Jeg er blevet forelsket

I takt med, at jeg har arbejdet på ’Bonderoser og pæoer’, må jeg sige, at jeg virkelig har tabt mit hjerte til træpæonerne. Det at læse om deres tusindårige historie, hvordan de er kommet til Europa, hvorledes de er blevet forædlet etc. etc.

 

01-big 

Via nettet fandt jeg i går en spændende hjemmeside, og her kan man se nogle få af de flere tusind sorter, der findes. Selv om det er en en gros-planteskole fik jeg via mailen ’charmet’ mig ind og fik lov til at handle der.

 

Fem sorter udså jeg mig og bestilte ti af hver - jeg kan jo godt lide, at der er en vis skala over tingene. Hellere mange af få end få af mange!  Der skal være en vis skala over tingene, og massebeplantninger giver mest ro. Men jeg har jo også en stor have. Desværre var et par af sorterne udsolgte, så det blev ’kun’ til tredive.

 

Hvor jeg får plads? Det skal nok gå. Jeg ’skruer’ dem ned i skovhaven. De bliver sendt som luftpost om en måneds tid, fordi det fryser en del i Kina nu, så der kan ikke graves, som ’Fan’ - min nye ’ven’ - pæonforædleren - siger. I skal nok komme til at følge projektet.

 

Hvor er det herligt med alle disse nye bekendtskaber. Både hvad angår planter og mennesker.

Besøg den nævnte hjemmeside her.

10 kommentarer:

 1. Tycker mycket om växtsättet på trädpioner,har endast två som ännu är små.
  Såg många vackra när jag var i England med enormt stora blommor.
  Mariana

  SvarSlet
 2. Jamen kære Claus. Jeg er forelsket i en og samme plante.. Nemlig træpæonen. Så er det jo godt der er til os begge ;-)

  SvarSlet
 3. Kære Claus. Du er da helt fantastisk utrolig!!!! Jeg bliver i så godt humør, når du kaster dig ud i det, men håber, at du ikke bliver skuffet, eller får lommesmerter, når du får regningen. Forhåbentlig har du kalkuleret med de ekstra omkostninger, som løber på, når man handler uden for EU: Plantecertifikater og told af fakturabeløbet og moms oven i hele molevitten - OGSÅ AF TOLDEN, altså skat af skat! Men det klarer du vel også i stiv arm?
  Kors, hvor jeg glæder mig til at se resultatet om nogle år - om ikke andet på papiret og på skærmen; men helst vil jeg se din import i din have i det dejlige kvarter i Riisskov, hvor du bor. Jeg kom under krigen på Krathusvej, hvor min fars mostre boede i en have med den mest fortryllende sunken garden. Jeg havde aldrig set noget lignende, og det var nok der, at min haveinteresse blev vakt.
  Nu skal jeg på virtuel Kinarejse.
  Happy Tree Peony Gardening,
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 4. Træpæoner lyder spændende, det er en af de planter, der er med i mine overvejelser, men er ikke nået så langt endnu.
  Glæder mig til at se, hvordan dem du har bestilt arter sig hos dig :-)

  God søndag aften.

  SvarSlet
 5. Hej
  Hvor lyder det spændende med træpæonens historie og dit nye projekt med at få dem etableret i din have. Jeg fik selv en træpæon sidste år og har planer om flere i år. Glæder mig også til din bog - det lyder jo som spændende læsning.
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 6. Trädpioner är underbara ! Ska genast in och titta på hemsidan, fast jag håller mig nog borta från köp, jag såg Jyttes kommentar :-) Har köpt 10 sorters trädpionfrön från Kina i år, så jag får nog vänta lite längre på blomning än dig Claus !
  Ha en skön söndagskväll
  Lisa/Lisas trädgård

  SvarSlet
 7. Jeg tænkte også lige på det med told osv.

  Da jeg som privatperson bestilte i Kina, blev planterne aldrig taget i tolden, men da jeg begyndte at bestille i mit firmas navn, blev de taget med det samme... så det er jeg så holdt op med, da det er en kæmpe ekstra regning, der kommer oveni. Du betaler et engangsbeløb + diverse ekstra omkostninger. Jeg krydser fingre for, at din pakke ikke bliver taget.... ;-)

  Pudsigt nok er det netop dette firma i Kina, der sender mig tilbudsmail ca. hver anden måned (har ikke haft kontakt med dem før) - og der findes jo ellers mange pæonleverandører i Kina.

  Spændende med din bog :-)

  Mange hilsner

  Marlene

  SvarSlet
 8. Claus, jeg kan sandelig godt forstå, at du er blevet godt gammeldaws forelsket..:o) Kan lige se for mig, hvordan du sidder deroppe i dit lille lønkammer foran skærmen, med store hjerter i øjnene, og drømmer om den skønne hvide, den smukke rosa, den dejlige purpurfarvede, den uundværlige sorte etc. Snart vil du begynde at sukke af længsel efter at blive forenet med alle dine kinesiske skønheder hjemme i Risskov:o) Ægte kærlighed kender ingen landegrænser, vel? Jeg er sikker på, at det bliver en livslang romance mellem dig og disse dejligheder.

  Jeg har selv lige været på net-tur til Kina, og jeg var simpelthen ved at blive blæst bagover af alle disse smukke træpæoner. Især de purpurfarvede og sorte. De var/er jo helt overjordisk smukke. Jeg gætter og på, at der også har sneget sig nogle af de mørke ind på din bestillingsliste? De havde sågar en drøm af en grøn.....

  Det forholder sig jo sådan, at du ikke alene er en drømmeskaber, men også en drømmeudlever for mig, Claus:o) Dejligt at der findes een, der kan udleve ens egne drømme for sig, når man ikke selv har mulighed for det. Så jeg glæder mig helt vanvittigt til at se denne træpæondrøm blive udlevet af dig og hos dig:o)

  Det glæder mig meget, at du vil berette en masse om planternes kulturhistorie i din pæonbog. Jeg elsker at læse om elskede planters kulturhistorie. Ville ønske, der fandtes et gedigent opslagsværk over alle stauders kulturhistorie.

  Synes du skulle springe til, hvis naboejendommen bliver sat til salg, Claus:o)Med din altopslugende kærlighed til planter,kommer du snart til at mangle jord:o) Muld er bedre end guld:o)

  Nyd din forelskelse....det er dejligt at være forelsket:o)

  Mange hilsner til alle

  SvarSlet
 9. Kære Claus, du skal nok få de Træpæoner skruet i jorden. Jeg er ikke i tvivl. Jeg glædes altid over at besøge din side. Så meget glæde og positivitet. Jeg glæder mig til at se de flotte planter. Regningen klarer du helt sikker. Glæder mig til at se den nye bog, præsenteret her. God aften KH Anne

  SvarSlet