Julebuketter

I går – juleaftensdag - modtog jeg flere buketter fra venner og bekendte landet over. Og jeg synes lige, at I skal se en af dem.

 

20101223_131855

 

En meget smuk og enkel buket bestående af hvide tulipaner og hyacinter. Og her sørger især sidstnævnte for en fortryllende duft i køkkenet.

 

20101223_131818

 

Når det handler om vaser, synes jeg ofte, at større buketter bliver for korsetterede – mundingen strammer om livet. Her har jeg i stedet brugt en stor urtepotteskjuler, men jeg holder også meget at blomster i kander. Det er så uprætentiøst.

10 kommentarer:

 1. smukt smukt smukt. Du er heldig at få dine buketter forærende, jeg må købe mine. Men hvad er et hus uden blomster?
  Glædelig jul til dig og din familie:-)

  SvarSlet
 2. Hej igen, Sweat-Pea,

  hvor er du sød:o) Nej, bloggen her bliver aldrig nogensinde et "pyt!" Mig slipper du ALDRIG af med!!!!!!!

  Hvor er det rart at høre, at andre også tillader sigselv lidt 1.juledags-afslapning. Her tales der virkelig om total mental og fysisk neddrosling med heldags-morgenhår, morgengrimhed der er på vej over i døgngrimhed, havebogslæsning, hyppige besøg på denne dejlige blog, lidt tv-kiggeri og sidst men ikke mindst.... nem reste-aftensmad fra gårsdagens julemiddag.

  Zep, det var så skønt med et livstegn fra Bornholm, som jo næsten er erklæret i undtagelsestilstand. Heldigvis kan sådan en ekstrem vejrsituation, få det bedste frem i mennesker. Det er du jo selv et lysende eksempel på med dit vanillekranse-besøg hos naboen:o)

  Sikke en smuk, smuk buket, Claus:o)Den frynsede tulipan er bedårende. Hvor er det dejligt, at folk sender dig buketter. Det er en kæmpestor glæde, at kunne nyde synet og duften af sådan en kærkommen blomsterhilsen,- og ikke mindst her i den blomsterløse og mørke tid, hvor vi blomster/have-elskere higer, savner og længes.....

  Desværre bliver jeg tit mødt med et " Ja,dig vil vi jo ikke give blomster, for du har jo hele haven fuld!" - men så er det lige jeg spørger: "Hvorfor mon jeg har hele haven fuld af blomster? KUNNE det evt. tænkes at være fordi jeg ELSKER blomster?!:o):o)" Ja, lidt selvmedlidenhed må vel være mig tilgivet her i et forum, der består af andre store blomsterelskere, ikke?:o) :o)

  Jeg tror jeg går ned og tager mig en "snøfter"......måske en lille fyldt chokolade eller noget andet fedende og lækkert..:o)

  Kærlige hilsner

  SvarSlet
 3. Guuuud Claus, jeg tror jeg kom til at kalde dig for en "Sved-ært"!!! Det må du altså meget undskylde. Selv hjernen holder fri idag.

  Mange pinligt berørte undskyldninger.....

  SvarSlet
 4. Så fine og enkelte de tulipaner og hyacinter. Jeg fik en buket grene af dragepil forærende lillejuleaftens dag. Dem er jeg meget glad for.

  SvarSlet
 5. Kære Claus..

  Hvor er det en smuk buket og hvor ser den ekstra smuk ud i den sart grønne potteskjuler.
  Jeg elsker tulipaner og hyacinther...:-o)
  Og igår fik jeg 3 Claus Dalby bøger i julegave...hurra....:-o)
  Mit Haveliv idste jeg jo godt jeg fik...havde sendt linket til Klematis til min ældste datter og sagde at den bog var det eneste jeg ønskede mig...:-o)
  Den fik jeg så med autograf og frø.
  De 2 andre var Havedrømme 1 og 2...dem fik jeg af vore 7 hunde...:-)
  Historien er at jeg havde disse bøger, lånt af en god ven som sagde at jeg måtte beholde dem siden han ikke havde have længere.
  Men han er siden hen købt nyt hus sammen med sin partner og bad så minnelig om at få bøgerne tilbage..
  Det har jo så mine hunde "hørt", (læs min yngste datter)så det var en super dejlig overaskelse at de lå under træet...-)

  Fortsat god jul fra Lisbeth

  SvarSlet
 6. Hej Claus

  Jeg drømte at i stedet for at ham Lars skulle holde Nytårstale den 1., var det dig det holdte en flot tale fra din "havestue". Er det en drøm der bliver til virkelighed? :-)
  Du er jo længe siden vi har hørt din stemme på bloggen, du er en god taler og så har du de fysiske rammer som en statsmand eller kongelig :-)

  SvarSlet
 7. Kære Jesper - ideen er da ikke så tosset. Så, ja - måske!

  SvarSlet
 8. Hej Claus,

  God fortsättning på julen och Gott Nytt År!

  Tack för en oerhört inspirerande blogg. Jag ska nu återvända till min härliga julklappsbok, skriven av dig...

  Varma hälsningar Maria

  SvarSlet
 9. Tante Grøn! Hvor skønt at du er på banen igen. Jeg har grinet, så pynten på juletræet raslede af din skrivefejl :-))

  mmmmmm duften af hyacinter.

  SvarSlet
 10. Hihi...Tante Grøn....:-o)
  Tak for dit meget søde indlæg hos mig..)
  Hvornår får du din egen blog så vi kan se alle dine skønne blomster og læse dine herlige kommentarer?
  Fortsat god juleferie fra Lisbeth

  SvarSlet