Rigdom!

… jeg føler mig få rig, for på mit bord pynter en stor buket amaryllis - helt hvide med grøngult svælg. Det er luksus. I køkkenet står også en buket, og det skyldes, at jeg skal bruge blomsterne på lørdag.

 

20101202_084924

 

Da skal vi nemlig have vore medarbejdere med ægtefæller til julemiddag, som vi har det hvert år den første lørdag i december. Så bliver der dækket op i den store spisestue. Skal nok tage et par billeder.

 

20101202_084503

 

Jonna Hald, som i mange år drev den helt uforlignelige restaurant ’De fire årstider’ her i Århus, sammen med sin mand Ulrik, regerer i køkkenet, som hun har gjort det, siden vi flyttede hertil for seksten år siden.

 

Har man blot én gang smagt Jonnas mad, glemmer man det aldrig. Og jeg lover jer, at der er nok.

14 kommentarer:

 1. Ja, en føler seg virkelig rik når en har vakre blomster rundt seg. Ha en fin førjulstid.
  Hilsen fra Larvik/Norge, hvor vi hadde 19 kuldegrader igår!!

  SvarSlet
 2. Jonna og Ulrik kan jeg godt huske. Jeg ELSKEDE de fire årstider som barn. Jeg er sikker på at bliver en helt forrygende fest.

  SvarSlet
 3. Går det an å få en ansettelse i em fei?:-)

  SvarSlet
 4. Så underbart vackra amaryllis! Och så fint arrangerade. Måste bara fråga: Anv änder du extraljus när du tar dina foton inomhus?
  Och Claus! Du måste bara kolla den här länken. http://medfingrarnaijorden.blogspot.com/ Den svenska trädgårdsjournalisten och författaren Eva Robild skriver så fint om Din bok 'Mitt haveliv' på sin blogg.

  SvarSlet
 5. Ja, både du og dine er heldige.
  Bare det var mig.
  Jeg kommer gladeligt susende, hvis du har et afbud :-))

  SvarSlet
 6. Kære Brita - forstår ikke helt???

  Kære Ingmarie - nej, her har jeg ikke ekstra lys på. På mit kamera kan jeg skrue så højt op for ISO-tallet, at jeg kan tage billeder som disse uden stativ.

  Tak for tipset om Evas blog. Sikke en flot omtale, hun har lavet.

  SvarSlet
 7. Ja, så var det lige man skulle være en Klematis ansat!
  Det lyder da som lidt af en fest. Dejligt I gør så meget ud af det.

  God fest
  Karen

  SvarSlet
 8. Hvor er de da smukke de hvide amaryllis! Glæder mig til at se lidt fra opdækning.
  God fornøjelse til jer alle!
  Ulla i Kolding

  SvarSlet
 9. Kjære Claus.
  Ja den som hadde vært en av dine medarbeidere. det hadde jeg likt!!
  Men hvis du vil kan jeg godt komme å bake marengskake med eggekrem, friske bær med sjokolade dryss på toppen.
  Ha en fortrefelig kveld, selv skal jeg spise lutefisk på en nyåpnet restaurant her i byen.Den er det verdens beste kokk, Geir Skjeie som driver.
  Gleder meg. Hjertens fra Grete

  SvarSlet
 10. Jeg lurte bare på på om det var mulig å få en ansettelse nå med det samme. Håper det ble bedre norsk for en danske. God fest!

  SvarSlet
 11. Nej hvor sjovt! Så set som i morges, sagde jeg til min kære mand, at jeg ville have et par hvide amaryllis til at pynte nede i min havestue. Men det skal ikke være før, at håndværkerne er færdige med finishen i de nyisatte vinduer. For ikke at det skal være løgn, så har de indtil nu været tyve uger om det. Vi bestilte vinduerne gennem et tømmerfirma, som målte vinduerne op, for at undgå fejl målinger. Da de kom var de store partier til havestuen forkerte. ventetid yderligere ti uger. Da de skulle sættes op i går, så vælter det ene fag og ruden går i itu. Nå, men op kom det med plexiglas. Da jeg så fik af vide, at jeg igen skulle vente i ti uger, så kunne jeg bare skrige. Derfor sagde jeg i morges, at jeg ville have et par amaryllis som plaster på såret, når jeg nu skal kigge på en knust rude beklædt med plexiglas helt frem til januar. Er det for meget??
  Så hellere en køn plante!

  De bedste hilsner
  Madam Bæk

  SvarSlet
 12. Oh, heldige medarbejdere - god fornøjelse.

  SvarSlet
 13. Hej Madam Bæk

  Nej, det er da vist kun rimeligt :o))

  Sidder lige og overvejer og man skulle skifte til forlagsbranchen :o)) Der er sikkert en rigtig hyggelig julefrokost på Klematis :o))

  Bedste hilsner

  Flora Danica

  SvarSlet
 14. Hej Claus Dalby
  Jeg tror nok lige,det bliver noget af en julefest. Eksisterer De fire årstider stadig? Min mand og jeg har spist der for rigtig mange år siden, og det var en stor oplevelse. Jeg glæder mig også til at se lidt fra opdækningen.
  De bedste hilsener
  Kirsten Miran

  SvarSlet