Jeg kan ikke stå for græskar

Hvad siger I? Er de ikke skønne disse grå og grønlige varianter? I år skal det være - da vil jeg prøve at så nogle af disse sorter. Problemet er bare, at rankerne fylder SÅ meget, men så må jeg lade dem gro ud over stierne.

 

2625 2055

 

Græskarrene er fra det amerikanske firma Johnny’s Selected Seeds, og når jeg hvert år på denne tid modtager deres katalog, sidder jeg drømmende og kigger på alle deres skønne grøntsager. Det et nemlig det, der er deres speciale. Ikke så meget blomster. 692

Heldigvis får jeg hvert år plads til nogle salathoveder og andet mellem blomsterne; især i mit Flammebed.

 

Det kommer I til at høre mere om.

9 kommentarer:

 1. De er rigtig smukke! Jeg har græskarfrø af egen avl. Orange "almindelige" og hokkaidogræskar. Tak for link. Det kunne være sjovt at udvide med nye sorter :)

  SvarSlet
 2. Jamen dog kære du - skal du til at gå 'Bonderøven' i bedene?

  Giver dig fuldstændig ret. Der er NOGET over græskar - og så er de lidt utilregnelige, men det er kun en charme yderligere!

  Har selv indlemmet et græsareal til en minikøkkenhave, og det er ingen skrøne, når folk siger, at det er SÅ dejligt at plukke sit eget hjemmeavlede salathoved eller svælge i hjemmeavlede nykogte marinerede bønner.
  Lidt men godt!

  Kærlig mandagshilsen

  SvarSlet
 3. Hej Claus

  Langt de fleste græskar trives fint på et espalier ;-)Min anden haveguru Geoff Hamilton brugte det bl.a. i en af haverne på Barnsdale.

  Mange havehilsener Sanne O.

  SvarSlet
 4. Kæte Sanne - 'Min anden haveguru ...' Hvor er du sød. Geoff Hamilton var uforlignelig. Du har givet mig en idé. Tak ...

  SvarSlet
 5. Hej Claus De afbilledede græskar minder i den grad om keramik! Får mig til at tænke på en bog, jeg købte for mange år siden : Bertel Bager: Naturen som formgivare. Sthlm. 1961. Kan måske fås antikvarisk eller dit bibliotek kan skaffe den. Hilsen Birgit

  SvarSlet
 6. are so beautiful that seem ready to be painted! Follow the advice to buy the seeds ...
  thanks
  simonetta

  SvarSlet
 7. siger også tak til sanne for ideen.

  hævet hånd. derfor 1 fingersystem.

  hjerteligst

  SvarSlet
 8. Pragtfuld idé med så smukke græskar ..... hvis man har plads.

  Ja, Geoff Hamilton var ikke så dum og forresten er den rose, som Austin har opkaldt efter ham en af mine absolut yndlingsroser!

  SvarSlet
 9. Flotte former - må vist checkes ud ;0)

  SvarSlet