Det er i detaljen ...

... helheden skal ses. Jeg kan lige så godt indrømme det: Jeg afskyr grimhed. Det kan for eksempel være skriggrønne opbindingsmaterialer fra havecentret, krukker med kunstfærdige mønstre eller plasticmøbler.

 

Ja, jeg ved godt, at jeg nok er lidt kontroversiel med en udtalelse som denne. Men ...

 

m_M41013 m_M41240 m_M41090

 

Allermest holder jeg af ting, der ikke giver sig ud for mere, end de er. De må gerne være lidt underspillede. Rene linjer, enkle former og naturlige materialer.

 

m_M48105 m_m60061 m_m62021

 

Derfor er jeg også glad for, at der stadig findes firmaer, som sælger kvalitetshaveudstyr, og her er et af de mere kendte det hollandske De Wiltfang.

 

m_M51220 m_M41101 m_M53040

 

Jeg har nævnt det sporadisk her på bloggen; at jeg fra foråret er hyret af Bilka til at være deres konsulent i forbindelse med indkøb af planter, krukker, tilbehør og meget andet. Det er et rigtigt spændende job, fordi jeg der kan gøre min indflydelse gældende. Og det er noget, der vil kunne ses og mærkes.

 

m_M52650 m_M28317 m_M52910

28 kommentarer:

 1. Lækre ting og sager, dem gad jeg godt at eje.
  Jeg har det ligesom dig, hader når tingene ikke fungere og det må rigtig gerne se godt ud.
  Og så selvfølgelig ose af kvalitet.
  Glæder mig til at se hvad Bilka for på hylderne.
  Med dig som indkøber, kan det da kun gå godt.
  Ha´en dejlig dag.
  Knus Fra Susi

  SvarSlet
 2. Kære Claus

  Kors, hvor giver jeg dig ret. Hvilket scoop for Bilka. Hvem der end er kommet på ideen at få dig ind i folden burde få lønforhøjelse.
  Normalt kommer jeg ikke i Bilka, men det kan være at det ændrer sig nu :-))

  SvarSlet
 3. Kære Claus..
  Med risiko for at det lyder kritiserende, så har jeg personligt meget svært ved at se "Brandet" Claus Dalby og Bilka i samme sætning. For mig er dit navn indbegrebet af kvalitet og god stil. Bilka er discount, elendig kvalitet med mindre man er meget heldig, og absolut på ingen måde lækkert... Måske Bilka på denne måde forsøger at højne deres image. Jeg håber af hele mit hjerte at samarbejdet også bliver til din fordel. Det er en kritisk udmelding, men den er sagt med omsorg for dit navn og det, du står for.
  Jeg glæder mig til at blive positivt overrasket..
  Mange venlige hilsener, Anette

  SvarSlet
 4. Enig med du!! Kan du forstå hva som ligger bak dem som skal utforme og sette farge på hageting? Ingen grenser for sterke farger og stasj. Ha en velsignet dag. Mette :)

  SvarSlet
 5. Det er vel det som er lett tilgjengelig og koster minst penger som folk flest kjøper. Må innrømme at jeg hadde plastmøbler i hagen noen år, men de er skiftet ut med teakmøbler som vi har resten av livet. Noe plast er allikevel veldig andvendelig. Har en del tubtrugs som er veldig praktiske. Det jeg synes er viktig er at utseende og kvalitet er av en slik art at produktene kan holde i generasjoner, både materielt og visuelt, hvis de blir tatt godt vare på. Endog bli mere attraktiv når de merkes av tidens tann. En god ide er jo å se rundt på auktioner og bruktbutikker. Her kan man få tak i hageutstyr som har litt sjel og som er av gammel god håndverkerkvalitet til en rimelig penge. For den som har skjønnheten som drivkraft for å drive med hage blir dette viktig, men for de som har andre grunner er det nok litt annerledes. Det er da flott at vi mennesker er forskjellige, dog kan vi klare oss uten mye av det som tilbys og det er jo et tankekosrs i vår del av verden. Kandesamleren Ebbe fra Havedrømme 1 er et fint eksempel på gamle ting som har sjel og bruksverdi. For en som liker skjønnhet og orden er hans "kanderom" et syn.

