Friske frø

I forbindelse med mine forskellige omtaler af klokkeranke her på bloggen er der flere af jer, der har skrevet til mig og klaget over, at frøene slet ikke ville spire. Det kan skyldes, at frøene ikke har været friske nok.

 

images[1]

 

Men nu skal vi altså have klokkerankerne til at lykkes og komme i blomst, og som ’lærer’ er jeg naturligvis interesseret i, at så mange af jer får succes. Derfor har jeg fået Jane Bensson fra ’Vild med blomster’ til at skaffe friske frø af både den blå og den hvide klokkeranke, se billederne I forrige indslag. Men da hun nu alligevel var i gang, spurgte jeg hende, om hun ikke også ville skaffe frø til to af mine andre yndlinge. Den ene er den skønne solsikke ’Italien White’ med mange små cremehvide blomster med en diameter på 10-15 cm. De bliver ca. 150 cm høje og er fantastiske til buketter.

 

images[8]

 

En anden ’må ha’-plante er den smukke grønne frøkenhat ’Envy Double’. Jeg elsker simpelthen grønne blomster, og denne er nok den allerskønneste.

 

’Vild med blomster’ leverer frø og planter til professionelle gartnere, og derfor er man sikker på første kvalitetsprodukter. Som en særlig gestus tilbyder Jane Bensson de fire forskellige slags frø til 100 kroner inkl. porto. Hvis I er interesseret i at gøre brug at dette tilbud, kan I sende en mail.  Her er adressen:  jane@ep-engros.dk

15 kommentarer:

 1. Hvor er det skønt, at du giver os alle chancen for kvalitetsfrø til den kommende sæson. Jeg har selvfølgelig allerede skrevet til Jane - for den chance må man da benytte sig af.

  Tak for din betænksomhed.

  Mette

  SvarSlet
 2. Den vita solrosen är en favorit hos mig också, jag tycker den är så fin i blomsterarrangemang, lagom stora blommor.
  Lisa/Lisas trädgård

  SvarSlet
 3. Åh, det ska bli härligt att följa!
  Ha det fint!

  SvarSlet
 4. Hej Claus,
  Jaaah - det tilbud vil jeg gerne benytte mig af - men linket til mail virker ej, - ellerhvordan gør jeg for at bestille??
  TAK hr.lærer, det er virkelig alt for galt:-)
  Ps. iøvrigt, dejlige indslag fra Skagen, har fulgt med, men haft rivende travlt, og ikke nået selv at kommentere den seneste tid..
  !Kh Helle

  SvarSlet
 5. Hvor skønt med sådan et tilbud.Frøene bestilt og glæder mig vildt meget til at begynde processen med lærer Dalby og ikke mindst se dem blomstre i haven til sommer.Det kan da ikke blive andet et flot flot syn.

  Anne B.

  SvarSlet
 6. Hej Claus

  Jeg har læst på nettet, at en god idè for at få klokkeranker til at spire er, Seed Nicking(skærer i frøet) se linket her: http://www.plant-biology.com/Cobaea-cathedral-bells.php

  Jeg har selv prøvet det med Hibiscus, med godt resultat, efter denne opskrift: http://www.hibiscus-of-tahiti.com/seed_growing_from.htm

  Jeg har dog aldrig sået klokkeranker, men skal helt sikkert prøve i år...spændende :-)

  SvarSlet
 7. Ja tak - solsikken har jeg haft i tankerne de sidste par dage, så hvor heldig kan man være:o)

  SvarSlet
 8. Hej Claus

  Tusind tak for tippet. Frøene er bestilt, og nysgerrig som man jo er, gik jeg ind på hjemmesiden også. Sikke en masse smukke blomster, man kan få frø til derinde :)

  PS. Ved du, hvor folk som Jane, der handler med planter, frø og løg, får deres billeder fra? Tager de dem selv, eller findes der en database med billeder et sted?

  Med venlig hilsen
  Iben Louise

  SvarSlet
 9. Kære Claus

  Det er en rigtig dejligt, at du kommer med gode råd mht såning. Jeg har aldrig været særlig heldig med den ting. Har du forøvrigt frø af den flotte Amarantus Thuscauda "Hopi Red", eller kan man få den i Danmark? Den er bare så flot.

  KH Janne i Greve

  SvarSlet
 10. Kære Anne Vibeke - det har jeg aldrig gjort.

  Kære Iben Louise - Jane får dem enten fra frøfirmaerne eller tager dem selv.

  Kære Janne - ja, den er skøn.

  SvarSlet
 11. Kære Claus.

  Tak for tilbudet, det er allerede bestilt. Glæder mig til endelig at få
  blomster på mine klokkeranker, for det må da lykkes nu hvor du er min læremester, og frøene helt friske. Glæder mit til at vi alle skal i gang.

  Hilsen Bettina

  SvarSlet
 12. Kære Claus.

  Jamen, hvor ER du bare fantastisk!
  Nu sørger du også for, at vi kan bestille spændende frø. Ih, hvor jeg glæder mig.
  Og velkommen hjem forresten!:-)
  Knus fra Marianne

  SvarSlet
 13. Hvor spændende ... frø er bestilt ;0)
  Tak for linket....

  SvarSlet
 14. Glæder mig at så mine klokkerankefrø... i år må det da lykkes ;-))) skal sørme lære det.

  SvarSlet
 15. Ved ikke hvad jeg gjorde sidste år... Mine klokkeranker kom til at fylde en stor del af sydvæggen og blomstrede så det var en lyst... måske fordi jeg var uvidende om kompleksiteten..?

  SvarSlet