Jeg drømmer ...

... om de dejlige ture, jeg havde i sommer. Ture, hvor jeg var af sted for at fotografere pæoner til bogen.

Lige nu sidder jeg og skriver lidt om alle de haveejere, der var så søde at åbne deres havelåger for mig, så jeg kunne komme og fotografere.

 

Claus_20100709_095341_thumb[2]

 

Et af sommerens store oplevelser var besøget i en svensk have - hos Ken og Carina. Hvis I også har lyst til at drømme, synes jeg, at I skal besøge deres blog. Læg gerne en kommentar og hils fra mig.

 

Claus_20100709_094940_thumb[2]

 

Når I går lidt på opdagelse, vil I se, at de er mestre i at komponere med farver, og det kan jeg jo godt lide. En helt særlig have.

 

Claus_20100709_094756_thumb[2]

15 kommentarer:

 1. En rigtig lækker blog du henviser til Claus. Den skal følges.

  SvarSlet
 2. Åh og mig som elsker pæoner...
  Hilsen www.brocantebysusanne.blogspot.dk

  SvarSlet
 3. Ken och Carinas trädgård är en av de vackraste jag vet. Förstår att du trivdes!
  Må så Gott!
  Ester

  SvarSlet
 4. Hej Claus. Tak for en dejlig opmuntrende blog i denne grå tid. God søndag.

  SvarSlet
 5. Neeej.... en flot have, tak for linket.

  Mon den kommer med i bogen om de hemmelige haver?

  Men pæon billedet er i hvert fald fint til kommende bog.

  Fortsat god søndag.

  SvarSlet
 6. Kære Claus

  Du forstår da også at finde de skønneste pletter på jorden!

  En rigtig fin blog du henviste til. Tak!

  SvarSlet
 7. Ja den bloggen är helt underbar ! Har inte sett trädgården i verkligheten, men på bild är den fantastisk. Ha en fin kväll
  Lisa/Lisas trädgård

  SvarSlet
 8. Ih for nogen lækre sommerbilleder... noget andet end det man ser i haven lige nu ;0)

  SvarSlet
 9. Ser fram emot att drömma mig bort i din kommande bok - älskar pioner som andra.Kram

  SvarSlet
 10. Hej och hälsningar från Finland!

  Har med stort intresse följt dina underbara TV-program och nu hamnade jag av en slump här i din blogg också -d u har en verkligen fin trädgård!

  Det är mycket intressant att se hur annorlunda klimat vi har här i norden och hur det påverkar våra trädgårdar; under veckoslutet hade vi -28 grader och nu är det bara -1 samtidigt som det regnar... Snö har vi ända upp till knät så det är ännu långt, långt till våren.

  Ha en skön vecka!

  Kram
  Sari från Puumuli

  SvarSlet
 11. Kære Claus!
  Kommer der også noget med i din bog om træpæoner? De er nemlig min store lidenskab, og lidt i stil med kejserne i det gamle Kina sætter jeg mig hver dag i den ultrakorte blomstringstid en halv time på en stol foran bedet og betragter dem andægtigt og koncentreret.
  Jeg ved ikke, hvor jeg har historien med kejserne fra - måske fra Gian Lupo Ostis bog Il Libro delle Peonie, som på engelsk har titlen The Book of Tree Peonies, og som er en meget informativ bog med helt utroligt smukke billeder. Kender du den? Og forfatteren?
  Bogen handler mest om træpæoner, men også lidt om staudepæoner, og forfatteren er kendt i botanikerkredse for efter at have foretaget to ekspeditioner i 1990erne til egne i Kina, hvor vildtvoksende træpæoner var ved at uddø, at have organiseret en samlet botanikerhenvendelse til de kinesiske myndigheder om at forhindre fattige bønder i at grave rødderne op og sælge dem til medicinalindustrien. Desuden har Osti udført et omfattende arbejde med at opspore vildtvoksende staudepæoner i Middelhavsområdet.

  Og nu venter jeg så spændt på, at vejret bliver til at plante mine tre nye silkepæoner, Honey Gold, Coral Charm og Mrs Franklin D Roosevelt,
  som jeg ikke nåede at få i jorden, inden vinteren satte ind.
  Kære Claus! Det glæder mig, at det nu skrider godt fremad med din bog, og jeg glæder mig helt vildt til at se resultatet om ikke ret længe (?).
  Happy Computer Gardening,
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 12. Kære Jytte - det er det, der er så dejligt med denne blog; at jeg også bliver klogere. Ja, jeg skriver også om træpæoner i min bog. Jeg vil straks bestille Ostis bog. Tusind tak for tippet.

  SvarSlet
 13. Kære Claus igen!
  Det glæder mig, at du kunne bruge mit tip - og så kan jeg altså ikke lade være med at gå på igen for at fortælle om de første forårstegn i min have: FRITILLARIER, som jeg lagde i en potte i efteråret og satte ind under bordet i brændeskuret. Nu er der småbitte spirer, og potten er kommet frem i lyset ved siden af min hoveddør.
  Ha' en god dag
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 14. Kære Claus
  En fantastisk flot have med pæoner, som du henviser til. Pæoner er jo noget ganske særligt, og er selv meget begejstret for dem. Har selv nogle i min lille have, men navnet på dem kender jeg ikke, da det er nogle jeg fik, da vi fik nye naboer, da de syntes de var grimme! Ja, det forstår man jo ikke, men smag og behag er jo forskellig, og det samme gælder jo havedyrkning, da den ellers flotte have nu bare er græs og så med et af de der rædsomme havebassiner. Godt at der er hække til, smiler. Glæder mig meget til din bog om pæoner udkommer, så jeg kan få tips til dyrkning, så man får den flotteste blomstring. Fortsat god arbejdslyst med bogen. Venlig hilsen Jeanne

  SvarSlet
 15. kære Claus,
  tænk en gang - om ikke så lang tid igen, så blomstrer alt så smukt, som du viser på dine billeder her. Dejligt at tænke på lige nu.

  Fantastisk have de har, Ken og Carina - tak for linket til deres blog.
  Der var en bonus her: nemlig nogle aldeles vidunderlige billeder af deres katte og også historien om Gollie, der var syg, men kom sig. Helt uimodståelig historie!
  Tænk, at der findes katteengle! jeg må til Sverige og finde nogle inden næste jul :D
  1000 tak for den historie!

  kh
  Mette (i Horns Herred)

  SvarSlet