De første blomster

Ih, hvor vi venter - gør vi ikke? - på de første blomster, der dukker op, når sneen begynder at smelte. Vintergækker og krokus er bedårende, men dem, jeg venter allermest på, er juleroserne og påskeklokkerne.

 

 

Helleborus_SouthernBelles

 

Førstnævnte - de helt hvide - nåede vi ikke til jul i år, fordi de var frosset ned og dækket af sne. Men jeg tror, vi snart får dem at se. Påskeklokkerne derimod lader stadig vente lidt på sig. Det er en af mine yndlingsblomster, og så meget holder jeg af den, at jeg sidste år skrev en hel bog om denne herlige vækst. Jeg kender ikke en art, der kan præstere så mange forskellige blomster blot ved krydsning – se ovenfor.

 

Jeg har lige talt med Marianne fra Gartneriet Spiren, og hun siger, at en del af hendes mange, mange tusind påskeklokker er begyndt at springe ud. Så hvad med at arrangere en tur til Skælskør for at fejre forårets snarlige komme? Læs mere her.

 

Billedet ovenfor viser en del dobbelte blomster, der er ret sjældne, men dem har Marianne også nogle af. Bemærk i øvrigt, at det er muligt at bestille som postordre.

13 kommentarer:

 1. kære Claus
  ja, ih, hvor vi venter - det er så sandt, så sandt. Jeg sidder og kigger ud på min have, hvor græsset (igen) titter frem med tågedis over markerne i baggrunden.
  Må ud og se, om erantisserne er der, vintergækkerne kan man se, men kun det grønne, ingen blomster endnu ... vente, vente, vente, hvem sagde, tålmodighed er en dyd?

  Godt, du finder blomster frem til os på din blog - det hjælper alt sammen.

  kh
  Mette (i Horns Herred)

  SvarSlet
 2. Det var en ny sida för mig! Tack för det tipset! :) Ha en fin helg!

  SvarSlet
 3. Faktisk har jeg planlagt at skulle forbi, da jeg har gemt nogle få huller til påskeklokker, men troede det var nødvendigt at vente til feb/mar, når de var sprunget ud?
  Spiren har som bekendt også en festival 12. - 13. marts, hvor Søren og Nico fortæller om vintergækker. Det er måske værd at vente på.

  SvarSlet
 4. Oj oj vad många vackra det finns. Tackar för länktipset, de kände jag inte till...det kan bli farligt dyrt det här ! Ha en skön helg !
  Lisa/Lisas trädgård

  SvarSlet
 5. Åh jaa de smukke juleroser og påskeklokker. Bare de nu kan klare sig dem som jeg købte lige inden kong frost kom med sit hvide pulver. Jeg plantede dem i potter ved hoveddøren, hvor de blev begravet i sneen. Nu hvor det er tøvejr, er potterne stadig frosne og meget våde. uhh bare de ikke rådner. Vil det være en fordel, at sætte dem i drivhuset? Er der nogen der ved det?

  SvarSlet
 6. Kære Madam Bæk - ja, det ved jeg! For af skade bliver man klog. Sidste år mistede jeg nemlig en masse planter - ikke kun Helleborus, men også dem - fordi de stod ude i skiftende tø og frost, Det resulterede i, at de rådnede, fordi der af og til kom til at stå vand i potterne.

  Lykkelige du, der har et drivhus. Derind med dem. Så klarer de sig fint trods kulden.

  SvarSlet
 7. Jeg holder SÅ meget af juleroser og påskeklokker de er helt vidunderlige!! De enkle er de smukkeste efter min mening og jeg vil klart anbefale alle en tur til Skælskør og se Gartneriet Spiren, jeg var der sidste år og det var en dejlig oplevelse at se alle de skønne! Jeg fik en kasse planter derfra i julegave og var bekymret for om de kunne klare at komme ud i mit drivhus efter at have været inde i varmen i en uge, men det kunne de:)

  SvarSlet
 8. Hva er forskjellen på juleroser og påskeklokker? Mette

  SvarSlet
 9. Kære Mette - det er blandt andet det, min bog handler om.

  SvarSlet
 10. Nydelig bilde av fantastiske blomster.
  Har plantet litt flere juleroser og går og venter på at de skal blomstre.
  Ønsker deg en fin lørdagskveld.

  SvarSlet
 11. Nu da sneen var ved at tø væk, gik jeg en tur ud i min have for at se, om de juleroser jeg købte ved Spiren sidste år var på vej. Og tænk der var små bitte skud på vej op ved de grønne blade. Dejligt.
  Jeg brugte faktisk 2½ time på at gå rundt i haven for at se, om de planter vi plantede i efteråret stadig var i live. Det tror jeg de var alle på nær måske en lille bitte hjertenød.
  Jeg venter dog stadig på at se en enkelt af mine rhododendron, som er begravet fuldstændig i sne. Jeg tør ikke begynde at grave omkring den, for jeg ved ikke helt, hvor den er.
  Glæder mig til foråret og friheden.
  Mange havehilsener til alle de ventende havenørder
  Lisbeth fra Samsø

  SvarSlet
 12. Tak for endnu noget lærdom. Denne gang om påskeklokker versus juleroser. Ja jeg må en tur forbi Spiren, for det er da for fristende!
  Så vil jeg sige mange tak for mine valmuefrø, som jeg modtog med posten forleden på en dag, da det sneede endnu en gang. Men kom bare an sne, for jeg fik frø sendt fra Claus Dalbys hjælpere må det være.
  Tak så glad jeg blev...

  SvarSlet
 13. Jeg vil også gerne være med i koret, der lovsynger juleroser og påskeklokker. Jeg får virkelig havesyge i begge betydninger af ordet, når jeg ser dette vidunderlige billede, og jeg mangler både ord og jord, når det gælder disse graciøse blomster.

  Da min kære Syrenprins fik "Juleroser og påskeklokker" i julegave, blev han totalt angrebet af helleborus-bacillen. Og jeg må erkende, at det er en yderst smitsom bacille, for nu har jeg også forelsket mig hovedkuls i disse planter. Og jeg tror, det bliver en livslang romance. Disse skønheder har så mange positive værdier og egenskaber, at jeg synes det er svært at finde en blomst, der kan hamle op med alle dens fortræffeligheder. Udover at være smuk, dukker den op på det tidspunkt, hvor man har allerstørst behov for blomsterbesøg i haven. Den har en lang lang blomstringstid og er vidunderlig i buketter, når den har dannet frøstande og ikke længere klasker sammen etc etc etc.

  Vi overvejer stærkt en tur til Skælskør, hvis vi tør. Vi kan nemlig modstå alt undtagen fristelser.

  Fortsat god weekend til alle. Ja, man længes så man er ved at spænges, til at Frøken Forår vinder kampen over Kong Vinter.....suk:o)

  SvarSlet