  SvarSlet
 6. Kære Claus Dalby,
  JA! Du har så evig ret. De der ir- eller skriggrønne opbindingsmaterialer er den mest rædselsfulde "opfindelse", man prøver at sælge til have- og blomsterelskere. Det bliver dejligt at se, når du får indflydelse på Bilkas indkøb.
  Venlig hilsen Lykke

  SvarSlet
 7. Her er en produsent av vakre havekrukker. Jeg er så heldig at jeg har en av dem, skulle gjerne hatt flere! www.ateliervierkant.com

  SvarSlet
 8. Hej Claus,
  Vi glæder os sådan til at få smukke ting i Bilka - også gerne smukke krukker.
  kh Lene

  SvarSlet
 9. Inga Nygaard Hansen11. januar 2011 kl. 12.16

  Kære Claus.
  Ja intet er snart mere befordrende for ens velbefindende end at omgive sig med smukke ting - men hvad så, hvis ens smag er dyrere, end ens pengepung formår at leve op til?
  Mit motto har altid været: "Hellere have en pæn cykel end en grim bil". (Nu har jeg begge dele:0)), og det motto har jeg måttet tage i brug på andre områder også.
  Måske er det blandt andet derfor, jeg er SÅ vild med din blog - du viser alt det, som jeg også synes er smukt - kvit og frit.

  SvarSlet
 10. Kære Tante Tulle/Anette - Elendig kvalitet! Sikke da en udmelding. Faktisk har jeg gennem år og dag købt mange planter i Bilka, og hvis der er noget, kvaliteten ikke har været, så er det elendig. Det er så megen styring, at du der ikke finder planter, som står og hænger eller ser syge ud. Modsat finder du ofte store og flotte stauder til en meget rimelig pris. Måske ikke det store udvalg - men spotvarer.

  Når det er sagt, vil jeg sige, at Bilkas Havecentre ikke altid har været superspændende, men det bliver der i den grad lavet om på nu. Små skridt selvfølgelig, men forskellen bliver synlig.

  Jeg får så tit spørgsmål om, hvor kan man købe pottemuld i en god kvalitet, komposteret kogødning, langtidsvirkende gødning, plantestativer af jern, små opbindingsstrips af papir osv. osv. osv. Alt dette og mere til vil du i fremtiden komme til at finde i Bilka.

  Der vil komme plante- og krukkevækster (sat sammen i arrangementer), som ellers er svære at få fat på, nye spændende løg, knolde etc. etc. etc.

  Du skal ikke være nervøs; jeg beskytter naturligvis mit brand, men vil gerne være med til at højne kvaliteten, og det ser jeg en oplagt mulighed for her.

  Jeg har som forlægger gennem en årrække arbejdet sammen med Dansk Supermarked (Bilka, Føtex og Netto) omkring bøger og må sige, at de er topprofessionelle og meget lyttende.

  Samarbejdet har i kulissen været i gang et par måneder, og hver gang jeg foreslår noget, får jeg min 'vilje'! Jeg glæder mig virkelig til, at det bliver synligt.

  Du kan roligt vente at blive overrasket!

  SvarSlet
 11. Manner! hvor jeg glæder mig til at komme i Bilka's havecenter!

  :o)

  Hilsen Line

  SvarSlet
 12. Nei men så artig da, at du skal rådgive for hva Bilka selger, det er en stor butikk/kjede som jo når ut til mange :)

  Atter takk for at du nevnte Hageblogger-oversikten har på bloggen i romjulen. Et knippe nye danske og svenske hageblogger er nå lagt til, og forhåpentligvis har leserene dine også funnet noen nye blogger å lese :)

  Du skrev for noen dager om at blogglesing er tidstyv, og det er så sant så sant. Jeg når heller ikke over å lese så mye som jeg ønsker, og da blir det ofte til at jeg heller skjærer ned på å legge kommentar, så blir det mer tid til lesing.. Men det er jo koselig å "snakke" litt med bloggeier også, og hyggelig for denne å få tilbakemelding på det han/hun viser frem, så noen kommentarer må det jo bli, sånn innimellom.
  Vrient balansegang det der, og litt vanskelig å ikke få dårlig samvittighet når man selv får mange kommentarer.

