Med eller modlys?

Man får ofte at vide, at man ikke skal tage billeder i modlys, og det er da også rigtigt, hvis sommersolen stråler fra en skyfri himmel. Så er det nemlig svært at tage modlysbilleder. Men på denne årstid, hvor solen ikke har så megen magt og står lavt på himlen, får man ofte de mest spændende billeder, hvis de bliver taget i modlys.

 

claus20101209_102319 claus20101209_101829

 

Se for eksempel på motiverne her. Modlysbilleder er der mest ‘liv’ I, fordi alle detaljer om jeg så må sige bliver gennemlyst. Derfor tager jeg helst mine billeder mod solen. Om sommeren må man ud tidligt om morgenen eller hen på aftenen, hvor lyset er blødt og venligt.

 

claus20101209_101755

6 kommentarer:

 1. Jag tar oftast motljusbilder (eller släpljus), även mitt i sommaren, oavsett motiv. Det är lätt hänt att de blir alldeles för platta annars. Men det är nog upp till var och en vad man gillar.
  Men motljusbilder kräver nog att man liksom
  "ser bilden". Du förstår säkert. :)

  Ha det gott!

  SvarSlet
 2. Kære Claus.
  Modlys billeder er mange gange nogen af de smukkeste billeder man overhovedet kan tage. Nogen af de billeder jeg har taget i modlys, som jeg holder mest af kan ses på min blog http://skatbaek.blogspot.com/2010/10/i-morges-da.html.

  SvarSlet
 3. Det er nogle virkelig skønne fotos:) Jeg håber at vejret holder til jeg har ferie, for så vil jeg ud og forsøge at gøre dig kunsten efter! Jeg har ikke nået at kommentere så meget her på det sidste, men jeg vil selvfølgelig også ønske dig en rigtig glædelig jul og tak for din hilsen på min blog! Det er noget af en opgave du har stillet dig selv, at nå rundt og lægge en hilsen hos alle der linker til dig - flot at du gør det for der er jo mange:o)
  Ha det godt julehilsen Lisbeth fra Countryliv.

  SvarSlet
 4. Hej Claus
  Det er så flotte billeder du får taget her i modlys - jeg må øve mig i at gøre dig noget af kunsten efter!
  I sommer havde jeg store problemer med at fotogafere hvide og gule blomster med mit lille kompactcamera p.g.a "for meget lys/genskær" - så tak for tip om at prøve tidlig morgen/sen aften, det kan måske hjælpe mig i den rigtige retning.
  Hilsen Berit fra Irishaven

  SvarSlet
 5. Kære Berit - det har intet med kameraets størrelse at gøre. Helt lyse farver 'kridter', når der er for meget sol. Prøv til sommer at stå op ved firetiden og gå ud og tag billeder ved solens opgang. Så får du en aha-oplevelse af de helt store.

  SvarSlet
 6. Jeg er også helt vild med modlys billeder. Nogle af de fotos jeg holder allermest af er skudt i modlys (og som oftest også morgensol).

  SvarSlet