En bred smag

Når man ser de bøger, jeg har skrevet om andres haver - for eksempel ’Havedrømme 1-2’ - vil det være ret tydeligt, at min smag er ret bred. Jeg holder mig ikke kun til én genre, men kan lide mange.

 

28_TheSnowdropFairy_225x350[1] 228897[2]

 

Sådan er det også med kunst, illustrationer og design. Laura Stoddarts illustrationer, som jeg viste tidligere i dag, er meget klassiske (nogle vil måske ligefrem kalde dem lidt stive), men jeg holder rigtig meget af dem.

 

228895[2] 61_Winter_Jasmine_Fairy_249x350[1]

 

En helt anden genre, som jeg også har et blødt punkt for, er de såkaldte blomsterfeer - Flower Fairies - der er noget af det mest drivende engelske, der findes.

 

46_Mallow_Fairy_247x350[1] 64_Chicory_248x350[1]

 

Blomsterfeerne her er malet af Cicely Mary Barker (1895-1973), der er mange opfattes som den ’rigtige’ Flower Fairy-tegner.

 

En lille film med hele blomsteralfabetet kan du se her.

15 kommentarer:

 1. Jeg forstår dig godt, de er helt vidunderlige!
  Min egen all-time-favorite er Jacquie Lawson med de skønne e-cards. Hu er også rigtig god til blomster. Måske du allerede kender hende?

  Ellers se her:
  http://www.jacquielawson.com/preview.asp?cont=1&hdn=0&pv=3133566&path=83535

  SvarSlet
 2. Åhhh jeg har 5 små bøger med Flowerfairies malet af Cicely Mary Barker. Jeg elsker dem. Jeg fandt dem på et loppemarked i England for snart 10 år siden.jeg var ved at slå ihjel for at få dem og jeg fik dem :-))

  SvarSlet
 3. jeg er helt vild med disse flowerfairies.... Kan næsten ikke vælge, hvilken der er min yndlings.

  SvarSlet
 4. Kære Claus,
  De er alle ganske henrivende (incl. blomsteralfabetet).
  Min første havedagbog var illustreret af Cicely Mary Barker.
  Findes der en 'forkert' Flower Fairy-tegner?
  Kærlig hilsen

  SvarSlet
 5. kære Claus,
  kan helt og fuldt tilslutte mig - de er betagende og meget engelske. Meget smukt!

  kh
  Mette (i Horns Herred)

  SvarSlet
 6. Den ligger også på min reol, fundet i England for mange år siden. Pudsigt at vi er så mange, allerede, der kender til den. Jeg har selv malet og tegnet blomster en gang ... det havde jeg næsten glemt.

  SvarSlet
 7. Kære Karen - ja, det er efter min mening ikke alle, der er lige gode. Der er mange, som har malet disse små blomsterfeer. Dem jeg mindst (eller slet ikke) kan lide - er de nye næsten Disney-agtige.

  SvarSlet
 8. Kære Claus,

  Laura Stoddarts illustrationer er mere min smag, da jeg godt kan li`, at det søde samtidig er lidt "skævt" og "kantet".

  Men jeg holder meget af Cicely Mary Barkers "Snowdrop-Fairy".

  Det er egentlig meget pudsigt....for et par dage siden, skrev jeg på et kort til en rigtig god ven, "The song of the SnowFairy". Holder både meget af vennen og af disse poetiske ord:

  "Deep sleeps the Winter,
  Cold, wet and grey,
  Surely all the world is dead
  Spring is far away.

  Wait! The world shall waken,
  It is not dead, for lo
  The Fair Maids of February
  Stands in the snow!"

  Mange hilsner fra staude-nedklipperen

  SvarSlet
 9. Kære Hanne og Pia:o)

  I er heldige:o) En bedre og mere engelsk souvenir at hjembringe fra good ol´ England, findes da næsten ikke, vel:o)

  Mange hilsner på en tåget januar-morgen

  SvarSlet
 10. Nej, hvor dejligt med en lille påmindelse om de skønne flower fairies. Da jeg første gang blev præsenteret for dem, for mange år siden, kunne jeg ikke helt finde ud af om det var min stil. Men jeg skal love for, at jeg hurtigt blev betaget. Nu har jeg både bog, puder på mine køkkenstole, dug og min datter har glansbilleder. De er bare henrivende.

  Mange solskinshilsner
  Tina

  SvarSlet
 11. Disse bøger fik jeg og min søster da vi var helt små. Jeg har slidt dem i laser og det er ikke for meget sagt at min kærlighed til blomster og træer i stor grad stammer fra mine mange timer med bøgerne. Jeg var i sær glad for den der handlede om de vilde blomster og slæbte i lang tid rundt på den når jeg gik og plukkede vilde blomster (og jeg plukkede mange, både til min mor og til mine mors veninder der bad mig plukke til dem og som betalte mig for buketter med vilde blomster. Et herligt job for et barn...). Før jeg kunne læse og fik en flora i farver i hænderne kendte jeg kun blomsterne fra disse illustrationer.Det fantastiske ved bøgerne er at planterne er så korrekt gengivet, men at virkeligheden er tilføjet magi med de små feer. Sidste år skrev jeg på Badut om min kærlighed til disse bøger.

  Hav en dejlig dag.

  SvarSlet
 12. Hvor ville jeg gerne eje disse bøger - gerne brugte. Hvis skæbnen vil det, kommer jeg måske også til det en dag. Hver gang jeg støder på blomsteralfetegninger, minder de mig om forunderligheden derude; Lyde, stemninger, dufte - alle de små oplevelser i det daglige, som ikke kan gengives med ord eller billeder og nogle gange endda ikke engang med bevidsthed. Det er følelser/sanser, som bringes frem - jow blomsteralferne findes skam ;o)

  Hjerteligst

  SvarSlet
 13. Hej Claus.

  Jeg sælger Cicely Mary Barkers billeder som kort, servietter og lanterner. Vi har en stor kollektion, som kan ses på dette link: http://www.columbine.dk/kassel/katalog/Columbine_katalog_2011_foraar.pdf#view=Fit

  I er velkomne til at kontakte mig på salg@columbine.dk , så henviser jeg gerne til nærmeste forhandler.

  Venlig hilsen
  Helle

  www.columbine.dk

  SvarSlet
 14. Jeg har fallt pladask for disse bildene:) Blomsterbutikken hjemme selger servietter, lykter og kort, og de er såå skjønne. Det ble meg fortalt at hun som maler disse bildene har jobbet på et barnehjem (i romania?), og barna på bildene har fjesene til barn fra barnehjemmet der hun jobbet. Rørende synes jeg:) Jeg kjøper og samler og nyter bildene:)Skulle gjerne hatt hele alfabetet, det har de ikke på columbine...synd. Men den som leter skal finne, og det er jo også litt av gleden:) Klem og god helg

  SvarSlet
 15. Jeg har lige arvet 14 fe bøger og nogle hymns af Barker :)

  SvarSlet