  Og du, jeg gleder meg til peonboken, den må du bare finne tid til å skrive! :)

  SvarSlet
 13. Kære Claus

  Jeg bor meget tæt på Bilka, og deres plantecenter har ikke været noget at skrive hjem om. Det bliver vel nok dejligt, at du nu for fod på det. Som Nete skriver, den der fandt på den ide, skulle have lønforhøjelse. Nej hvor jeg glæder mig til foråret.

  Hilsen janne fra Greve

  SvarSlet
 14. Her på Sjælland synes jeg faktisk, at Bilka har et ok havecenter. Min mand går efter madvarerne og jeg styrer mod havecentret! God fordeling.
  Men jeg har længe ledt efter vandkanden med den lange tud, og selv ikke i min lokale planteskole har de den. Jeg synes der mangler større udbud i havecentrene generelt. Men helt klart spændende, at du kan påvirke i en mere up to date retning. Det er som om, der går længere tid, før vi ser de nye spændende planter/planteting her til lands! Godt hvis du kan påvirke der Claus!

  SvarSlet
 15. OV!!! Så skal jeg da i Bilka.

  SvarSlet
 16. Kære Claus
  Sikke nogle lækre haveting du har på billederne foroven, jeg får helt mundvand.
  Det vil glæde mig hvis man kan få gode haveting så som papirclips i normale forretninger, i stedet for som nu;-)
  Mange havehilsner Lone.g

  SvarSlet
 17. Kære Claus
  Uden at gå ind i en dybere diskussion om mit
  ( indgående) kendskab til Bilkas havecentre og Dansk Supermarked, vil jeg bare holde fast i at kvalieten kan højnes. Og kan du gøre det uden at risikere dit gode navn, synes jeg det er super. Kommentaren var udelukkende ment som omtanke for dig og dit navn. Og som nævnt vil jeg glæde mig til at se resutatet.
  Med mange venlige hilsener, Anette

  SvarSlet
 18. Kære Claus
  enig et langt stykke hen ad vejen, men havemøbler af plastic behøver ikke være grimme, slet ikke når de er mørkeblå eller mørkegrønne, og så har de den fordel, at de er til at løfte - det samme kan man ikke sige om havemøbler af træ.
  Fortsat god skrivning i Skagen og omegn,
  kh
  Mette (i Horns Herred)

  SvarSlet
 19. Kære Claus
  Jeg skal altid et smut omkring havecenteret, når jeg er i Bilka og kommer næsten aldrig tomhændet ud ;-)
  Ja, udvalget er måske ikke det største. Men de har altså nogle rigtig fine tilbud og for det meste en rigtig god kvalitet på planterne. Der er sandelig også blevet købt rigtig mange løg og knolde i Bilka.
  En hel del smukke ting til nogle fornuftige priser er det også blevet til. Men selvfølgelig har de også en hel masse ting, der absolut ikke falder i min smag og det kan da også ske at der er nogle planter, der ikke ser så godt ud, dem lader jeg så bare stå.
  Glæder mig rigtig meget til at holde øje med din indflydelse. Selv om det jo nok også bliver "dyrt" Har allerede forelsket mig håbløst i bl.a. de skønne æblekasser !
  Havehilsener Sanne O.

  SvarSlet
 20. Jeg synes at det lyder rigtig godt at Claus Dalby får indflydelse på Bilka havecenters vareindkøb. På den måde kommer rigtig mange haveejere og blomsterelskere til at få kendskab til og glæde af dette. Alle fortjener at have råd til at opleve blomsterglæden.For mig har kendskabet til Claus Dalbys univers, skabt daglig glæde.
  Jeg har i årenes løb, købt mange sommerblomster, stauder,løg,krukker og tilbehør i Bilka, fordi jeg her får mere for pengene end på en planteskole, og været godt tilfreds. Det ene udelukker jo ikke det andet...
  Jeg glæder mig....
  k.h. Dorit

