En fantastisk vinterhave

Haven her skrev jeg om i ’Drømmehaver 1-2’, og det er virkelig en perle af de store, synes jeg. I dette smukke gamle Skagenhus bor Tina, hendes mand Peter og deres tre børn.

 

_DSC6725 _DSC6718

 

Når jeg ser på min egen have lige nu, er den temmelig bar og ikke særlig spændende, og det skyldes, at krukkerne og de fleste møbler er pakket væk.

 

_DSC6686

 

Men sådan er det ikke hos Tina. Her står krukker og møbler ude hele året, og jeg tror hurtigt, at vi kan blive enige om, at haven her har en helt særlig stemning.

 

 

_DSC6676

 

Dette skyldes ikke mindst de mange smukke krukker, som Tina samler på. Her er intet overladt til tilfældighederne.

 

 

_DSC6698

 

Tina har da også en solid kreativ baggrund som blomsterbinder, og desuden har hun en butik med ting til boligen. Den ligger inde i byen.

 

_DSC6704

 

Som I kan se, blev billederne taget for et par dage siden, hvor der var kommet et fint pudderdrys sne, og solen tilmed skinnede.

 

_DSC6690

 

Der kan også falde SÅ meget sne, at linjerne bliver næsten usynlige. Men det var heldigvis ikke tilfældet den dag. Det handler om at være heldig eller slå til, når chancen byder sig.

 

_DSC6683

 

I skal nok få lov til at se mere til Tinas have hen over sommeren, for Tina lovet mig, at jeg må komme tilbage og tage billeder til bogen ’Den hvide have’.

 

_DSC6715 _DSC6713

 

Og hvis jeg skal løfte slaget lidt for flere fremtidsudgivelser, kan jeg fortælle, at jeg i foråret 2013 kommer med en stor efterfølger til ’Drivhusdrømme’. Det skyldes, at jeg har fotograferet SÅ mange nye og gamle drivhuse - store og små. Og her skal Tinas svenske drømmehus selvfølgelig også med.

 

_DSC6693

27 kommentarer:

 1. Det var da noget af en Teaser du dér kom med, Claus. Flere Drivhusdrømme - skønt, kan allerede mærke utålmodigheden banke på. Bare det snart var "nu" ;-)

  /Bo

  SvarSlet
 2. Slike hagerom midt på vinteren! 1-2 meter snø en vanlig vinter gjør dette umulig hos meg, men vi får satse på de områder som ligger under tak. Her er jo hagen tilgjengelig. Min hage blir bare til smale stier å bevege seg på om vinteren. Har mange ganger ønsket meg en glassklokke over det hele, men det blir nok med ønskene. Meget smugt, men det hadde jeg også regnet med ut fra de bilder som er vist i bøkene dine.

  SvarSlet
 3. Hej Claus.
  Tusinde tak for de fantastiske billeder fra Tina, som du lovede mig.
  Det er så dejligt at se, at der ser lige så hyggeligt ud nu som om sommeren, man må sige at Tina virkelig forstår at give inspiration
  til os andre dødelige.
  Forsat god jagt på skønne foto´til os og god weekend.
  Hilsen Bettina

  SvarSlet
 4. Hej Claus,
  sikke da en skøn have. Så fredfyldt og smuk. Har netop selv været på vandretur i egen have, og der er ikke noget bedre end en lille gåtur, et check af drivhus og straks man sætter sig i gyngestolen, så vælter det frem med ideer og kriblen for at komme igang igen derude. Så må lukke øjnene og blive meget mindfull ... være tilstede i nuet og ikke lade tankerne flyve til for mange nye projekter ... men det er svært.
  Der var noget der fangede mit øje i haven - nemlig de 'blomsterstativer' hvor pladerne er en cementflise. Det var da noget jeg ikke har set før. Meget rustikt. Har du nogen ide om, om man kan købe sådan nogle?!? Eller skal de mon specialbestilles hos en smed.
  Kh Helle Torning, Fyn

  SvarSlet
 5. Har lige genopfrisket synet af denne perle iført sommer-klædedragt, ved at kigge i "Drømmehaver". Jeg synes den er ligeså smuk i det hvide vinterskrud. Men det er jo netop den store charme og attraktion ved dekorations-haver, at de har noget at byde på hele året rundt.

