Et dilemma

I dag har jeg været i haven i nogle timer – herligt. Og hvad kan man så lave derude på denne tid, hvor det både fryser og er snedækket, vil mange sikkert spørge.

 

claus20101222_094304 claus20101222_094443

 

Jo, jeg er i færd med at klippe staudetoppe ned, og det er noget af et dilemma. For de er jo fine, som de står der i haven med sne på, men der er et par faktorer, som jeg tager i betragtning.

 

claus20101222_093749 claus20101222_093613

 

Dels kan staudetoppene kaste så mange frø, at lugearbejdet i foråret bliver næsten uoverskueligt.

 

claus20101222_094405 claus20101222_095050

 

Dels kan de tidligste løgvækster, der snart begynder at spire frem, for eksempel vintergækker, som vi har rigtig mange af. også skabe problemer. Det kan nemlig være svært at få plads til en fod, hvis man lidt senere på sæsonen skal ind I bedene for at klippe ned.

6 kommentarer:

 1. Hej Claus

  Hvor bliver jeg altså glad når du skriver om de tidlige løgvækster, som snart begynder at spire frem. Så er der håb forude :o)) Vintersolhverv er også bag os og lige om lidt er der et nyt år, rent og friskt - ligesom havedagbogen jeg fik i julegave :O))

  Bedste nytårshilsner fra et dryppende Nordsjælland til jer alle (det er tøvejr :o) )

  Flora Danica

  SvarSlet
 2. Så fine vinterbilder! Jeg har hatt en deilig og avsleppende kveld hvor jeg har tittet på flere episoder av Drømmehave på nettet. Inspirert før jeg tar kvelden :)

  SvarSlet
 3. Hej Claus.
  Hvor er det smukke fotos af de snepyntede stauder!
  Jeg er så meget novice i haven, at jeg ikke vidste, om man skal klippe studerne ned nu eller vente til foråret. Men nu forstår jeg, at jeg godt kan gå igang med saksen en dag i vinter. :-)

  Mange hilsener Solsikke

  SvarSlet
 4. Hej Claus. Hvornår begynder du at så de frø du tog fra stauderne i foråret?

  SvarSlet
 5. Flotte vinterbilleder. Ja jeg har snydt lidt for jeg har, klippet en del stauder ned i november lige indtil sneen kom, så jeg blev ikke færdig. Ved godt de fleste klipper ned i foråret, men der har jeg alt for travlt med andre ting i haven. Godt nytår her fra Nordsjælland Anne Gine

  SvarSlet
 6. Kære Claus,
  Ikke alene har du været "praktisk gris" - men også taget vidunderskønnedejlige billeder af havens dekorative staudefrøstande.
  Tak for det!
  Kærlig hilsen

  SvarSlet