I kan stadig nå at sende billeder …

… til vinterfotokonkurrencen, men på torsdag er det sidste dag. Her kommer endnu en række fine billeder fra hele Norden.

 

 

Kirsten skriver:

Solen gløder skovbrynet rødt, jeg vil ud
frost napper i fingre og tud
går gennem hvislende græs, der tindrer
farver og lys forhindrer
sure miner
så jeg griner.


Ellers vil jeg bare sige, det var en dejlig morgen.

Hilsen Kirsten

 

 

Vinterlys

 

Stine skriver:

Billedet kalder jeg vinterlys. Det er taget en iskold december i Søndermarken i København. Det stærke modlys efterlader en nøgen træ-silhuet klar til vinteren.
For de fotointeresserede: Billedet er taget med Nikon D90 med et 30mm fast objektiv f8 1/500.
Vinter- og julehilsner Stine

 

 

 

IMG_8189_(600_x_400)

 

Hege skriver:

Her er et bilde af en iset kaprifol tatt i min hage nå i vinter. Kulde og strålende vintervær har vært et deilig følge denne vinteren her i Bergen, Norge, der jeg bor. Jeg nyter de vakre blomster og planter som holder seg så fint, tross kulde og frost.

God jul til deg og dine, Claus.

Hege, Bergen.

 

 

 

Det kolde vindchil 007

 
Sidse skriver:
Taget er fantastisk smukt, med den grønne pude, som lægger sig ovenpå rørerene. Supergrøn.
Sidse, Galleri Sidsephos

www.sidsephos.dk


 


clip_image002


 

Jette skriver:

Billedet her er fra mit “Orangeri”, som holder min. 5 gr + 1. Tak, fordi vi må se din smukke have, og nyder alle dine kommentarer og diverse indlæg på din hjemmeside.

Billederne er taget den 14. dec. 2010.

Venlig hilsen

Jette

 

PC090030

 

Lisbet skriver:

Billedet er taget, mens jeg gik tur med Trines hund Franklin (Welsh corgi) . Det passede ham godt nok ikke at skulle stå stille så længe, men hva' vi venter jo også sommetider på ham.

Omtalte Trine, min datter, er af en af dine helt store fans - så jeg har bestilt flere bøger hos dig til hende, hun har vist stort set, hvad du har udgivet af egne - og Anna Justs havebøger.  .

De venligste hilsener,

Lisbet

 

 

PC030468

 

Helle skriver:                                                                                                                   

Her er mit bud på et skønt vinterbillede – et rigtigt stemningsfuldt billede fra mit vestvendte vindue i stuen

og med et beskedent kig ud over en vinterklædt have.

Motivet hedder ” hyacinter i vintersol ” og får mig til at føle glæde indeni.

I øvrigt skal du vide kære Claus, at jeg er total afhængig af både din blog, dine haveideer og dine tv-udsendelser men ikke at forglemme dine skønne havebøger, som stort set alle ligger sirligt anbragt på et lille bord i min stue, så de altid er ved hånden..... nu venter jeg ”bare” på at kunne være så heldig at blive ejer af din seneste bog ”mit haveliv”...... julen er jo som bekendt overraskelsernes tid...

De bedste havehilsener fra

Helle

 

 

DSC09167

 

Esther skriver:

Naturens eget nissehue-design.

Esther

 

Ved Stadionsøerne 2010


 


Lisbeth skriver:


Har netop været en dejlig tur rundt om Stadionsøerne her i Århus. Blev 'overfløjet' af en hejre og overhalet af et egern, som jeg begge fik nogle billeder af. Alligevel valgte jeg dette, som jeg synes er både fint og finurligt.

Mange hilsner fra Lisbeth

 

 

PA160011

 

 

Gunilla skriver:


Jag har tagit denna vinterbild när vi var ute och åkte bil.
En fin vinterväg med alla snötäckta  träd.
Ett motiv som påminner om förr när vi inte hade hårt trafikerade vägar.
Motivet är taget här uppe i norra Sverige där jag bor.
Nästan så att man kan vänta att någon kommer med häst och släde.
Ha en riktigt trevlig JUl.
Hälsningar
Gunilla


 


Oslomarka


 


Felix skriver:


Borgerne i Oslo er så heldige at vi ikke trenger å dra mange minuttene unna sentrumskjernen før vi befinner oss i nærmest "uberørt" natur. Dette bildet er tatt i Oslomarka Desember i år. Rimfrost gir trærne en egen skjønnhet, spesielt i brytningstimen når dag er i ferd med å bli til natt.