  Det er også med blødende hjerte, at jeg hvert efterår modstræbende går med til at slæbe havemøbler, krukker. vægfontæne etc. ind til vinteropbevaring, da jeg synes haven mister meget af sin sjæl og atmosfære, når disse stemningsgivere fjernes. Men man er jo nødt til at tænke på holdbarhed og pengepung.

  Dette sted må virkelig have stjålet dit hjerte, og der er stof til yderligere to havebogsportrætter fra denne Skagens-juvel:o)

  Rigig god weekend til alle og god arbejslyst til vores flittige og generøse Skagens-reporter med tak for alle de dejlige oplevelser, du beriger os med.

  Pst....havepiger og havedrenge! Kan I mærke at vinteren langsomt går på hæld? Dagens længde er tiltaget med næsten 40 min., dagslyset har forandret sig, den blå time er langstrakt og smuk og fuglene er så småt begyndt at kvidre i morgengry og aftenskumring:o) :o)

  SvarSlet
 6. Kære Helle - det er nogle, Tina har fået lavet hos en smed. Jeg har også fået lavet nogle efter at have set dem hos Tine.

  SvarSlet
 7. Jo Tante grøn, det mærkes, det mærkes. Og til Tinas have, hvor fint med krukker, der biver ude hele året. Den ide´ vil jeg skrive mig bag øret. Buksbom, kan åbenbart godt klare en våd vinterkrukke. Og andre småtræer.
  God weekend i Skagen og andre steder.

  SvarSlet
 8. FANTASTISKE vinterbilleder at en meget smuk (krukke)have. Skægt med billedet af krukkerne i cirkel - her er virkelig tænkt over tingene.
  Der er mange skønne steder i Skagen - dejligt at følge med i.

  God weekend.

  SvarSlet
 9. Kære Claus,
  Du kan da godt se, at du bliver NØDT til at lave en bog om dejlige vinterhaver.
  Anede nok, at Tinas gårdhave var lige så dejlig om vinteren som om sommeren - eller på andre årstider for den sags skyld.

  Men vil da give Tante Grøn ret i, at det er lidt træls at "man" (læs herren i huset) hvert efterår slæber alt ind i udhusene.
  Det er absolut gjort i en god mening - nemlig som nævnt pga. holdbarhed og pengepung - men giver jo også en lidt tom vinterhave.

  Så er det, man er glad for alle æbletræerne (fra den gamle æbleplantage) og de store træer i markskellene og i skoven.
  De står jo som det fineste filigran om vinteren, hvor man så rigtigt kan nyde træets former

  Derfor er det nok værd at lægge mærke til de materialer, der er brugt i Tinas have - bl.a. zink og andet temmelig hårdført gods.

  Jo, kæreste Tante Grøn - du kan tro at der bliver lagt mærke til, at dagslyset har forandret sig.
  Blot er der den hage ved det, at det tør så langsomt her hos os, at det er livsfarligt at begive sig udenfor, hvor der nu er skøjtebane helt ned til den "store vej".

  Go' fredag eftermiddag til alle

  SvarSlet
 10. Åh, en smuk have. Lidt ligesom min drømmehave. Jeg vil glæde mig til flere drivhusdrømme og Den hvide have.
  God fredag!

  SvarSlet
 11. Det var en härlig trädgård. Nästan lika inbjudande på vintern. Och precis lagom med snö !
  Det syns att här bor en konstnär.
  Önskar alla en fin helg.
  Lisa/Lisas trädgård

  SvarSlet
 12. p.s.
  Er "plankeværket" lavet af gamle hyttefade??
  k.h.

  SvarSlet
 13. A beautiful garden, even during the winter.
  Have a nice weekend.

  SvarSlet
 14. Hej Claus Dalby
  Ja billeder fra denne have kan man ikke blive træt af at kigge på, ligegyldig hvilken årstid man ser haven i. Den giver inspiration og sætter drømmene i gang. Hvor er det spændende at følge med i de oplevelser fra Skagen du deler med os her på bloggen.
  De bedste hilsener.
  Kirsten Miran

  SvarSlet
 15. For en stemningsfull vinterhage.
  Gleder meg til å se bilder fra den sommerstid.
  Ønsker deg en fin helg.

