig oppgave å plukke ut vinnere i denne konkurransen. Der er så mange fine bilder at jeg ikke kommer til å vite hvilke jeg skal stemme på! :-D
  Lene, så fantastisk fine bilder du har tatt av Stavern! Jeg har kun opplevd byen om sommeren. Stavern og omegn har jo en del veldig fine sommershows som vi fra Oslo pleier å reise for å se på i feriemånedene. Enig i at det er en veldig vakker by!

  SvarSlet
 4. Det er så utrolig flotte billeder der vises i konkurrencen - jeg kigger spændt ind hver dag og jeg bliver ikke skuffet, nærmest overvældet. Jeg ved, at jeg med stor fornøjelse vil vende tilbage til billederne også efter konkurrencen er slut - det er super underholdning at sidde og se på dem. Jeg er ligesom Jette Friis helt bekymret for hvordan jeg dog skal vælge/stemme til sidst.
  Hilsen Berit fra Irishaven

  SvarSlet
 5. Jamen altså helt ærligt så vil jeg holde med Jette, giv os den julegave Claus, det vil vi alle elske dig for.
  Og så har vi i nat haft 16.5 graders frost, nogen der kan slå den ? Godt at der ligger et tykt lag julesne over alle planterne.
  Julehilsen fra Annie

  SvarSlet
 6. Jeg tilslutter mig også rosen af alle de fantastiske billeder, men i dag lagde jeg især mærke til Birthes smukke billede fra åen i baghaven på Bornholm. Hvordan pokker har naturen dog fundet på det?
  Hilsen Lene

  SvarSlet