I morgen skal jeg hjem

Og det bliver altså dejligt. Tre uger og to dage har jeg været her på Klitgården i Skagen, og jeg har fået lavet en masse. ’Bonderoser og pæoner’ er kommet rigtig godt i vej, så nu tør jeg godt med sikkerhed at sige, at bogen udkommer til april.

 

Jeg er væsentligt meget klogere, end da jeg tog herop lige efter nytår. Det er spændende på denne måde at fordybe sig i et emne og se, hvad det ender med.

 

2111964886_6619fa5780_b 

Jeg har også brugt rigtig meget tid på at søge efter egnede illustrationer på nettet, og en dag faldt jeg - a pro pos dagens tidligere indlæg - over en rigtig ægte cottagehave, som I ser herover. Er det ikke bare en skøn stemning? Jeg fandt billedet på nettet og kunne se, at det var taget af Andrew Henwood fra Canada, og at det var et motiv fra han og hans hustrus skønne have. Jeg skrev til ham og spurgte, om jeg måtte anvende billedet i min bog, fordi det havde en fantastisk stemning, som jeg gerne vil videregive. Ikke kort tid efter kom der en mail tilbage, og Andrew Henwood sagde, at det var jeg mere end velkommen til. Er det ikke fantastisk?

 

Tager jeg fejl, hvis jeg formoder, at det en havestil I kan lide?

32 kommentarer:

 1. Åh ja tak mere af det. Man kan blive helt salig og drømme sig til både forår og sommer.
  Glæder mig til din bog kommer - det er altid en fornøjelse -illustrationerne er altid skønne. Også selv om man kun ejer to pjevsede bonderoser -til gængæld har de en smuk farve.

  SvarSlet
 2. Ja, dette bildet likte jeg iallefall!
  Og det har vært fint å følge litt med på din "Skagen-reklame". Vi har fått lyst til å besøke Danmark igjen bare det blir litt varmere....
  God tur hjem.

  SvarSlet
 3. Nej, Claus, du tager slet, slet ikke fejl :-))
  Jeg kan næsten dufte det hjemmebagte og teen et sted i skyggen bag ved.

  Pragtfuld måde hækken er klippet på. Ja, det hele får mig til at smile bredt :-))

  SvarSlet
 4. Hej Claus
  fantastisk foto. Mon ikke det kunne bruges som inspiration til et nyt bed. Kom nu kære forår, du er savnet.
  Hilsen Laila

  SvarSlet
 5. Hej Claus

  Jo det er en Super flot have, lige noget for mig. Glæder mig til din bog

  SvarSlet
 6. Verkligen en trädgårdsstil man kan gilla! Ser framemot din bok i april ♥ Kram Lena

  SvarSlet
 7. Det var da en helt fantastisk stemning. Man begynder straks at drømme sig hen mod sommer, hængekøje og saftevand.

  SvarSlet
 8. Nej, du tager ABSOLUT ikke fejl!
  Det ser bare helt bedårende dejligt ud - gad vide hvad det for en fantastisk flot pinkfarvet rose, der slynger sig helt til tagryggen - dens søster måtte altså frygtelig gerne, slynge sig i min have :-)
  Mange havehilsener Sanne O.

  SvarSlet
 9. Smukt som i et eventyr:)
  - Lotte

  SvarSlet
 10. En härlig trädgård!
  Kan tänka mej att det finns en hel del att skriva om Pioner.
  Mariana

  SvarSlet
 11. Du har alldeles rätt vilken underbar trädgård. Förstår att du vill anv bilden till din bok.

  Kram Anna

  SvarSlet
 12. Fantastisk have. Uha, det bliver dejligt, når forår og sommer dukker frem fra tågen.

  Og så bliver april herlig, med din bog om pæoner og bonderoser.

