Jeg har stadig valmuefrø

Sidste sommer høstede jeg en mængde frø af min særlige sommerblomstrende opiumvalmue, som jeg har fra Frankrig. Dem vil jeg gerne dele med jer. Men noget for noget ...

 

20090626_040236[14] 

 

Alle, der det næste stykke tid anmelder en af mine bøger (skriv gerne otte-ti linjer om, hvad du synes om bogen, hvordan du har brugt den, og i det hele taget om formen og indholdet) får en pose valmuefrø tilsendt.

 

Det er svært at nå det hele, og det var først i går, at jeg fik åbnet mulighed for at anmelde mine to nyeste bøger ‘Mit haveliv’ og ‘Et haveår’. Mange af jer har været rigtig søde at skrive om bøgerne her på bloggen, men jeg vil være superlykkelig, hvis I vil skrive en anmeldelse her.

 

Den første anmeldelse på ‘Mit haveliv’ kom i går. Knud Munksgård skrev:

 

Hvad kan man ønske sig mere efter en god travetur i snelandskabet end at slå sig ned i den bedste lænestol i havestuen med en kop kaffe og ”Mit haveliv” i hænderne? Jeg må totalt overgive mig til endnu en inspirerende bog af Claus Dalby.

Der er mange ting, som gør, at ”Mit haveliv” er den bedste julegave i år. Tre ting skal især nævnes:

For det første er jeg helt enig i forfatterens grundsyn på haver: Søgen efter skønhed. Vor verden er fuld af udfordringer om nød og tragiske livsvilkår for mennesker. Hvis man skal gøre noget ved det, og det bør vi alle på et eller andet niveau, så skal vi hente inspiration et sted; så skal man have noget, som kan lade batterierne op. Det kan æstetiske oplevelser blandt andet. Enhver haveentusiast higer efter at skabe noget godt for øjet. Det skaber ro og balance i sindet, så man kan få mod på at tage hverdagens udfordringer op.

For det andet kan man lære en utrolig masse, når man bevæger sig ind i Claus Dalbys univers. Gode haveråd, som man uden videre kan omsætte i praksis i sit eget haveliv. Almindelig jordnære – undskyld udtrykket – idéer vælter ud af siderne i bogen. Vor egen have kan slet ikke rumme det væld af muligheder, som springer ud af bogens tekst og billeder; men små forbedringer har også ret. Og åh: hvilke billeder! Som den mand dog kan fange skønheden med sit kamera.

For det tredje og ikke mindst så er forfatterens smittende begejstring for sit haveprojekt totalt inspirerende. Glæden ved at præsentere det ypperlige er Claus’ varemærke. Gamle Grundtvig lærte os, at vi skal gribes, før vi kan begribe. Claus griber os med sit engagement, så vi får lyst til at lære mere og gøre vore haver endnu smukkere.

Tak for julegaven!

Knud Munksgaard, Holbæk

 

‘Mit haveliv’ og ‘Et haveår’ sælger rigtig flot, så det ville være dejligt at vide, hvad du mener om dem.

Når du har anmeldt en bog eller flere (der er dog kun én portion frø til hver), sender du mig blot en mail med din adresse. Så får du et brev fra mig.

 

14 kommentarer:

 1. Hej Claus...
  Jeg har lige redigeret et indlæg færdigt, hvor jeg skriver lidt om to andre af dine bøger, "Drivhusdrømme" og "Min krukkehave", du kan se indlægget på www.fauerflora.dk.

  Venlig hilsen Line Fauerholm

  SvarSlet
 2. Nu er jeg rimelig nysgerrig anlagt, så hvad er ´rigtig flot´? Hvor mange eksemplarer skal sælges, før en ´tyk bog´ løber rundt? Ejer desværre ikke nogen af de nye endnu. Kalenderen fordi jeg har én med mange noter i i forvejen, ´Mit haveliv´ fordi man ikke kan få alt (lige med det sammme, altså).

  SvarSlet
 3. Kære Hanne - 'rigtig flot' er nogle tusind eksemplarer. Dit andet spørgsmål er ikke sådan lige at svare på.

