Erantis

Ja, jeg sidder jo ’bare’ her i min lille skriverhule i Skagen og ved ikke, hvad der sker hjemme i min have. Men om en uge går turen hjem igen.

 

Jeg forstår, at erantissene nogle steder er dukket op, og det er da et lille forårstegn. Nu må vi  dog endelig ikke blive for kåde. For det kan jo nå at blive snestorm og tyve graders frost mange gange endnu. Men lad os endelig glædes over nuet.

 

20100326_145003[3] 20100326_143113[3]

 

Nu, hvor jeg lige har berørt de små erantis, vil jeg lige vise en helt særlig sort, som jeg så sidste år hos mine havevenner Søren og Nico og da også har skrevet om før på bloggen her. Det er de dobbelte erantis. Er de ikke bedårende? Jeg synes ikke, at de er til at stå for.

 

Det er ikke vækster, man lige finder i det store havecenter, for de er ret kostbare, men Marianne fra Gartneriet Spiren har fået en del hjem sammen med en mængde forskellige vintergækker. Løgene er lagt i potter og på vej op, fortalte hun, da jeg talte med hende for nogle minutter siden. Påskeklokkerne står også snart i fuldt flor, så jeg kan kun anbefale jer at besøge hende.

7 kommentarer:

 1. Sød er den, den dobbelte erantis. Desværre har jeg den ikke, men jeg har den enkelte, som endnu ikke er dukket op.

  Erantis, er det ikke den svenskerne kalder for vintergæk??

  Ha' fortsat en dejlig dag i skrivehulen.

  SvarSlet
 2. Å de var då söta ! Har redan besökt Spiren och har påskeklokker på väg, du frestade mig till det häromdagen. Idag fick jag dina Valmue frö i brevlådan, tusen tack !
  Lisa/Lisas trädgård

  SvarSlet
 3. Dejlige forårstegn. Jeg må vist også lige ud og tjekke hvad der er på vej op i min have.

  Claus, fik du min mail med billeder?
  Måske du har prøvet at ændre mit link på din blog? www.brocantebysusanne.blogspot.com

  SvarSlet
 4. Neiii er de kommet op... ikke her hos mig desværre, men jeg vil holde skarpt øje :) Ihhh jeg vil også have fingrene i den dobbelte :D

  SvarSlet
 5. De dobbelte erantis fra Søren og Nicos have er simpelthen så søde.

  SvarSlet
 6. Den dobbelte Erantis
  hedder Eranthis hyemalis `flore plena´
  jeg har fundet et sted hvor man har denne og mange andre spændende ting http://rareplants.co.uk/default.asp?s=ncXc55646149&

  SvarSlet