  Januar-tåge-hilsener
  Anne Mette K

  PS: Spændende i øvrigt, når du skal udgive dukke-bogen. Tænk om du gribes tilsvarende af dukkemager faget (måske godt at du ikke er forfatter på den :)

  SvarSlet
 13. Nej du tager bestent ikke fejl..... lige der ville jeg gerne nyde mit otium - hvis der da bliver noget otium til den tid :0)

  SvarSlet
 14. MUMS lige min stil
  glæder mig til pæon bogen
  har lige været haven påskeklokker er ved at titte frem i jorden....kan næsten ikke vente
  mange hyggelige hilsner
  maj britt,højmark

  SvarSlet
 15. Du tager slet ikke fejl, kære Claus!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 16. Kære Zeb - skylder dig en stor tak for en flot hjemmelavet hilsen, som jeg fik forleden. Den var jeg rigtig glad for.

  SvarSlet
 17. Skøn stil og stemning..Lige sådan som jeg ser frem til at det ser ud i haven om nogle måneder...
  God tur hjem til Risskov.
  K.h. Dorit

  SvarSlet
 18. Kære Claus,
  Frydefuldt dejligt.
  Dette samt forrige indlæg er næsten to sider af samme sag - blot med ca. et par hundrede års forskel - så'n groft regnet.
  Hus og have komplimenterer hinanden på fornemste vis.
  Flyttede gerne ind med det samme, hvis jeg blev spurgt!!! Der er skam vældig dejligt i Canada.

  Hvordan mon det går med Zeb's hånd?

  Kærlig aftenhilsen og rigtig god tur hjem i morgen.

  SvarSlet
 19. Helt enig, meget skøn stemning. Lidt bondedansk synes jeg, herligt.
  Velkommen hjem til Aarhus,Claus
  kh Lone.g
  ps det har sneet i dag og jeg har fanget fnuggene...

  SvarSlet
 20. Fantastisk bilde!
  Det er så en nesten kan kjenne duften av sommer.
  Jeg gleder meg til boken din.

  SvarSlet
 21. Ja du har ret Claus...min yndlings havestil.:o)

  Tænk at der er gået over 3 uger siden du tog til Skagen...utroligt!
  Og jeg glæder mig til Bonderoser og Pæoner,den er jo bestilt for længe siden. Men jeg nyder Mit haveliv...Claus..det er en vidunderlig bog.
  Alle dine bøger er skønne..:)
  En cottage garden står jo højt på min ønskeliste,men det er så mange ting udsætter det.
  Tror det bliver en sommer med krukker i haven..)
  men det elsker jeg også.

  Fortsat god uge og kom godt hjem.

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 22. elsker, elsker, elsker:) Akkurat slik jeg drømmer om, sukk:) Og som jeg gleder meg til April:):) det er ikke en bok jeg kommer til å vente med å kjøpe:) Den må jeg ha med en gang:) God tur hjem:) Klem

  SvarSlet
 23. Kære Claus

  Med sådant et foto bliver savnet efter forår endnu større. Jeg bliver altså mere og mere vild med Digitalis. Må bare nyde mine Nyseroser, som står i blomst nu.

  Kærlig hilsen og god tur hjem.

  Janne fra Greve

  SvarSlet
 24. hello Claus
  beautiful cottage! will be perfect for your book, it seems straight out of a fairy tale. Who knows what a beautiful garden hano Mr. Henwood.
  at soon
  Simonetta

  SvarSlet
 25. For mig at se, er der stor forskel på stemning/stil på dette billede og billeder i foregående indlæg.
  I dette billede er farverne køligt afstemte, blålig rosa hvide.
  Cottage haven, som det vises i forrige indlæg er farverig med iblandede varme farver, så det samlede indtryk bliver varmt og frodigt, og er på den måde en helt anden stil.
  Mette djurs

  SvarSlet
 26. Som tiden dog går - nej flyver afsted. Set i bakspejlet er de tre uger væk så hurtigt som et fingerknips. Bruger timer på at læse i "Mit haveliv", som jeg har lånt på biblioteket. Er ved at spare sammen til mit eget eksemplar. Men der er jo så meget andet, man skal ha' - klokkeranker, pæoner, sommerblomster o.m.a. - jeg bliver helt forpustet.
  Lige for tiden glæder jeg mig over påskeklokkerne, som er langt fremme.
  Velkommen tilbage til Aarhus, Claus.

