Engelske roser?

Forleden havde jeg besøg er Ernst Jensen fra Ribe, forfatteren til den roste bog - Et liv med roser. I samtalens løb brugte jeg udtrykket engelske roser om roserne fra Charles Austin, som jeg skrev om forleden.

 

’Vil du ikke nok kalde dem for Austin-roser’, bad Ernst, ’for der er så mange engelske.’

 

Jo, jeg skal nok prøve at huske det. Men det var nu Austin, der introducerede navnet English Roses! Rigtigt er det dog, at der findes mange andre engelske forædlere, og en af dem, der er højt skattet af rosenkendere, er Peter Beales Roses - som på hjemmesiden kalder sig selv world leaders in Classic Roses.

 

Hjemmesiden er meget brugervenlig, fordi den har så mange værktøjer. Her kan man søge efter farve, højde, plantested, klima og meget meget mere. Besøg hjemmesiden her.

 

 

87844574

 

 

Billedet herover er fra The Chelsea Flower Show, hvor firmaet har udstillet fra 1968. Hen over årene har Peter Beales modtaget ikke mindre end 18 guldmedaljer her. Det siger noget om kvaliteten!

7 kommentarer:

 1. Sikke en dejlig udstilling og en skøn og forførende hjemmeside.
  Netop i dag har jeg et foto af sidste års Austinroser på min blog - jeg længes efter at se dem igen til sommer!
  God lørdag

  SvarSlet
 2. Jo,.....Austinroso har jag ju några stycken :)
  Dom e alldeles underbara ...
  Missa inte...

  S
  A
  T
  U
  R
  D
  A
  Y

  S
  H
  O
  W

  O
  F
  F

  Välkomen att vara med :)
  Håkan

  SvarSlet
 3. Åh, hvor kan man længes efter foråret når man ser dine billeder. Tja, det er lige før jeg længes efter lugning mv.

  SvarSlet
 4. Mht. Peter Beales' hjemmeside kan jeg bekræfte, at hans filter i venstre panel er genialt. Jeg har brugt det flere gange, når jeg f.eks. har ledt efter ideer til, hvilke roser jeg skulle vælge. Når jeg har fundet en for mig interessant rose, har jeg dernæst søgt på samme rose på Rosenposten.dk :-)) Det er et godt værktøj, når man skal finde roser efter éns smag til bestemte placeringer.

  SvarSlet
 5. Hej Claus.

  I en af dine haveudsendelser med roser snakkede du om en der hed noget a al Ferdinan Picar ??? Er det navnet korrekt ? Den MÅ jeg eje....!!

  Mvh Kirsten

  SvarSlet
 6. Jeg har i foråret købt og plantet nogle af "dine" Austin-roser, men er lidt i tvivl om, hvordan jeg skal beskytte dem mod vinterens frost og kulde. Overvejer lidt at lave et rør af ståltrådsnet omkring hver rose og putte visne blade ned omkring rosen...eller vil det være bedre at dække med gran eller lignende ? Hvordan beskytter man roserne bedst ?
  Venlig hilsen
  Mette

  SvarSlet
 7. Kære Mette - det er da altid fint at dække med lidt gran.

  SvarSlet