Ildrøde bær

De sidste dage har jeg skrevet lidt om vinterblomster, men noget, der bestemt også er værd at skønne på på denne årstid, er de træer og buske, der bærer bær om vinteren. En af dem er krybende dv;rgmispel, Cotoneaster horizontalis, der normalt kryber hen ad jorden, men her gør det op ad væggen, fordi det er den eneste vej, den kan komme.

 

_DSC6541

 

Jeg tror, det er en busk, der i dag lider en lidt hensygnende tilværelse, fordi mange hellere vil have pastelfarver i haven.

 

 

_DSC6543 

 

Men jeg har en idé om, at det kun er meget få planter der er grimme, men de kan godt virke forkerte, hvis de ikke spiller sammen med omgivelserne.

 

Gør de det - som her med væg, vinduer og port i baggrunden  - ser man blot på dem med helt andre øjne. Dette er blot et af de mange motiver, jeg tog på min gåtur her i Skagen i går eftermiddags.

11 kommentarer:

 1. Kære Claus.
  Er så afgjort enig i at det ser godt ud i rette sammenhæng, men er nok selv mest til det mere (romantiske) rosa, lilla og hvide nuancer.
  Fotoet fra forleden med fiskerbåden (skuret), er bare så godt fundet på, er tit gået forbi når jeg er i skagen, og syntes vældig godt om ideen, men igen det skal ligesom spille sammen, og det gør det ikke i en almindelig parcelhus have.
  Håber at du kommer forbi Tina Mølbak (fra Havedrømme 1), på en af dine vandreture i skagen, så vi kan nyde et foto af hendes forskellige
  opstillinger.
  Fortsat god skrivelyst i det skønne skagen, og en hyggelig weekend.

  Hilsen Bettina.

  SvarSlet
 2. Vi har en uppstammad variant av dvärgmispen. Jag tycker att den är väldigt dekorativ både vid blomningen och när dom röda bären kommer på hösten.
  ken

  SvarSlet
 3. Kære Bettina - du skal nok få nogle billeder fra Tina. Hun har en helt fantastisk skøn stil. Var forbi i går til en kop kaffe, men fik ikke taget nogle billeder.

  SvarSlet
 4. Hej Claus
  Har for nylig lært, at din dværgmispel også nogle steder kaldes 'Lodret-vandret'. Et spøjst navn, som jeg ikke før er stødt på.
  Drosselfuglene elsker de røde bær.
  Jer ser frem til dit forarbejde med 'Vinterhaven', for det er jo nu du skal tage billederne. Tænk,hvis vi ikke får vinter igen!
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
 5. Det kunne være min smag du beskriver - det med pastelfarverne - og en plante som ovenstående er ikke lige min kop te. Men på billedet er den jo smuk og passer fantastisk med huset og farverne. Rigtig godt fanget (og ikke mindst set af husets ejere)

  SvarSlet
 6. Ja cotoneaster er ikke lige min hofret, men der er den da anvendt på en sublim måde. Jeg kan egenligt bedst lide den uden blade så kommer grenstrukturen rigtig til sin ret.

  Kærlig hilsen Engblomsten

  SvarSlet
 7. Den här gillar jag också, alla varianter. Är så tacksam på hösten och ibland på vintern också...om inte fåglarna kalasar slut på bären...det händer. Önskar en fin helg !
  Lisa/Lisas trädgård

  SvarSlet
 8. Mængden af flotte røde bær til vinterhaven, som fuglene også kan lide, og de duftende hvide blomster om sommeren, gør at jeg nemt kunne indse, at min have mangler en dværgmispel. Måske en opstammet, hvor der kunne udnyttes, at den får lange ranker. Jo helt bestemt, en dværgmispel hører sig til. Sikke et syn, en rød rund krone med spisende fugle.
  Det er forøvrigt det, jeg kan lide ved denne blog, og derfor jeg følger ivrigt med, den giver mig ideer. (Som jeg absolut skal have udført NU men vejret og årstiden er nogen gange en irriterende hindring. Så om et par måneder da. I dag var jeg forbi en planteskole, og tænk sig, der var vinterlukket! Hvad bilder de sig ind, solen skinner!)

  SvarSlet
 9. Hov, jeg glemte at skrive mit navn. Det var Mette, fra Djursland, der skrev. Jeg må se at få mig "meldt til" her. Jeg ved stadigvæk ikke, hvordan man gør. Måske er det pærelet, jeg har bare ikke givet mig tid til at sætte mig ind i det.

  SvarSlet
 10. Her i min nye have har jeg masser af dværgmispel både vandret og lodret (så jeg kan forstå lodret-vandret navnet...). Jeg har aldrig helt brudt mig om den plante før, men her er næsten alle placeringerne rigtigt dejlige og meget passende i sammenhængen og så er det jo en virkelig skøn vinterhaveplante.

  SvarSlet
 11. På Solbakkjen er det plantet cotonaster langs berget. Hvilken bimagnet når den blomstrer.Og hvilket øredøvende sum. Det skal jeg ta bilde av til våren. Fuglene koser seg med bærene. Noen er vel også vintergrønne? Cotenaster har altså innpass hos meg..

  SvarSlet