Da jeg forberedte ...

... at starte denne blog, var jeg helt bevidst om, at det ville være svært at skrive om blomster i vintermånederne, og derfor tænkte jeg, at bloggen skulle hedde ’Mit haveliv - og hvad deraf følger’. Tog jeg denne lille eftersætning med, ville jeg ligesom være dækket ind. Det blev imidlertid for langt, så eftersætningen blev droppet.

 

Jeg kunne også vælge at lukke bloggen ned fra for eksempel 1. oktober til 1. april, som mange havebloggere gør.

 

Imidlertid blev jeg så bidt af denne blogverden og jeres utallige søde og opmuntrende kommentarer, at jeg besluttede mig for at blive ved. Derfor glæder det mig, at I hænger ved. Også selv om det ikke handler så meget om blomster lige nu.

 

Men blomster skal I nok få. Mange ... Bare vent. Der ligger utallige spændende haveoplevelser og -rejser forude.

 

_DSC6477

 

Jeg lovede, at I skulle få lidt af interiøret fra Klitgården at se. Her er det den store spisesal. Det er tankevækkende, hvor mange kronede hoveder og notabiliteter, der har siddet her.

 

 

_DSC6473 _DSC6474

 

Dejligt er det blot at sætte sig til bordet, spise, snakke for derefter at gå tilbage til sit lønkammer.

14 kommentarer:

 1. hej Claus
  jeg synes jo, det er helt perfekt, at du fortsætter 'skriveriet' på bloggen også i vintertiden. Det er jo her, man virkelig har brug for at få inspiration - og indtil videre synes jeg det (også) er haverelateret, se bare på mange af billederne fra den netop afsluttede fotokonkurrence.
  Det er nu rart, at man kan 'drømme sig væk' fra vinteren, når man er læser her :D
  Fortsat god skrivning med blog og bøger - også sjovt at få lov at kigge med, hvor du er nu.

  kh og godt nytår
  Mette (i Horns Herred)

  SvarSlet
 2. Takk for fine bilder.
  Bloggeverdenen gir meg mye informasjon om verden rundt meg. Jeg har ikke vært i arbeid på noen år, og hyggelig informativ småprat rundt lunsjbordet med kollegaer har jeg ikke lenger. Det bloggere forteller om blir min "lunsjprat".
  Jeg hadde ikke hørt om Klitgården før, så nå lærte jeg noe nytt igjen!!
  Hilsen Rosesommer
  (- som drømte seg bort i julen til en varm strand på Bornholm....til jeg så snøbildene derfra på nyhetene :-)

  SvarSlet
 3. Kjære Claus, i nå deilige Skagen!!!!!

  Heldige du, som får være i så flotte og hyggelige omgivelser.
  Maten ser delikat og nydelig ut.
  Flott at Klitgården blir brukt til dette formål.
  Skagen er bare så nydelig, og et yndet sted for oss Normenn.
  Jeg har gått på stranden som ligger tett ved, vet ikke om jeg tørr skrive det, men jeg tok med meg noen nydelige små steiner fra stranda der.
  Det er vell ikke lov, men de ligger nå på mitt bord i hagestuen som et kjært minne fra Skagen.
  Du kom ditt i bil, jeg kom ditt i en gammel Dakota!!!!! Bare det i seg selv var en opplevelse.
  Har planer om å reise til Skagen til sommeren.
  Vi er jo så heldig at vi har båtforbindelse med Danmark, fra vår naboby, Larvik.
  Vi har også lett tilgang til København med fly fra Torp flyplass som ligger her i Sandefjord.
  Heldige vi!!!!!!
  Gleder meg til neste innlegg fra deg i deilige flotte Skagen. Hjertens fra Grete.

