Jeg er vild med roser!

Og det tror jeg, at de fleste er. Hvis jeg skal fremhæve nogle må det være de historiske og de engelske roser - Austin-roserne.

 

 

38342c

 

 

Sidstnævnte er til at falde helt i svime over, og det fantastiske er, at David Austin Roses hvert år sender nye på markedet. De udgiver et pragtfuldt katalog, som tilmed er gratis. Også selv om man bor i udlandet. Det synes jeg, er en meget flot gestus. Du kan bestille kataloget her. Husk også at kigge lidt rundt på hjemmesiden.

 

Men roserne behøver man ikke at købe helt i England. De kan nemlig fås hos www.rosenposten.dk

24 kommentarer:

 1. GISP.......... hvor er de roser smukke:o) Det er lige før man begynder at hyperventilere ved dette syn:o)Tænk, at der findes sådan en skønhed i denne verden.

  Claus, jeg overvejer kraftigt at få fremstillet en skyklap til højre øje. Efter at du er begyndt at lægge andre blogindehaveres nyeste billeder og tekster ind på din blogliste, må jeg erkende, at jeg er blevet en blog-sumper. Når man som jeg er født nysgerrig, er det meget meget fristende liiiiiige at skulle ind og snuse, for HOV!.......hvad var nu liiiige det, med hende med bøjlen og den kunstige gane, som husker ?!?!....... og hvad skal Karen Klarbæk i Frankfurt?..... og hvad er det der gør "Slagt en hellig ko" så stille i disse dage?..... og hvorfor havde "Lykkelig indefra" sådan en dårlig morgen? Og? Og? Og?

  Så nu er jeg på blog-nedtrapning!!!!! Gad vide, om Karen Klarbæk har en opskrift på, hvordan man strikker en skyklap til højre øje?

  Jeg kan da liiiiiiige gå ind på hendes blog og tjekke.......:o) :o)

  Det er nogle fantastiske indlæg, du har forkælet os med de sidste dage, Claus. Den geniale hollænder, der maler de skønneste blomstermalerier med spade og stauder (Dine blomstermalerier er dog stadig mine foretrukne. Kan bedre lide det romantiske end det prærieagtige). Antikke ærteblomster, så underskønne at man næsten tror de er et fatamorgana. Smukke haveredskaber og havetilbehør etc etc etc.

  Jeg har skrevet en anmeldelse til "Mit Haveliv", og jeg håber ikke dine valmuefrø ER sluppet op. Havde desværre ikke held med dem sidste år. Så det kunne være dejligt med en second chance.

  Håber du stadig trives på nordspidsen af Danmark og at du får frigivet en masse ny energi ved at få ordnet alle dine hængepartier. Det ugjorte har en væmmelig tendens til at stresse. Hav en dejlig, ustresset og indholdsrig dag, Sweet-pea:o)

  PS: Inga, vil du strikke en højre-øje-skyklap til mig? Jeg dur ikke til det der med strikkepinde!?!?:o)

  SvarSlet
 2. Var helt vild i varmen da du havde snakket om Austin roser på fjernsynes og satte 3 stk i samme Lerskål. Det synes jeg bare var Sejt :-)har grint af det mange gange. Fik tilfældigt fat på nogle og det skulle selvfølelig jo være 3 stk. men de bliver angrebet hele tiden af utøj og går ud, findes der nogle i de rosa farver der er stærke ?

  eller har jeg bare været uheldig

  SvarSlet
 3. Kære Christian

  Mht. til roser, utøj osv. skrev Claus et indlæg i maj 2010, hvor han anbefalede "Et liv med roser" skrevet af Ernst Jensen. Jeg var i gang med en større omlægning af min lille have og havde i den forbindelse købt helt vildt ind af roser. Uden at have den HELT store forstand herpå :-)) Nu er jeg (for det meste) en god lille lærling, der gør hvad mesteren siger, så jeg fór ned i nærmeste boghandel og købte bogen. Heri fandt jeg mange gode råd. Bl.a. om forebyggelse af utøj og svamp. Jeg kan kun anbefale, at andre gør det samme, hvis de ikke allerede er garvede rosenfolk. Også selvom de er måske :-)) Kan kun sige at de råd jeg fandt i denne bog virkede! Claus har forresten også skrevet gode råd om roser og deres pasning i "Mit haveliv". Hvis man gisper over billedet her over, besvimer man nok, hvis man kigger på Claus' fotos af roser i "Mit haveliv".