  SvarSlet
 16. Så vackert! Vackra bilder! Så lagom med snö. Önskar att vi också hade lagomsnö, men här får man gissa sig till var utemöblerna står som jag lämnade kvar i trädgården. Och buxbomen är tyngd av snö.
  Men nu töar det och jag tänker vårtankar :)
  ha en riktigt dejlig helg!
  / Pella

  SvarSlet
 17. Kære Karen - jeg ved det desværre ikke, men skal spørge, når jeg ser Tina igen.

  SvarSlet
 18. Dette var/er så absolut en af mine favoritter fra denne bogserie. Jeg holder især meget af den vellykkede farvekombination af huset og dets mørkegrønne skodder, det giver huset og haven en næsten italiensk stemning.
  Stærk arkitektur og en helårsgrøn have.

  SvarSlet
 19. Hej Claus
  Kan du finde ud af,hvad det er for to små opstammede træer i de firkantede zinkspande?
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
 20. Det er helt nydelig! Ingen vits i å holde på slik i Norge - der ville alt ligge under snøen. Jeg poster den på facebook - det er sikkert mange som ikke har sett dette. God helg!

  SvarSlet
 21. Super lækre og inspirerende billeder - tak ;0)

  SvarSlet
 22. Hvor er det et fantastisk miljø Tina har skabt her og jeg er enig i at det er uanset om det er vinter eller sommer:) Hvor må det være dejligt at sidde her!

  SvarSlet
 23. Suk, hvilken pragtfuld have med HELT vidunderlig stil og stemning!
  Jeg kan slet ikke finde superlativer nok.

  Jeg må igen rose dig, Claus, for at fange, vise og forstå at (gen)skabe udtryk med kameraet, som viser specielle skønne pletter på jorden på en særlig måde.

  SvarSlet
 24. Tusinde tak for de utrolig mange søde kommentarer om vores have. Det glæder mig utrolig meget, at så mange kan huske haven fra havedrømme. Dejligt. Jeg ville nu gerne have ryddet lidt op, hvis jeg vidste, at Claus knipsede så vildt derude. Sneen overraskede mig inden jeg nåede at rydde helt op efter sommeren. Se bare de helichrysum, som stadig er i krukkerne og sikke et krukke virvar. Men sådan er det måske med haver, man synes altid det kan blive bedre og man bliver aldrig helt færdig.

  Hvis i synes, det er mærkeligt, at vi ikke tager krukker og havemøbler ind om vinteren, er det simpelthen fordi vi gerne vil kunne nyde haven hele årt.Vi har jo også en meget lille grund, det har de fleste i Skagen, og har ikke plads til at opbevare tingene.
  Noget andet er, at det er utrolig få krukker der går i stykker pga frost. Hvis det endelig sker, at noget går i stykker, er det blæst, der er synderen. Derfor lægger jeg tunge sten i bunden af høje slanke krukker.

  Vores havemøbler bliver hvert forår, eller hvert andet, skuret i rhodalon og de bliver som nye, eller nærmere sølvfarvet/grå som vi synes passer godt til vores lidt barske natur heroppe. Møblerne har nu stået ude i ca 15 år og holder måske vores tid ud, tror jeg.
  De gamle borde ældes med ynde, har jeg bestemt.

  Kære Karen, vores sorte stakit er inspireret af de gamle hyttefade.
  Kære Anne Marie, de to små træer er pil. Jeg har tidligere haft ceder træer i krukkerne, men de klarede desværre ikke sidste vinter på den plasering. De var elers perfekte til krukkerne, synes jeg.
  Og kære Claus, jeg nyder din blog hver eneste dag og ikke mindst alle de dejlige og hyggelige kommentarer.

  Hilsen Tina

  SvarSlet
 25. Det var dog et herligt og sødt initiativ, at Tina selv bringer et indlæg på Claus' blog
  Du fortjener i den grad alle de rosende ord, der er blevet dig til del.
  Bukker og takker for svaret vedr. "hyttefadene".
  Mange hilsner

  SvarSlet
 26. Sikke et fantastisk sted - tak fordi vi fik lov til at komme med på besøg.
  Jeg samler i øjeblikket inspiration til vores gårdsplads, som i løbet af foråret vil blive indrettet som en gårdhave - og sikke en inspirationstur jeg lige har været på igennem dette indlæg..
  Endnu engang tak for en inspirerende blog

  SvarSlet