En billig rejse?

Vi kan godt blive enige om, at det er både dyrt og tidskrævende at rejse. Men jo også dejligt. Jeg ville simpelthen ikke undvære mine mange haverejser for noget, og jeg er sikker på, at 2011 bliver året, hvor jeg kommer til at rejse mere end nogensinde. Og som lovet skal jeg nok tage videokameraet med.

 

homebuttons

 

Her om vinteren rejser jeg imidlertid via internettet. Sikke mange skønne haveture, man kan tage på. Jeg skriver et søgeord - og ‘vupti’ er jeg i Japan, Finland eller Skotland!

 

90622stockbed2

 

Her fandt jeg i går aftes den skønneste planteskole - Elizabeth MacGregor Nursery, der blandt andet er specialist i staudeaftige hornvioler, altså hornvioler som kommer igen år efter år.

 

big_VIOCBOB9000 big_VIOASPA_0225 big_VIOCMBL1291

 

Sikke et sted. Jeg var lige ved at skrive, at det ikke koster noget at rejse via nettet, men det blev alligevel ikke en billig tur. De fleste engelske planteskoler sender nemlig gerne planter til Danmark. Adskillige violer røg ned i kurven. Især en del af de måneskinsgule og pyjamasblå. Er de ikke skønne?

 

big_VIOJGOR_0866 big_VIOCKIT8981 big_VIOCCYE8991

18 kommentarer:

 1. Mon ikke man kan knibe et par stykker at disse skønne hornvioler ind i kanten af et bed ? - jeg må ind og se på deres webside - tak for tippet
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 2. Mycket vackra, härliga färger!
  Det är trevligt med trädgårdsresor, ska till England i år bla. Sissinghurst...
  Mariana

  SvarSlet
 3. Helt nydlig! Men hvordan vet jeg om plantene er herdige her hos oss? Takk for tipset- her var det mye vakkert!

  SvarSlet
 4. Nå bestilte jeg hornviolfrø her om dagen og så kommer du med nye fristelser igjen. Ser at disse er formert vegetativt og jeg vet at det gjør at avkom blir lik morplanten, men har det seg slik at den ved vegetativ formering får egenskaper som gjør at den lettere overlever fra år til år? Riktig fint i disse sarte blå og gulfarger.

  SvarSlet
 5. Puha, de tog helt pusten fra mig med deres skønhed. Jeg kan særlig godt lide de tre nederste.

  SvarSlet
 6. Underbara bilder och självklart måste jag titta i till plantskoan. Ser fram emot att få se dina fina bilder från dina resor och man tackar för bloggarnas land.

  TAck för en härlig blogg
  Anna

  SvarSlet
 7. HOV... :D Skulle bare lige kigge med hos gartneriet... Det blev dyrt. Godt foråret er på vej!

  SvarSlet
 8. Vilka fina bilder och tack för hemsidetipsen! I dag blommar min julros så vackert i trädgården - flera knoppar är på gång!!! Kram

  SvarSlet
 9. At leve er ikke nok! Solskin,frihed og en lille blomst må man have! Skrevet af H C.Andersen og det er jo ganske vist.
  Jeg ryger ikke,drikker ikke sååååå :):):)

  SvarSlet
 10. Nej hvor ser det spændende ud.....

  Er der nogen af jer der har handler dér, der kan fortælle hvormange hornviol-planter man får?? Jeg kan ikke lige se det nogen steder....

  Men jeg burde nok lade være at kigge mere på siden.... det er vist svært ikke at blive fristet. Og da jeg også lige har bestilt et Junior Orangeri, så burde jeg måske holde igen, og spare mine penge til det :-)

  SvarSlet
 11. Ej altså, hvad skal man vælge??? Bare en af hver på deres hjemmeside måske :o))Så kan der kommer violer ind i hele haven :o)

  Bedste hilsner

  Flora Danica

  SvarSlet
 12. Ja nu har jeg lyst til at gøre jer allesammen misundelige. For ca. 5-6 år siden købte jeg to små potter hornvioler, en mørkeblå og en næsten sort. Og ved I hvad, siden har de bredt sig nok så flot fra det ene bed til det andet. Sågar helt om på den anden side af huset. Jeg har masser af dem og de er også på vej i år, kunne jeg se, da sneen smeltede.
  Jeg har foræret en del væk til venner og bekendte. Så nemt er det åbenbart at få horvioler til at gro på Samsø.
  Hvis nogen af jer kommer herover til forår eller sommer, er I velkommen til at komme og se dem og alle de andre herligheder, jeg har i min have.
  Bedste hilsener
  Lisbeth fra Samsø

  SvarSlet
 13. Kære Lisbeth - helt om på den anden side af huset? Som et helt massivt tæppe? Handler det ikke nærmere om, at de har sået sig, mere end de har bredt sig?

  SvarSlet
 14. Kære Susan - går ud fra, at du får én, hvis du betaler for én. Etc.

  SvarSlet
 15. Kære Claus
  Jo du har ret, de har selvfølgelig sået sig, men der er stadig rigtig mange af dem og de ser ud som de første jeg købte, de fleste af dem, men nogen af dem har selvfølgelig også krydset sig.

  SvarSlet
 16. Hej Claus
  De er yderst smukke, vil prøve at finde frø...måske på ebay? hvor jeg ofte finder spændende og gode frø. - Fandt for få dage siden nogle meget flotte `Stolte kavalerer`, glæder mig til at modtage dem :) Men hornvioler i disse farver, må jeg bare have!!!

  SvarSlet
 17. Kære Claus,

  ja, sikke dog en fantastisk planteskole! Den bugner jo af fristelser. Den rent måneskinsgule hornviol er fuldstændig bedårende og vil se himmelsk ud i din have:o) Køb nu rigeligt:o) Man fortryder aldrig de planter man køber, kun dem man ikke køber:o) At de tilmed er staudeagtige, gør dem jo kun endnu mere attraktive.

  Du er vist inde i en måneskinsgul web-shopping-rus for tiden:o) Ja, vi havenørder har jo forskellige "obsessions":o) Selv er jeg p.t totalt besat af tanken om en masse hvide og lyserøde hundetand i haven. Har set hele tæpper med dem, på billeder fra England (selvfølgelig!) og det er et meget betagende syn.

  Det er sød musik i mine øren, at du skiver, at du og dit videokamera vil foretage rigtig mange haverejser iår:o) Hvor er det fantastisk at du vil dele dine oplevelser med os her på bloggen. Jeg tror vi er mange, der glæder sig ligeså meget til dine nye haveeventyr, som du selv gør. Det er så generøst og smukt af dig, at du sådan vil dele alle dine dejlige haveopdagelses-rejser med os, der ikke selv har mulighed for at tage ud i verden og udforske alle dens skønhedspletter.

  Efter en lang dag med staude-nedklipning i haven er de utrænede havemuskler godt ømme. Jeg havde helt glemt, HVOR fysisk træt man kan blive af årets første havearbejde og haveluft. Men det er en god og naturlig træthed. Så nu er det vist på tide, at byde Ole Lukøje velkommen. Men først skal der lige læses et par linjer i "Et år med min have" af Karel Kapek, som jeg modtog med posten idag.

  Mange godnathilsner fra en træt havenørd..zzzzzzz

  SvarSlet
 18. Kære Tante Grøn - er spændt på at høre, hvad du synes om Kapek. Tror lige, at det er 'dig'.

  SvarSlet