  SvarSlet
 4. Jeg mottok boken i går, og bladde gjennom den i hele går kveld. Grunnen til at jeg blar gjennom før jeg leser er fordi jeg simpelthen ikke kan vente med å se hva boken har å by på:) Og som sagt før, ditt egnasjement smitter:) Og det hele virker så lett å få til når du forteller, hadde det ikke lagt snø ute, så hadde jeg løpt ut i hagen og satt i gang å grave:) Men nå må jeg nok enda litt til smøre meg med tålmodighet... Jeg skal prøve å få til å skrive en anmeldelse, dine bøker kan jeg jo superlett anbefale:)
  Jeg har også en anbefaling til deg. I boken står det at du forer fuglene hele vinteren, og det har jeg jo sett på din blogg også. Jeg kan desverre ikke det, fordi kattene mine er verdens beste fuglejegere... og jeg lykkes ikke i å oppdra dem, desverre... Men en norsk blogger, som forøvrig er en meget flott og inspirerende blogg steller godt med fuglene; bare se her; http://moseplassen.com/2011/01/ornamentene-pa-fuglejuletreet/
  SÅnt skulle jeg gjerne hatt... men da lokker jeg dem desverre rett i døden, og det vil jeg jo ikke...
  Ha en flott kveld:) Klem

  SvarSlet
 5. Kære Claus

  Tak for det blide skub. Jeg har gået i et stykke tid og tænkt, at jeg ville lave en lille anmeldelse. Er nu gjort :-))

  Du kan være stolt af bogen. Den er superskøn.

  SvarSlet
 6. Når du nu skriver "en af mine bøger" mener du så en af Claus Dalbys eller en af Klematis´s?

  Mvh
  Lise

  SvarSlet
 7. Kære Lise - det gælder kun mine havebøger.

  SvarSlet
 8. Glemte helt at spørge om blomsten i midten er en ridderspore? I så fald hvilken?

  Kan genkende fotoet fra det super flotte dobbeltopslag i Mit haveliv side 244-245, hvor jeg har stirret mig helt blind på den samme blomst, som ser ud til at være dejlig sammen med valmuerne. Hvad kan det dog være?

  SvarSlet
 9. Kære Nette - ja det er. Skøn ikke?

  SvarSlet
 10. Jo, absolut skøn. Meget smuk sammensætning på billederne. Jeg har været lidt ude på "inder-nettet" og lede. Tror måske det er Ridderspore - Delphinium pacific Astolat, som du har.

  SvarSlet
 11. Jeg var så heldig at få »Mit Haveliv« i julegave. Så snart der var en mulighed gik jeg i gang med at læse bogen. Den blev læst 1. gang mellem jul og nytår.
  Nu er jeg så gået i gang med at læse bogen igen og er kommet halvvejs. Denne gang er »Mit Haveliv« fyldt med gule labels til alle de gode råd om gødning - formering af planter - behandling af frø - som jeg synes er helt fantastisk.
  Jeg har virkelig lært en masse. Har haft have i 38 år. Men der er så mange gode råd og ideer - så bogen er både til gamle haveejere, som jeg selv, men også til nybegyndere.
  Alene illustrationerne er jo et kapitel for sig selv. De er i sig selv meget inspirerende, finder jeg. Så når jeg lige skal muntres lidt op, griber jeg
  »Mit Haveliv« og får nye og spændende ideer til min egen have. Tak for det....

  SvarSlet
 12. Kære Nette - du har helt ret. Det kunne meget vel være den. Jeg elsker gammelrosa riddersporer.

  SvarSlet
 13. Det er sådan en fantastisk oplysninger, som den er forpligtet til hvert kvinder, fordi de er
  glade for sådan en typisk dressing forstand som de ser gorgeous.This blog er godt værdsat af ikke eneste kvinde, men mænd also.thanks for at give en stor information til os.

  SvarSlet
 14. Kære Claus

  Her en lille anmeldelse af 'Mit haveliv':

  Fik i julegave to havebøger, som jeg straks byttede for i stedet at købe 'Mit haveliv', som jeg længe har ønsket mig. Det er en dejlig bog - vejer godt i hånden og det fine og hyggelige billede på forsiden vidner om fokus på såvel det æstetiske som det faglige. Og jeg blev ikke skuffet! Jeg har læst og bladret forfra og bagfra mange gange, og ved, at sådan vil det blive ved, for der er utallige sider jeg lige må tjekke ud igen, så jeg kan få dem indføjet i min indre haveplan.
  Det eneste minus er, at den er købt som julegave, og at jeg altså derfor må sidde her og trippe utålmodigt for at komme i gang med at realisere alle ideerne - lige som alle jer andre ...

  Mvh. Lisbeth

  SvarSlet