Faglitteratur på P1

Det er navnet på et program, som sendes (på P1, selvfølgelig) hver tirsdag kl. 15.03. I dag er jeg gæst og fortæller om ’Mit haveliv’ og vinterhaven.


Blot til en oplysning!

 

Sidste nyt: Udsendelsen er nu lagt på nettet og kan høres her.

5 kommentarer:

 1. Du er en uendelig kilde til livsglæde. Det smitter - også - gennem radioen, ligesom fra alt det andet, du giver os. Det var mig helt umuligt andet end at smile stort, mens jeg lyttede. Tak for en skøn halv time.

  - hvor jeg dog håååber at det lykkes mig at betræde dine havestier en dag. Heldigvis deler du jo gavmildt ud i dine bøger, blog osv. Men... :)

  Glædelig jul til alle
  Anne Mette K

  SvarSlet
 2. Hej Claus + medlæsere.

  Jeg har ikke før givet lyd herinde, men vil nu komme 'ud af busken' for at rose programmet på P1. Det var super hygsomt at høre dig igen - det er jo ved at være et stykke tid siden der sidst har været video(dette skal ikke opfattes som brok!). Det luner.
  Du kom i udsendelsen ind på, at dansk ikke rigtig har noget ord, der tilsvarer det engelske gardening - måske havepleje kan bruges? Det kan jo både dække pleje af haven og pleje vha. haven for den, der bruger tid dér.
  Det var desuden dejligt at få repeteret nogle af dine forskellige tips - og din teaser virkede på mig: jeg glæder mig SÅ meget til at se de nye udsendelser. Jeg er nemlig nybagt hus- og haveejer med en kæmpe græsplæne, to store hasselbuske/-træer og to oldgamle frugttræer, så jeg har gennempløjet og nydt dine bøger, samt et par stykker af dem du anbefaler, for at få inspiration til beplantning og planlægning af den (efter min mening) noget triste, græsplænehave. Jeg er desuden blevet mere afklaret i forhold til, hvad jeg bryder mig om(og ikke bryder mig om. Jeg ved det skifter over tid, og at min smag som 35-årig nok ikke er fuldstændig den samme som nu, men det er rart at finde et udgangspunkt:).
  Det har indtil videre resulteret i en indmeldelse hos Haveselskabet og to mini- staudebede (der skal jo startes et sted) som blev beplantet hen over sommeren og i efteråret. Og før frosten kom, nåede jeg heldigvis at få lagt en masse pinselilje-løg, så jeg glæder mig meget til foråret. Er især spændt på min klatrerose "Mozart", som jeg fik i 'havegave' i sommer.
  Afslutningsvis vil jeg gerne sige dig rigtig mange tak for al den inspiration du formidler via bloggen, bøgerne og tv (og nu også radio). Det er virkelig dejligt med din uhøjtidelige tilgang, når man som jeg ikke har så meget erfaring og derfor er helt 'grøn' udi havelivet. Det er også super, at din overdådige og smukke have ikke er 'norm' og at du får kommunikeret, at glæden ved at få succesoplevelser med hosta i krukker er fuldt ud lige så legitim, som den erfarne og vidende have-m/k's glæde ved velplejede roser, gennemkomponerede staudebede e.lign.
  Det er bare så rart, at der ikke er nogen løftede pegefingre i dit haveunivers - de er nemlig begravet i jord eller i fuld sving ved tasterne, så vi andre kan inspireres og beriges med dit og andres vid. Kæmpe stor tak for det du gør og rigtig glædelig jul til dig og dine kære(både mennesker og dyr) - og til alle Jer andre herinde med og uden blogs.

  SvarSlet
 3. Kære Anne Mette og Eline - tak for jeres søde ord.

  SvarSlet
 4. Hurra for internettet, så os der arbejder ude ikke går glip af de gode udsendelser :-)

  Tillykke med "flytningen", Claus, det er da også lidt af et skulderklap at blive flyttet over på DR1.

  /Bo

  SvarSlet
 5. Kære Claus.
  Rigtig god radio udsendelse.Du er bare så god til at formidle din haveglæde.Tak for det, og for alt det andet som du så gavmildt strør omkring dig.
  Glædelig Jul.
  K.h. Dorit

  SvarSlet