  SvarSlet
 27. Åh ja, lad os håbe at vinteren har tænkt sig at blive kort og foråret rigtig langt og måske lige om hjørnet, så alle vi hungrende havefolk kan komme i gang med at forberede haven til at se ud som på dette pragtfulde billede. Jeg var i øvrigt forbi Bilka´s havecenter i lørdags og mindsandten om jeg ikke kom til at tænke på dig Claus. For lige ved indgangen var der en lille lækre udstilling med potter incl. lidt patina indeholdende vibeæg, hvide påskeliljer som man normalt ikke før har kunnet få i Bilka, og så var det min tanke faldt på dig dejlige Claus :-)og straks røg der en del små og store potter i vognen, som nu står og hygger sig i mit væksthus.
  God tur hjem til Risskov.
  Anne B.

  SvarSlet
 28. Velbekomme dig kære Claus - og "velkommen hjem"! Glæder mig til nye videoer måske...? Er vis på, at der også er "sket" noget i din have, mens du har været væk.

  Jeg fornemmer, at mange her længes frygteligt efter at knokle bagen ud ad bukserne. Sådan er forår jo ihvertfald også, så vidt jeg husker (smiler). Fristes lidt til, nu hvor min hånd igen er samarbejdsvillig, at lægge lidt ord om emnet. Men det må vente, for lige nu er jeg igang med noget af det, jeg vil delagtiggøre i. Og det skal gøres i de lyse timer!

  Så på hjerteligt gensyn i et andet kommentarfelt senere.

  SvarSlet
 29. WOW, mere behøver jeg ikke sige :-)
  Kærligst Gro -
  www.grosrosenhave.blogspot.com

  SvarSlet
 30. Om jeg kan li` havestilen, Claus?!:o) Nej, jeg ELSKER, ELSKER, ELSKER den:o)Det, der altid "fanger" mig, når jeg ser en smuk have er, hvis den udover skønheden også besidder en helt speciel stemning. Jeg er meget "følsom" og modtagelig overfor stemninger og det er den unikke stemning, der efter min mening giver en flot have den der ubeskrivelige x-faktor, som får en til at sukke af fryd. En have uden stemning siger mig ikke så meget, selvom den kan være aldrig så flot.

  Denne canadiske cottage-have er vidunderlig hvad stemning angår. Det bliver simpelthen bare ikke bedre. Digitalis er nok den blomst, jeg forbinder mest med cottage-haver, og de står også og ser så dårende dejlige ud på dette billede, - sammen med alt det andet:o)

  Jeg har selv en hel kurv fyldt med nye spændende digitalis-frøposer. Jeg håber inderligt jeg får succes med dem. Drømmer om digitalis i INDUSTRIELLE MÆNGDER:o)

  VELKOMMEN HJEM, CLAUS:o)Det må være SÅ skønt at komme hjem til sit eget pragtfulde hus, sin egen seng, sit eget køkken og ikke mindst den snefri have. Gætter på, at du allerede har været på havevandring og ude og lege i dit køkken:o) Håber der er dømt afslapning de næste par dage, efter dit meget intense arbejdsophold i Skagen.

  Mange velkommen-hjem-hilsner

  SvarSlet
 31. PS: En stor tak til Andrew Henwood for god buksbomhæk-inspiration:o) Hans buksbomhæk afstedkom så mange nye ideer, at jeg i eftermiddags MÅTTE ud i haven med en tegneblok, og tegne ideer til skulpturelle buksbomklip ned:o)

  Cara Anne Mette K:o)

  Buono serata:o)
  Tusind tak for tippet om ideer til iriskompositioner hos Pæoneksperten i Tingerup:o) Det kunne være spændende at aflægge denne have et besøg. Jeg skal nok få mit irisbed engang , men man kan jo ligeså godt gøre det ordentligt fra starten af, ikke?
  Ciao bella donna.

  ZIA VERDE

  Søde Zep, jeg er meget spændt på, hvad det er du har gang i?:o) Jeg er sikker på, at du er en turbo-tøs med total gang i hele tiden:o) Har jeg ret eller har jeg ret?:o) :o) Glæder mig til din overraskelse:o)

  Hav en rigtig dejlig aften med masser af blog-drug hver især

  SvarSlet
 32. Kjæreste Tante Grøn. Det kniber lidt med turboen for tiden - men se selv under "Nu skal der snart sås" ;o)

  Hjerteligst

  SvarSlet