  SvarSlet
 4. Inga Nygaard Hansen12. januar 2011 kl. 13.02

  Kære Claus.
  Sikke et overflødighedshorn af skønne roser. Nu har jeg bestilt kataloget - for inden længe kommer foråret, og så skal jeg have anlagt min have. Juhu!
  Utur at vi blev dækket af et godt lag sne nok engang. Nu kan man jo ikke se, hvor det er, man skal tage sig i agt for isen.
  Jo TANTE GRØN - jeg kan sagtens strikke dig en skyklap. Jeg strikker den i grønt garn - og måske med et par hvide duer og en enkelt bortfløjen fasan i flugt:o).

  SvarSlet
 5. Kære Christian - som Nette skrev, er der dyrkningstips i de nævnte bøger. De fås begge på www.klematis.dk.

  SvarSlet
 6. Takker for svaret - de lider vist af rust, små rustpletter på bladene der efterhånden falder af, og slår planten ihjel.Men takker for svaret og vil straks skaffe mig bogen - så jeg kan blive lige så dygtig som mester :-)

  Troede bare at der var nogen der var super hårdfør

  SvarSlet
 7. ADVARSEL

  WWW. ROSENPOSTEN.DK ER STÆRKT VANEDANNENDE!
  - Kan give livsvarig afhængighedsproblem
  - Varige skader på pengepungen
  - Ved forsøg på nedtrapning kan forekomme meget
  voldsomme abstinenssymptomer
  - Kan skabe et større og større behov for flere
  roser
  - Antallet af roser skal til stadighed forøges
  for at opnå den maksimale eftertragtede eu-
  foriserende effekt
  - Rosen-sniffing er stærkt vanedannende
  - Rosensyge er uhelbredelig.

  Kære Inga:o) Jeg VIDSTE du ville hjælpe mig ud af mit misbrugsproblem. Du er nemlig en stjerne på min himmel. Den skyklap lyder velnok smart og jeg er sikker på, at den vil klæ` mig ...så`rn på den alternative måde, du ved:o)Måske du skulle sørge for at få lavet patent på den?

  Mange hilsner til alle fra rosen-elskeren...nu snart med blog-liste-skyklap for det højre øje

  SvarSlet
 8. Kære Claus
  Sikke et fantastisk syn af roser! Og så lige på min fødselsdag, fnis! Du er bare helt fantastisk til at komme med gode tips og ideer, og det er altid lækre sager du fremtryller, helt vidunderligt. Liiige det der går én glad!
  Venlig hilsen
  Jeanne

  SvarSlet
 9. Jeg er ligesom du Claus fuldstændig afhængig af de engelse roser, og de er så taknemlige giver så meget igen - for ganske lidt pleje.
  jeg bor heldigvis tæt ved Ringkøbing, hvor der ligge en dejlig planteskole med tilhørende rosenhave. Den kan anbefales til de, der gerne vil se roser i store mængder. 200 sorter, ca 4000 planter.
  Laubjergs Planteskole. ved No.http://sw1893.smart-web.dk/rosenhaven1/
  Desværre mangler jeg stadig et besøg i Løve. Måske skal det være et mål for sommeren.
  Mange rosenhilsner
  fra Tenna Kristensen

  SvarSlet
 10. Kære Claus
  Hvor er det dejligt, at du tager emnet roser op i dag. Jeg har nemlig ventet på,at der skulle blive lejlighed til at forelægge dig en stor bekymrin mht mine Ghislaine de Féligonde.
  I den halve snes år, jeg har haft dem, har de været usædvanligt blomsterrige og også meget omfangsrige og hårdføre. De ser da heller ikke ud til at mistrives i skrivende stund; men de har beholdt AL løvet!!! Visne blad, men alligevel! Min bekymring er nu, om de måske har fået for meget gødning sidst på sommeren og ikke har nået at afmodne, inden vinteren pludselig overraskede os. De står nemlig op ad mit Tehus, og når frugterne på de ca 4 m høje mirabelletræer bagved modner, rutscher de ned ad det skrå tag og lige ned i rosenbedet.
  Har du erfaring, Claus, med roser, der beholder bladene hele vinteren? Eller er der andre derude, der kan berolige mig, så jeg få min rolige nattesøvn tilbage?
  For resten opfører min Lace Cap hortensia sig på samme måde, og den har endda begyndt sin tilværelse på Azorerne, hvor min søster har taget et par stiklinger og efter at have opformeret dem i Norge har delt ud af dem.
  Happy Armchair Gardening,
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 11. Kære Claus

