Et ofte stillet spørgsmål

Et spørgsmål, som jeg får stillet igen og igen, er: ”Hvordan overkommer du alt det, du gør. Har dit døgn måske 36 timer?” Jeg forstår godt, at mange spørger, men der er naturligvis en ganske enkel forklaring. Og den går ud på, at jeg har en kreds af mennesker omkring mig, som bakker mig 110 % op. Statister, der hele tiden er klar i kulissen, om jeg så må sige.¨

 

I haven er det mig, der er designeren, men mine gartnere og jeg er hele tiden i dialog, og det er meget berigende.

 

Nogle af jer har sikkert tænkt på, hvordan det er med gartnerne her om vinteren. Der er jo ikke så meget at gøre, når hvor det fryser hårdt, og sneen dækker jorden.

 

Jo, Ana og Dave er vinterfyret, som man ofte bliver indenfor gartnerfaget på denne årstid. Og Katja er stoppet, fordi hendes ben ikke kunne klare det ofte ret hårde arbejde.

 

claus20101227_134046

 

Vi kan dog ikke klare os helt uden hjælp ude om vinteren, så jeg har lige ansat Preben, der netop er blevet udlært som anlægsgartner og i sin læretid har arbejdet her en del sammen med det øvrige team fra anlægsgartnerfirmaet Arne Skyum. Dette firma bruger jeg altid, når der skal laves større anlægsarbejde.

 

Preben spurgte, om jeg kunne bruge ham. Nu, hvor han var færdig som såkaldt grå anlægsgartner. Denne betegnelse dækker over anlægsgartnere, der hovedsaligt arbejder med belægning. Vælger man at gå plantevejen, bliver man grøn anlægsgartner.

 

claus20101227_134048_01

 

Når Preben var interesseret i at arbejde her, handler det om, at han nu gerne vil lære lidt mere om det grønne. Lykkelig var jeg. Godt og vel to meter høj og 29 år gammel. Sådan en gut kan tage fat, og det gør han!

 

Preben er meget organiseret, og så elsker han at rydde op og sætte i system. Tillige er han altid I et smittende godt humør. Kan man ønske sig mere? Jeg kan ikke.

 

At Preben også holder et vågent øje med vore biler, slæber brænde, fyrer op, kører ærinder og meget, meget mere, gør, at vi nemt kan finde beskæftigelse til ham her om vinteren også.

10 kommentarer:

 1. .......SÅDAN EN PREBEN VIL JEG OGSÅ HA`!! :o)
  Han lyder til at være noget af et fund, Claus:o) Og hvor er det skønt, at du husker at rose dine medhjælpere.

  Hvis Preben læser med her, skal der lyde et stort "HEJ PREBEN!" fra mig:o)

  SvarSlet
 2. Ikke dårligt med en medarbejder med godt humør, stor, stærk, som får noget fra hånden på en god måde, og som kan lidt af hvert.
  Håber han får tilegnet sig en masse viden på det grønne område. Du kan i hvert tilfælde noget med farve og plantesammensætning, som jeg har stor respekt for.
  Held og lykke til jer begge med det ansættelsesforhold.
  Hilsen Vivik

  SvarSlet
 3. Ja er det ikke herlig med folk som kan ta i ett tak! Her bruker jeg mannen til slikt, jeg kan jo selv slettes ikke flytte en eneste krukke. Men mannen har jo egentlig jobb, så en liten (stor) gartnerhjelp hadde vært riktig gromt :D

  Og du, tusen takk for gode ord på hageblogger-oversikten! Det er jo ikke så mye arbeide med den egentlig, det er Moseplassen som tar mest tid. Men duverden så herlig det er å hageblogge!

  Og jovisst er det flott at Drømmehaver starter opp igjen, jeg ble så glad når jeg fant det ut i dag tidlig når jeg lette etter hageprogram for den ukentlige oppdateringen av hage-tv-oversikten. DR er jo så rause at de har lagt den ut på nett, men det er jo best å se det på TV :)

  God jul da Claus! Og takk for din jobb med å spre hageglede!

  SvarSlet
 4. Hvor er du heldig :-) Sådan en Preben kunne jeg også godt bruge... bare et par timer om ugen ville være fint i min lille have.

  Tillykke med ham :-)

  SvarSlet
 5. Kære Claus,
  Nu må alle havedrenge og -piger da blive lidt misundelige.
  Sikke dog et pragtstykke af en gartner.
  To meter organisatorisk talent med en stædig hage og nogle kræfter, der vil og kan noget.
  Kunne du ikke låne ham ud engang imellem ved behov??
  Sikke en masse forskelligt han så ville blive udsat for. Han ville blive verdens mest alsidige og dygtige grønne gartner.
  Og vi andre ville være lykkens pamfiliusser i et kort sekund.
  Det kunne jeg godt tænke mig.............!!
  Håber, Preben er lige så glad for at blive indlemmet i dit univers, som vi andre er for at titte ind via din virtuelle rude.
  Giv ham endelig en "mellem-jul-og-nytårs-hilsen".
  Kærlig tirsdagshilsen

  SvarSlet
 6. Man kan næsten se på det foto at ham Preben er fuld af energi og glæde ved arbejdet! Herligt med gode medarbejdere. Det er en rigtig drømmevirksomhed du har, hvor det må være en fryd at arbejde!
  Forlag, have og skrivestue i samme (skønne) ejendom!
  Vi glæder os til dine næste udgivelser!

  SvarSlet
 7. ha ha - jeg er gift med sådan en;-) Det er også vældig rart. Ligesom Claus, så er jeg designeren, og min gartner-mand må knokle ;-)
  Men dejligt, at dine folk også bliver nævnt, det er som ansat altid rart at blive bemærket.

  SvarSlet
 8. Tillykke med ham!

  Sad lige her og tænkte, at Preben måske kunne udloddes til låns i en ny fotokonkurrence. For selvom jeg er vildt dårlig til at fotografere, skulle jeg skam få det lært i en ruf, hvis han var præmien :-))

  SvarSlet
 9. Det vore ju helbra, att ha hjälp. Jag har gjort hela min trädgård själv, utan hjälp och utan maskiner. Mannen har hjälp till att bära när det behövts. Och faktiskt...vad man än kan tro..så är det en härlig känsla att ha gjort allt själv!!

  SvarSlet
 10. I think you were lucky to find Preben as help for your garden.
  Not only because with his athleticism is a valuable aid for the bulk of the work, but also because it certainly motivated and passionate and this also leads to his good character and good humor.
  When you work like that, the mood is certainly a consequence.
  Best wishes to you both for a successful collaboration!

  SvarSlet