Endnu en vinterblomst

I sidste uge skrev jeg om forskellige vinterblomster, og i dag vil jeg vise endnu én. På latin hedder den Adonis amurensis og på dansk vinteradonis.

 

I milde vintre kan man på en beskyttet vokseplads være heldig, at den springer ud i slutningen af februar. Ellers hen i marts.

 

1770 images-3

 

Jeg har nogle stykker og også en dobbeltblomstrende, som jeg især holder af.

 

Det kunne være sjovt at høre, om I er nogle, der kender og har denne blomst, som stammer fra Asien. Jeg har indtryk af, at den ikke er særlig almindelig.

12 kommentarer:

 1. Hei.
  Denne bloggeren har mange peoner, men har også denne "adonis'en". Kanskje du vil se?
  Link:

  http://planteriket.blogspot.com/2010_06_01_archive.html

  SvarSlet
 2. Kære RoseSommer - ja, det er en meget fin blog.

  SvarSlet
 3. kære Claus,
  nej, den er jeg ikke stødt på før. Hvor er den kær. Hvor kan den fås? hvis overhovedet herhjemme?

  kh Mette (i Horns Herred)

  SvarSlet
 4. Åja, flere vårblomster takk =) Nå lengter jeg mot vår!

  SvarSlet
 5. Så fint med vinterblommor! Tyvärr bor jag så högt upp i norr att det inte finns några sådana hos oss, bara blombukett på bordet. Vi får vänta till april innan de första vårlökarna tittar fra...

  Ha en fin dag i trädgården!

  Hälsningar från Sari

  SvarSlet
 6. Åh ja, købte en sidste år, og vil nu glæde mig til at se den komme i min have. En dejlig forårsbebuder!
  K.h. Tante Tut

  SvarSlet
 7. Den har jag inte sett förut. Jag har den vi kallar Våradonis, Adonis vernalis, den växer ju också (fast sällsynt) vild på Öland och Gotland.
  Den tycker jag mycket om. Men din dubbla var riktigt fin ! Blommar den redan nu?
  Lisa/Lisas trädgård

  SvarSlet
 8. Claus, Claus, Claus

  ... Altså! Jeg har kun været væk fra bloggen i tre dage, og så ligger der simpelthen det ene fine og inspirerende indlæg efter det andet. Hvordan gør du? Skønne billeder af påskeklokker og flower fairies - simpelthen smukt. Tak for linket til Laura Stoddard. Hun er en stor favorit hos mig. Jeg kender det meste af hendes kunst, men var ikke helt klar over navnet.
  Det er rigtigt at det er lidt stift i første omgang, men der er alligevel en dragende dybde i tomheden bagved. Det kan jeg ikke komme mig over. Hun kan et eller andet.

  Fine vinterblomster herover - jeg har ikke set dem før.

  Bedste hilsner Lisbeth K.

  SvarSlet
 9. Så fina adonisar - inte minst den dubbla. Här ligger snötäcket fortfarande tjockt, så några vårblommor har vi inte sett till ännu.
  Må så Gott!
  Ester

  SvarSlet
 10. Jo denne har je sett i en samlerhage på Lena i Norge. Herren i huset er faktisk dansk og anleggsgartner. Fruen har bakgrunn i planteskoledrift. Går du til deres hjemmeside er det mange sjeldne vekster å se bilder av.
  http://www.hagenihasle.com.

  SvarSlet
 11. Åh ja, denne kan jeg ikke lade være med at kommentere :-) Sidst i 90'erne ledte jeg med lys og lygte efter denne spændende og anderledes staude, og jeg fandt den og våradonis'en (Adonis vernalis) da også her i Danmark, men jeg kunne slet ikke få nok, så jeg bestilte andre arter fra Kina og købte smukke fyldte sorter fra Tyskland. Desværre er de efter en flytning gået til - ærgerligt, for det er ikke helt billige stauder!

  Det er helt klart en staude, der kan anbefales; ikke kun blomsten er smuk - løvet er også noget for sig.

  Mange hilsner

  Marlene

  SvarSlet
 12. Jeg har fået den fra min svigermor som havde den fra sin mor. Så den er ret gammel. En meget smuk og skøn plante. Den formere sig ikke ret meget, og det svinger med hvor mange blomster den får, fra år til år. Smuk blomst som skinner i solskind :)
  Tak for en forsat skøn side
  Hilsen Sanne

  SvarSlet