  Ja roser er fantastiske. Jeg fik i november - lige inden sneen lagde sig - en mindre sending på 46 roser fra David Austin i England til min næsten nye have. Jeg glæder mig vanvittig meget til forårets og sommerens komme, så jeg kan se hvordan de bliver i "virkeligheden".

  Vi bor i et hus som blev færdig i 2007, og nu er jeg ved at lægge sidste hånd for anlæggelse af have.

  Mange hilsner
  Anne

  SvarSlet
 12. Hej Claus.

  Sikke et billede, simpelthen pragtfuldt, øjet kan ligesom blive ved med at se ;-))Der er nu også nogle rigtig flotte billeder i "Mit Haveliv". Hørte i øvrigt et foredrag af Knud fra Rosenposten sidste sommer, det var oppe i Rosenparken i Ålestrup, hvor vi så gik rundt i haven og han fortalte om de forskellige roser samt pasning, fik også et lille fif om hvordan kvinder giver roser "ægte kærlighed".. Sidst på sæsonen var min veninde og jeg så med på den markvandring på Rosenpostens marker, som Knud inviterede hans kunder på, OG her fik vi så lov at klippe alle de rosenhoveder vi overhovedet lystede, mens Knud fortalte om de forskellige roser, Sikke en aften. Så vi havde roser med hjem til fade både i vores hjem, men ikke mindst i kantinen/kontoret på vores arbejde, Stor succes;-))

  SvarSlet
 13. Åh, jeg har ligesom dig en stor passion for Austin roser. Jeg så nogle overdådige smukke eksemplarer på Chelsea flower show for nogle år tilbage. Jeg kunne slet ikke få nok og tog vel omkring 100billeder af denne ene udstilling:-)

  SvarSlet
 14. Ja rosenposten kan være farlig. Jeg bor relativ tæt på, så det er bare liiiige at.............

  I efteråret købte jeg 13 ´Apple Jack´, dem glæder jeg mig til i år (enkelt rosa buskrose). For 16 år siden købte jeg 50 Nina Weibüll, de er stadig sunde. Egentlig lidt træls at de er så sunde, jeg kunne nemlig godt tænke mig lidt forandring!!!

  SvarSlet
 15. wow........ sikke roser, man kan næsten dufte dem.
  Tør slet ikke gå ind på www.rosenposten.dk med de alvorlige konsekvenser der deraf følger:-)).
  Hvor vi bliver forkælet med skønne billeder og gode links kære Claus, pas nu på dig selv du skal jo også nå at skrive bøger til os.

  SvarSlet
 16. Kjære Claus!

  Her kommer de som perler på en snor, de flotteste innlegg. Bloggen din er som en skjønn nytelse.
  Du lager de nydeligste innlegg over variasjon som sier litt om din kunnskap.
  Du skriver om den flotteste kunst, den flotteste arkitektur, de hemmelige hager med de skjønneste blomster. Du skriver om kaker på stettfat, du viser oss stråmønster på den flotteste porselen, erteblomster som gir minner om en kjær og god bestemor og barndommenshage og ikke minst de flotteste roser i de vakreste farker.
  Vi er heldige vi.
  Claus, du er den største perlen, og jeg er helt sikker på at du er et medmenneske av den ypperste klasse!!!!!!

  Ha en super ettermiddag og kveld.
  Hjertens fra Grete

  SvarSlet
 17. Jeg købte 2 Austinroser til min egen have sidste år og glæder mig til at se dem igen i år. De er så smukke.
  Jeg forærede også min onkel og tante nogle i sølvbryllupsgave og de fik så ærespladsen i haven :)
  Klem fra
  mette b

  SvarSlet
 18. Aiihh hvor fantastisk.... kom forår kom NU!
  Jeg drømmer om en rosenhæk i min indkørsel - jeg drømmer om blandende fyldte Austinroser i forskellige sarte farver - ligesom på billedet - dog uden den "pinkeste" rose.
  Det drejer sig om en hæk på omkring 15 meter og jeg er meget i tvivl om, hvordan jeg skal gribe det an med både antal planter, plantehøjde og blomstringstidspunkt mv... Er der nogen, der har prøvet det eller kender én, der kan vejlede mig?
  Har Rosenposten også en fysisk butik?
  Hilsner Birthe, Horsens

  SvarSlet
 19. Kære Christian - alle roser skal plejes 'og kløs lidt bag ørerne'.

