Det blæser ...

... i Skagen i dag. Men de lokale vil sikkert kun kalde det for en let brise. Hvor om alt er blev jeg blæst godt igennem, da jeg var ude at gå. Herligt.

 

 

_DSC6656

 

Der er et stykke ind til byen, og mit mål var det dejlige kvarter omkring Skagen Museum (der desværre er lukket her i januar) og det legendariske Brøndums Hotel.

 

_DSC6647

 

Da jeg endelig nåede frem, fik jeg en ubændig lyst til en god kop kaffe og et stykke kringle, og da jeg udenfor mødte en af mine medbeboere, inviterede jeg hende med indenfor.

 

_DSC6645

 

Brøndums Hotel har undergået en større renovering, og det har bestemt været til stedets bedste. Ild i pejsen og malerier af de gamle Skagensmalere på væggene. Så kan det næsten ikke blive mere autentisk.

 

_DSC6650 _DSC6653

 

Det var en dejlig hjemmebagt kringle, men jeg må indrømme, at jeg den forløbne uge har forsøgt at holde bare en smule igen med det fede og søde. Ikke, at det er et nytårsforsæt (dem kan jeg alligevel ikke holde), men vægten har efterhånden sneget sig noget over, hvad der er forsvarligt. Uha - det er svært, når man elsker mad og søde sager ligeså meget som blomster!

12 kommentarer:

 1. Tak for skønne billeder.....jeg må snart til Skagen, kan jeg mærke. Har kun været kort igennem byen og videre til Grenen for mange år siden med en lille håndfuld små unger, så der var ikke ro til fordybelse.

  SvarSlet
 2. Oh ja, det er ikke let at komme af med de dumme julekilo - der er så mange fristelser. Men jeg er sikker på at den kop kaffe med kringel vejede mange grams velbefindende for sjælen. Der ser dejligt ud på Skagen.

  SvarSlet
 3. Tak for turen ind på Brøndums Hotel til kaffe.
  Næsten som at være der selv. ;-)

  SvarSlet
 4. Tænk, jeg har været i skagen flere gange, men ikke på Brøndums hotel. Det er d vist en mangel for hvor er der smukt:-)

  SvarSlet
 5. Blæst ved vandet giver ny energi, og røde kinder. Samt en trang til varm kaffe.

  SvarSlet
 6. Da jeg sidst var på Brøndums Hotel, var det skønt sensommervejr. Vi fik ikke kringle, for vi havde bestilt stegte ål lidt senere på aftenen, så appetitten skulle ikke ødelægges.
  Nu fik jeg lige lyst til kringle, men den går ikke. Jeg må få en appelsin:)

  SvarSlet
 7. Sidst, jeg var i Skagen, var i november for 12 år siden, da jeg med blæst i håret gik rundt i byen og slæbte på de ekstra, men dejlige kilo i form af min førstefødte datter. Der fotograferede jeg også forhaver, for min mand og jeg stod netop for at skulle anlægge forhave til vores nybyggede (Frydkjær) skagenshus. Inspirationen faldt mest på stedsegrønt, men smag kan jo ændre sig, så en ændring af forhaven står på ønskelisten for 2011, ligesom en æstetisk kamouflage af ungernes diverse køretøjer! Men Skagen, åh, der må vi bare tilbage til snart! Skagen Turistbureau burde lige vide, at du sidder og sælger byen for dem, selv her i januar!

  SvarSlet
 8. Tusind tak fordi du inviterede os alle på søndagskaffe og kringle på det smukke og navnkundige Brøndums Hotel, som jeg ellers kun har set udefra.

  Det feder jo ikke at blog-kigge på et stykke lækkert kringle:o) Måske vi skulle dele en gang "Bortfløjet Fasan", Claus? Helle for brystkødet! Så kan du få vingerne.:o) Kalorieindtag: NUL! Jeg skal også af med noget jule-flæsk, men jeg ved af erfaring, at der helt automatisk ryger nogle af de overflødige kilo, når havesæsonen starter.

  Ja, skawboerne mærker sikkert ikke blæsten på samme måde som en skov-nabo fra Østjylland.
  I Thy blæser det også altid en halv pelikan, men thyboerne påstår, at det ikke blæser mere i Thy end alle andre steder......der er bare ikke så meget læ hos dem.....:o)

  Hvor er det dejligt, at du vil være vores udsendte "Een-på-opleveren-rapporter":o)

  Mange kringle-lækker-sultne hilsner til dig, Claus og til alle mine med-blogdisciple....

  SvarSlet
 9. PS: Ordbekræftelsen var "ingensul" da jeg sendte min forrige kommentar:o) Måske et lille hint med en vognstang om, at det er NU jeg skal følge dit eksempel og holde lidt igen med fedt- og sukkerindtag:o)????????????

  SvarSlet
 10. Ja ja, men så lever vi jo bare en gang- da må vil vel kunne unne oss noen fristelser. Godt så det i alle fall ut! Maten smaker alltid ekstra godt etter å ha vert en tur ute. Her sitter jeg og lager hageplaner i kveld- eller det er i alle fall det jeg forsøker å gjøre. Hvor tett planter man egentlig? og hvor mange av hver sort?- huff dette synest jeg er vanskelig- jeg vil jo gjerne at bedet skal vere frodig gjennom hele sesongen...

  SvarSlet
 11. Hvis der er noget jeg ikke kan stå for, så er det musselmalet porcelæn, en god kop kaffe og et godt stykke traditionel bagværk. Det er så klassisk og helt igennem lækkert. Tak for smukke billeder.

  SvarSlet
 12. Kære Pernille - det skal du få, når vi ses.

  SvarSlet