  SvarSlet
 4. Kære Claus,

  at vinterlukke bloggen!!!!!!!!!! Det var dog en uhyggelig tanke!!!!!!!! Please, don`t even think about it:o)Din blog er jo netop med til at hjælpe een igennem den blomsterløse tid. Og havemenneske er man jo året rundt:o) For mit eget vedkommende, bliver havearbejdet kun indstillet, hvis haven er begravet i sne. Vi hardcore-havetosser er jo ikke blot "godt-vejrs-gartnere", - vi står sammen med dig i tykt og tyndt, Claus....i hedebølge såvel som i snestorm.

  Dine ikke-have-relaterede dagbogs-indlæg bliver læst med ligeså stor nydelse og interesse som havestoffet. Det er skønt at kunne følge din gøren og laden, for dit liv er jo alt andet end uinteressant. Dine indlæg er altid vedkommende, og når det regner på præsten, drypper det som bekendt på degnen:o)Du er som en lille flittig bi, der samler nektar,- i form af gode oplevelser til os. Takket være dig får vi lov at deltage i have-opdagelsesrejser i ind- og udland, se Klitgårdens interiør, følge arbejdsgangen når en bog bliver til.... og sådan kunne jeg blive ved og ved:o) Så kæreste Claus, bloggen har bestemt sin berettigelse HELE året rundt:o)Som en lille parasit, sidder jeg dagligt foran pc`en og snylter på alle dine dejlige oplevleser.Det er så skønt, at komme lidt udenfor sit eget pastorat engang imellem, ikke?

  Har sendt dig mange tanker i eftermiddag, da jeg gik ude og klippede Syrenprinsens samling af bonderoser og pæoner ned, mens tøsneen sjappede ned fra himlen:o)Jeg vil absolut kalde disse skønne kæledægger for staudernes dronning:o)

  Noget som jeg elsker ved denne årstid, er den blå time. Den var specielt flot idag.

  Har været ovre hos naboen og plukke forsythiagrene til drivning. Nu hvor julen er båret ud, er det med at fylde stuerne med forår. Rent psykisk kan man "snyde" sigselv til at tro, at foråret så er lidt nærmere, end det rent faktisk er. Tulipaner, grene til drivning og løgvækster må der til.

  Jeg gætter på, at din nye bog, bliver færdig på rekordtid, Claus:o) Der er vist meget meget stille og roligt på Klitgården, så måske det ophober en smule rastløshed hos Turbo-drengen, og rastløshed er et godt brændstof, til at få skrevet, så fingrene bløder:o):o)

  God arbejdslyst fra tanten...

  SvarSlet
 5. Hei igjen, Claus!!!!
  Jeg glemte å skrive at det som er så flott med din blogg er at den er så allsidig.
  Du tar oss med på reiese.
  Inn i kunstens verden.
  God kokk er du også, så der er du også en inspirator.
  Og det viktigste er all din fantastiske kunnskap om blomster.
  Nei, Claus, legge ned bloggen noen mnd. i året, det ville bli"BRÅK". Klem fra meg!!!!!

  SvarSlet
 6. Som altid i smukke omgivelser, det kan der jo kun komme smukke bøger ud af!
  Personligt glæder jeg mig meget til haven bliver hovedtema igen, men når det så er sagt, så nyder jeg altså også alle dine indlæg under "og hvad deraf følger". Så længe du orker at fodre os med spændende indlæg, så længe sidder jeg/vi klar ved skærmen og suger til os :o)
  store fan-hilsner fra fru friis

  SvarSlet
 7. Ja havestof og ´det der ligner´, har vi brug for året rundt. Sjovt ord Grete: ´Godt-vejrs-gartner´. For nogle år tilbage plantede jeg en buksbomhæk i februar i tø-snevejr, jorden var netop lige (knap) til at komme i. Sådan bliver det vist også i år, da jeg stadig har nogle forskellige planter, der venter og venter og venter.
  Snart vil også jeg trevle frøkatologer igennem (første gang), er for tiden særligt forelsket i Zinnia. Nogen der har en særligt yndlings Zinnia?
  God arbejdslyst.