  Kære Tante Grøn - du har en ganske særlig evne til at være morsom uden at være plat. Du kan tro, jeg ved, hvad jeg taler om efter en snart femogtyveårig karriere som forlægger. Vi modtager vel i snit omkring ti manuskripter ugentligt, og tro mig; det er meget langt mellem snapsene. Men du har virkelig en åre. Går ud fra, at du kender Karel Kapeks, 'Et år med min have.' Og hvad med I andre?

  Kære Tenne - ja, Laubjerg Planteskole er rigtig god.

  Kære Jytte - jeg kan desværre ikke hjælpe dig med et kvalificeret svar.

  Kære Anne - det bliver da et drømmesyn.

  Kære Hanne - du må have en stor have.

  Kære Grete - jeg rødmer.

  SvarSlet
 20. Kære Claus Skawbo,

  nu er det MIG, der rødmer:o)Tusind tusind tak for dine søde ord. Det er STORT at få ros fra en forlægger. Hold da helt op, modtager I SÅ mange manuskripter hver uge? Det er vildt!Det må være et møjsommeligt arbejde for dem, der skal læse sig igennem så mange manuskripter.

  Nej, jeg kender ikke Karel Kapeks "Et år med min have". Men nu har jeg været inde og google lidt på sagen. Og er naturligvis blevet MEGET nysgerrig og interesseret i, at eje denne bog. Vil se om ikke den kan købes antikvarisk. Din oplysning om denne bog, gav mig også en glimrende gaveidè til en veninde, som snart har fødselsdag. Hun er totalt bidt af alt, hvad der er tjekkisk og foretager mange rejser til Prag. Hun er meget litterær og så har hun, - ikke at forglemme, et spirende havegen, som er ved at bryde ud i lys lue.

  Er der nogen derude, som kender bogen og kan fortælle lidt om dens indhold? Det ville jeg sætte meget stor pris på?:o) Nu vil jeg google lidt videre på Karel Kapek.

  Kære Jeanne, et stort forsinket tillykke med fødselsdagen igår. Skal vi ikke bare sige, at den smukke buket Austin-roser er til dig? :o)

  Mange torsdagshilsner fra en snedækket ø

  SvarSlet
 21. Kære Jeanne - undskyld, undskyld Du skulle da også have haft et tillykke fra mig. Det får du så nu.

  SvarSlet
 22. Hej Claus og TANTE GRØN!
  Ja det et en herlig bog der kan anbefales!!!
  Den er virkelig velskrevet, fuld af finurlige kommentarer om alverdens aktiviteter i haven. Han har ordet i sin magt. Mam sidder jævnligt og klukgriner.
  Den kan købes antikvarisk for ca. 100 kr. Jeg har nu lånt den på biblioteket.

  SvarSlet
 23. Kære Ingrid:o)

  Tusind tak for din "anmeldelse" af Karel Kapeks bog. Den er nu bestilt hos et net-shop-antikvariat i Århus......undskyld Aarhus! Glæder mig meget til at læse den.

  Mange hilsner i den blå time.....

  SvarSlet
 24. Kære Claus - NU er det mange dage siden, jeg har været inde på din blog af forskellige årsager, men afsnittet om Austin roser fangede mig straks, og det har efterhånden også stor underholdningsværdi at læse om alle de sjove, søde og inspirerende kommentarer fra dine andre trofaste læsere. Vi har i vores have flere forskellige Austin roser, og jeg fik allerede i sommeren 2010 bestilt deres katalog i England, da jeg først havde set det hos familíen i England på vores sommerferie. Det er et fantastisk rosenudvalg og med rigtig mange Showstoppers! Men hvor er det godt at du slår et slag for så mange forskellige ting her på bloggen.

  Fortsat god fornøjelse i Skagen - hvordan går det mon med pæonbogen?

  Mange hilsner fra Ulla

  SvarSlet