En weekendsyssel

Jubiii! I wekenden bliver det godt vejr. Så I morgen skal jeg I haven. I jorden kan jeg ikke komme, for den er bundfrossen, så jeg har andre planer.

 

20110127_093959

 

En af dem går ud på at klippe alle de gamle blade af mine påskeklokker – stængler og det hele. Det ser så grimt ud, at de ligger og visner for foden af planten, når de nye blade kommer frem. Desuden undgår man, at de gamle blade smitter de nye med rust og andre dårligdomme.

10 kommentarer:

 1. Guess what, I was also checking on our hellebores today. I know they are among your favourites Claus. As a matter of fact, I borrowed your book 'Juleroser og påskeklokker' from the library. I'd waited for quite a long time. There is a story to it but that will be a blog post for another day.

  SvarSlet
 2. Se DET var endnu en dejlig oplysning!!
  Har længe gået og skulet til de gamle blade og stængler ude mellem træerne, men vidste ikke om det var bedst at klippe eler lade være . . .

  Tak for endnu et godt råd :-)

  SvarSlet
 3. Ja, det er netop tiden, og jeg har nok trukket det lidt de sidste par uger - har bildt mig ind, at det skulle blive lidt varmere først, men juleroserne er jo sådan set ligeglade med kulden....

  God arbejdslyst - måske skulle jeg få taget mig sammen og få udført det samme arbejde ;-)

  Mange hilsner

  Marlene

  SvarSlet
 4. Kære Claus

  Ja, man skal bare gå ind på din blog og straks får man gode tips. Du er så sprudlende og fuld af energi, at man bliver helt dejlig glad indeni og får masser af energi. Du skal i haven i morgen, ja det skal jeg også, nu da du er kommet med tipset om at klippe de grimme blade af påskeklokkerne, det vil jeg også gøre med mine. Hav en fortsat god weekend.
  Jeanne

  SvarSlet
 5. Hej Claus

  Med hensyn til projekt klokkeranker, kan du så ikke lige komme med et råd om hvad vi skal bruge af potter osv.

  SvarSlet
 6. Hej Claus
  Gælder dettte gode råd også for juleroserne, som er lidt længere fremme i deres vækst end påskeklokkerne? Lige nu ligger de store blade noget fladmast efter at snedyngerne har tynget dem ned.
  hilsen Berit

  SvarSlet
 7. Kære Berit - ja, det gælder også juleroserne. Når jeg ikke over en bred kam skrev Helleborus, skyldtes det, at der er nogle enkle arter - for eksempel stinkende nyserod og tornet juleroser - det er det, jeg kalder stængelblomstrende. de skal ikke klippes.

  SvarSlet
 8. Kære anonyme (det var nu hyggeligt med bare et fornavn som underskrift) - godt spørgsmål. Det vil faktisk være en fordel med nogle små potter med en diameter på ca. 5 cm (en 'almindelig' potte er 9 cm) og ganske almindeligt pottemuld.

  SvarSlet
 9. Uha Claus - det lyder koldt. Vil blive inde og pleje min lungebetændelse med frøshopping. Prøvede 1 årig studenternelliker sidste år med et supergodt resultat og den store frihed der følger med 1 årig, så dem skal der købes flere af - også de "almindelige" selvfølgelig.
  Men god arbejdslyst til alle og klæd jer nu godt på så i ikke ender som jeg.

  SvarSlet
 10. Hej alle havehungrende
  jeg går også og glæder mig, og ja smutter nok også en tur ud og klipper bladende på helleborusserne :) tak for tippet, ville nok have ventet lidt endnu. har fornøjet mig med at finde nogle erantisknolde og lidt andet forårsløg der var krøbet op af jorden.. eller solsortene måske har gravet dem op. de er kommet ind i nogle skåle med lidt jord, fundet lidt mos (har en hel del i græsset) lagt det ovenpå og så vandet lidt... nu titter der erantisblade op gennem mosset og der er lidt forskud på haven indendøre. her hos os i Nivå er der ikke rigtigt erantisser på vej med grønt udenfor endnu. god solring søndag i morgen til alle

  SvarSlet