  SvarSlet
 21. Jeg vil blot tilslutte mig det Sanne O. skriver, der er mange fine ting, og dem man ikke kan lide, kan man jo bare lade stå.
  Jeg handler jævnligt i havecenteret i Odense, der er både godt og skidt, men kommer man lige inden de sælger ud for vinteren, kan man godt være heldig at få fine planter. Bla. har jeg nu en smuk Magnolia Sieboldii i min have købt til halv pris i Bilka.
  Og jeg kommer der uden tvivl igen, for at se efter de fine varer, du har sørget for Claus.
  Vinterlige havehilsener
  Lisbeth fra Samsø

  SvarSlet
 22. Jeg syntes, det lyder meget spændende med det samarbejde. Gad vide, hvad vi kommer til at se af nye ting/planter fra deres havecenter i tilbudsavisen........

  Det er dog ikke så ofte jeg handler i Bilka, men har dog haft god erfaring med de buksbom, jeg købte til min hæk. Pæn størrelse, sunde planter og en pris der var til at betale. Ikke en eneste plante er gået ud, kan ikke se den manglende kvalitet.

  Uanset om planterne er fra Bilka eller andre steder, er det altid vigtigt at tjekke om planterne ser ok ud. Ikke kun det der over jorden, men også rødderne.

  Hvad haveredskaber angår, ser jeg på om det er funktionelt og har chance for at have en lang levetid.

  Hilsen Vivik

  SvarSlet
 23. Hej Claus

  Det lyder som sød musik i mine ører, når man nu bor under en kilometer væk fra Bilkas havecenter. Det er ikke småting jeg har slæbt og kørt hjem herfra. Faktisk er Bilka et godt sted at købe OSMO til Buxbom. Det er ikke så nemt at finde ellers. Og jeg kan da godt røbe, at jeg hvert år køber henved et par hundreder tulipaner. For vælger man med omhu har de et rimeligt bredt udbud. Men når du nu kommer på banen kan det jo kun højne kvaliteten yderligere. Jeg håber at de vil have spændende verbenaer, pelargonier og heliocrysum og lækre frø og og og - min hjerne er allerede spolet hen til forår hvor jeg står og fylder min gigantiske Bilkavogn. Anchers gør det faktisk godt her i Greve, men Bilka har altså ind imellem nogle specielt gode ting, som de naturligvis har en fordelagtig pris på også. Men der er vel altid plads til forbedring.
  Jeg kan næsten ikke få luft... for Ih hvor jeg glæder mig.

  kh
  Eva fra Greve

  SvarSlet
 24. Lidt mere om Bilka for jeg kan se at folk har meget forskellige erfaringer og det kan jeg faktisk godt forstå for der er helt utroligt stor forskeld på de forskellige havecentre rundt om i landet. I Næstved og i Kolding synes jeg havecentrene er værd at besøge, men her i Holstebro er der ikke meget at komme efter. Her er så til gengæld rigtigt dejlige planteskoler.

  SvarSlet
 25. Håller med dig, det ska vara både användbart och vackert i min trädgård. Varför ha fula saker när man kan ha fina:)?

  Äppelförvaringen på bilden var väldigt fin.

  Kvällshälsningar
  Rebecca

  SvarSlet
 26. Det bliver spændende at se, hvad der kommer i Bilkas plantecentre i den kommende tid. Jeg vil nødigt undvære de "gammeldags" planteskoler, hvor man kan finde spændende planter i få eksemplarer men erkender, at plantecentrene har deres berettigelse. Der findes så meget lækkert indenfor haveredskaber og diverse haveartikler, måske kommer en del af det nu på hylderne i Bilkas havecentre. Det glæder jeg mig til - specielt nu, hvor Haveselskabets butik definitivt er lukket. Til lykke med samarbejdet og hav fortsat gode dage på toppen af Danmark.

  SvarSlet
 27. Kære Claus.

  Det er vel ikke sådan, at du kunne overtale Bilka til at lægge en lille haveafdeling herover på øen ;o)

  God arbejdslyst og fornøjelse!

  Hjerteligst den kreativt travle

  SvarSlet
 28. Kære Brita - tak for fint link.

  SvarSlet