Felix

 

holluf

 


Bo skriver:


"Fredag d. 26 november 2010 var der for alvor kommet sne på Fyn, nærmere betegnet Odense. Jeg plejer altid at gå en tur i skoven, jeg bor op af (Hollufgård skoven) fredag eftermiddag efter arbejde, for at stresse af. Det er en skøn måde at begynde weekenden på. Denne fredag lå der ca 30 cm jomfruelig hvid sne. Med julemusik i Ipod'en, våde bukseben og løbende snue, var jeg som barn igen, det blev til en skøn tur på en lille times tid. Desværre havde jeg ikke kamera med, så jeg måtte forevige landskabet med min Iphone - og det er ikke helt det samme...."

Tak for en fantastisk blog.

/Bo

8 kommentarer:

 1. Kære Jette
  Tusind tak for et dejligt stemningsbillede fra dit orangeri - og for inspiration til at få ryddet op i mit eget, hvor bl. a. de sarte planter har stået lidt hulter til bulter, siden jeg lige nåede at få dem ind før det tunge snefald. Der er 11 grader derude nu kl. 14, så med hjælp fra den dyre olie-elovn i morgen i et par timer eller tre kan der vel blive 15-16 grader, så man kan julehygge sig, om ikke andet iført varmt tøj.
  Happy Armchair Gardening til Jer Allesammen
  Jytte
  www.danishknitdersign.com

  SvarSlet
 2. Kjære Claus!
  mange fine og koselige bilder! Synd vi ikke kan sende flre bilder en ett, for nå er naturen og vinteren på sitt beste her.
  Det er så biled vakkert at en kan ikke ønske seg det bedre nå bare noen få dager før jul.
  Her har det snødd lett et helt døgn så snøen ligger så lett og vakkert som et mykt teppe over det hele. Himmelen er grårosa med en blek sol. Husk å mat småfuglene for de sliter.
  Hjertens fra Grete.

  SvarSlet
 3. Smukke billeder, digte og fotohjælp. Hvor er det en skøn flok naturinteresserede bloggere...
  kh lone.g

  SvarSlet
 4. Nu må jeg lægge et par ord efter at have fulgt billedfremvisningen uden en kommentar - grundet travlhed...

  Jeg er lettere fortvivlet, for hvordan skal jeg nogensinde kunne vælge en favorit, når afstemningen starter? Der er så mange fantastiske, skønne motiver; Hver på deres måde.

  Kære Claus, det er vel ikke sådan, at du rent teknisk vil kunne lave en afstemning, hvor man kan vælge eksempelvis 5 favoritter? Det vil stadig være en meget stor udfordring, men dog knapt så enormt et dilemma...

  Jeg vil gerne på forhånd ønske dig og alle bloggens læsere en rigtig glædelig jul - husk det nære, så bliver den rar!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 5. Det blir bara vackrare och vackrare bilder för varje dag man tittar. Idag var det flera vinnare helt klart, Kirsten, Stine, Lisbeth, Felix och Bo.
  Hur svårt som helst blir det att välja en vinnare.
  Lisa/Lisas trädgård

  SvarSlet
 6. Og DER kom så min favorit :-) Tak for dejlige billeder, alle sammen

  SvarSlet
 7. Kære Zeb og I andre - ja, der er kommet rigtig mange gode billeder, og det bliver rigtigt svært at vælge. Jeg holder mig heldigvis helt udenfor.

  Jeg er i dialog med min webmaster om, hvordan vi laver afstemningen mest brugervenlig. Vi finder lige ud af, om man for eksempel skal kunne stemme på tre eller fem. Det vender jeg tilbage til.

  SvarSlet
 8. Tak kære Claus, det glæder mig.

  Hjerteligst

  SvarSlet