Julestemning - a pro pos vinterbilleder

 

20101209_112433

 

Hvis man endnu ikke er kommet i julestemning, skal man blot tage en tur i Den Gamle By, Købstadsmuseet i Århus.

 

20101209_112815 20101209_130845

 

Der gik jeg rundt hele dagen og noget af aftenen i går for at tage billeder i det smukke vintervejr. Her ser I nogle stemninger.

 

 

20101209_112114 20101209_131229

 

Som århusianere er vi stolte af Den Gamle By, der har tre stjerner i Guide Michelin og blev udnævnt til Årets Museum i Danmark i 2009.

 

20101209_134601 20101209_135128

 

20101209_135417 20101209_133225

 

Jeg fik taget en mængde billeder til mit arkiv, og hvem ved; måske bliver de en dag brugt til et bogprojekt. Klematis har i forvejen et forbilledligt samarbejde med Den Gamle By. Således udgav vi i 2008 en flot bog om Møntmestergården med forord af Hendes majestæt Dronningen og tekst af museumsdirektør Thomas Bloch Ravn. Flere af bogens billeder stod jeg for.

 

20101209_152410 20101209_153042

 

Det er hyggeligt sådan at tage en dag ud af kalenderen og bevæge sig rundt i et selvforglemmende univers. Det kunne være spændende at tage billeder i og af Den Gamle by hen over et år. Vi får se …

 

20101209_151444

 

Bor I i eller kommer i til Århus, må I ikke snyde jer selv for oplevelsen at opleve Jul i Den Gamle By.

11 kommentarer:

 1. Der er så skønt i den gamle by. Smukke billeder du har taget :-)

  SvarSlet
 2. Meget bedre gøres det vist ikke, utrolig flotte stemningsbilledere. God weekend der ude i sneen.

  SvarSlet
 3. Kjære Claus!
  Fantastisk koselig! Flott stemning! Du er flink med bilder, Claus. Du er god på å fange motivet.
  Ja nå om dagen kan en ikke klage på julestemning i form av det visuelle. Det er julekort stemning overalt ute.
  Ha en flott dag i flotte Århus. Har vært der ett par ganger, men kommer garantert tilbake.Hjertens fra Grete.

  SvarSlet
 4. Så vackra bilder ,som i sagans värld ,ha en trevlig fredagkväll,Nette

  SvarSlet
 5. De kunne dette med form , farge og håndtverk i gamledager! Utviklingen har gått litt i feil retning på dette området. Flott at noe blir tatt vare på og kan gi oss travle moderne mennesker julestemning og litt rolig tid til ettertanke. God tredje søndag i advent!

  SvarSlet
 6. Mitt første Danmarksbesøk var i 1985, og det er nettopp Den Gamle By i Århus jeg husker aller aller best!! Nydelige stemningsfulle bilder, riktig god 3.søndag i advent!

  SvarSlet
 7. Lisbeth, Half Moon Bay10. december 2010 kl. 19.15

  Tusind tak for de skønne billeder fra Den Gamle by. Det bringer en masse minder frem fra mine unge dage, da jeg boede i Århus og gik på Handelshøjskolen der! Hvor er det smukt og hyggeligt med sneen og de fine gamle bygninger. Gid jeg kunne hoppe på et fly og gå en tur!
  Hver dag starter min dag på vidunderligste vis med inspirende billeder på din blog. Jeg kommenterer ikke så tit, men jeg nyder din blog hver dag. Der har været så mange skønne billeder fra dine læsere, både DK og Norge, det bliver da rigtig svært at finde en vinder. Vi har heldigvis kun 4 timers kørsel til bjergene her, så jeg glæder mig til at se sne mellem jul og nytår!

  SvarSlet
 8. Kære Claus

  Tak for de fine billeder. Det er ikke længe siden vi havde en uforglemmelig tur i den gamle by med alle vores børn og fik serveret søbekål :o)). Det er nok det smukkeste "museum" i hele Danmark. Jeg så det første gang i "Jul i den gamle By", som jeg stadig syntes er den bedste julekalender fra min barndom. Så at opleve det som voksen og vise det til mine egne børn, har været fantastisk. Det er mit ynglingssted hver gang jeg kommer til Århus. Og hvordan er det nu, lige om lidt skal i vist staves med to Aa'er, ikke sandt? Smukke billeder, så af hjertet tak. Ville ønske jeg lige skulle et smut over til jer, mens sneen stadig er der.

  Bedste hilsner

  Flora Danica

  SvarSlet
 9. Kære Claus,
  Først et besøg i din dejlige, dejlige varme, hyggelige og julepyntede stue og så en tur i den Gamle By i Århus.
  Ja - så behøver jeg ikke mere; det er al nok julestemning for mig af den gode, fine slags.

  Holder meget af butikkerne med de forholdsvis små butiksruder, der i den grad minder mig om butikker i nogle af de mindre byer i England.
  De aller bedste hilsner

  SvarSlet
 10. Hvor er det nogle dejlige billeder du har taget og det lyder som en rigtig hyggelig dag du havde:)

  SvarSlet
 11. Kære Claus, Det er nogle fantastiske billeder fra Den Gamle By. Jeg var der så sent som i går - dog i dagtimerne. Jeg ville ellers gerne have set byen om aftenen med alle lygterne tændt men det når jeg ikke i år.

  Jeg kommer i den gamle by en 3-4 gange om året og der er altid noget nyt at se; altid en detalje jeg ikke har lagt mærke til tidligere.

  En foto-bog om den gamle by ville jeg gerne købe. Det er et spændende sted. Mange hilsner og glædelig jul :) Anette

  SvarSlet