  SvarSlet
 8. Livet stopper heldigvis ikke fordi sneen ligger som en dyne over os. Jeg tænker altid at vi skal have vinteren med for virkelig at værdsætte alle de andre måneder og deres skønhed også. Og inspiration til haven kan være meget - det handler vel i bund og grund om at udtrykke sig selv, finde ind til kernen af "mig" - og se det blomstre... Havelivet er (nogen gange meget frustrende) jo en langsom process - og lige nu drømmer jeg om plads i drivhuset (hvordan kan jeg få mere?), tulipaner (bare de nu kommer som planlagt), græsser i forskellige farver (ny viden kræves, jeg må på biblioteket)... Jeg har travlt!
  Jeg troede også min blog kom til at handle mest om at sy og strikke, men det viser sig jo at jeg indeholder så mange andre facetter.. og at det hele passer sammen. Og sådan opfatter jeg også din blog - så inspirér du bare videre!
  Tak for det!

  SvarSlet
 9. Hej Claus...sikken et smukt rum...et vidunderligt interiør....og dejlig mad...kan godt forstå du nyder det....

  venligst Anita

  SvarSlet
 10. Nej nej Claus. Ikke lukke ned. Havde planlagt den store protest, men Tante Grøn har taget ordene ud af munden på mig som sædvanlig. Tak Tante Grøn.. :)).. Glæder mig usigeligt til at se dine kommende videoer om dine havebesøg til sommer. Det bliver så skønt at være "med" dig på besøgene, når nu ens eget budget ikke rækker til det. Meeen måske engang... :).. Så kære Claus aldrig aldrig holde op med denne blog. Den er total vanedannende og holder modet oppe på en når det nu endnu engang har sneet og foråret er langt væk. Du er min store havehelt og du skal vide jeg er inde hver dag,selvom det sjældent bliver til en kommentar. De faste skrivere er så velformulerede især den skønne Tante..Godt du er tilbage igen Tante Grøn !!!
  MVH Lena fra Håstrup

  SvarSlet
 11. Lene Borreskov Andersen5. januar 2011 kl. 17.09

  ÅH Nej Claus ..endelig IKKE vinterlukke din skønne blog, for den hjælper mig igennem vinteren og jeg er dig meget taknemmelig :-).
  Jeg tilslutter mig fuldt ud Tante Grøn som har
  ordet i sin magt til, at udtrykke hvad jeg gerne
  ville med hensyn til dig og bloggen.
  Tak til Tante Grøn som altid får mig til at smile :-)).
  Vinterhilsener fra Lene.

  SvarSlet
 12. Claus du har jo så megen viden og erfaring samt billeder fra masser af haver og derfor kan du da sagtens skrive en skøn haveblog også om vinteren. Se nu bare på de skønne billeder i din header. Alene i dem er der historiere og viden at hente.

  Men ligesom de andre kommentatorer elsker jeg også at få et indblik i hvad du ellers tænker og giver dig af med. Det er jo det der sker med en blog man kommer til at kende hinanden et lille lag længere nede end man kender forfatteren til en bog.


  Masser af kærlige tanker.

  SvarSlet
 13. Kære RoseSommer - vi vil gerne være dine 'arbejdskollegaer'

  Kære Grete - Skagen er et dejligt feriemål, bare ikke i højsommeren. Der er FOR mange mennesker.

  Kære Tante Grøn - 'Godt-vejrs-gartner'! Du er virkelig en ordekvilibrist. Tak, tak, tak ...

  Kære Hanne - du kan tro, at jeg har en yndlings-zinnia. Den hedder 'Envy Double' og er grøn. Jeg ELSKER grønne blomster.

  SvarSlet
 14. Kære Claus:o)

  Retfærdighedsvis skal det siges, at udtrykket "godt-vejrs-gartner" er opfundet af Kjeld Slot:o) Den mand kan virkelig noget med ord. Det er et rigtigt godt udtryk, ikke?

  Håber du har det godt og stortrives oppe på Klitgården.

  De bedste weekendhilsner til dig og alle dine blog-læsere

  SvarSlet