Kan I lide chokolade?

Hvem kan ikke det! Jeg må dog indrømme, at jeg bedst kan lide flødeversionen, men det tror jeg ikke, at særlig ’fint’. Den mørke bliver for skarp for mig.

 

Nastertium_Black_Velvet Chocolate_Sunflower_4 Penstemon_whippleanus1

 

Men når det handler om blomster med chokoladefarve, kan det ikke bliver for mørkt. Jeg elsker simpelthen den lidt dystre farvetone. Men når det så er sagt, skal jeg nævne, at jeg supplerer medlidt lysere planter for at undgå, at det bliver for mørk

 

I dag var jeg på nettet ved at lede efter majs med mørke blade og stængler. Dem så jeg nemlig på Hampton Court Flower Show for nogle år siden. Majsene fandt jeg ikke (kender I dem?), for jeg ’strandede’ på en herlig hjemmeside, der var specialist i mørke planter. Se bare her.

23 kommentarer:

 1. Det er spennende med uvanlige farger på blomstene, men da jeg forsøkte disse brune/røde solsikkene sist sommer, så ble jeg på en måte forvirret. Når en har sett gule solsikker hele livet så ble det som sagt forvirrende med en så ny farge.
  Hilsen RoseSommer, - som drikker kaffe med litt sjokolade ved siden av....
  God helg.

  SvarSlet
 2. Jag gillar de mörka färgerna härligt bryt mot allt annat som oftas är ljust i trädgården, jag ar några gräs som är väldigt mörka och dom är så vackra.

  Anna

  SvarSlet
 3. Karen Platt er kendt for at beskrive disse disse smukke mørke planter ( og andre farvegrupper ) alle i "Må ha planter" ;-))))
  http://www.karenplatt.co.uk/
  Se osse hendes hjemmeside

  SvarSlet
 4. Kære Claus,
  Hvis du ikke allerede har set det, findes de helt mørke majs under punktet 'SEEDS' på ovennævnte hjemmeside.
  Derudover mener jeg ganske bestemt at have set frø af mørke majs hos Camilla Plum.

  Men måske er det ikke helt det, du efterlyser?

  Den mørke nasturtium 'Black Velvet' havde jeg sidste år. Den er så intens mørk fløjsagtig i farven, at den er lige til at spise. Gav i øvrigt også masser af blomster og kan varmt anbefales.
  k.h.

  SvarSlet
 5. Kære Ege - ja, Karen Platt er en spændende dame med herlige bøger om blandt andet bladplanter i spændende farver bag sig.

  Kære Karen - ja, du har da helt ret, og jeg har i mellemtiden fundet endnu en. De skal afprøves i Flammebedet til sommer.

  SvarSlet
 6. Sikke en niche, de har lavet her. Man bliver helt lækkersulten af at rode rundt på siden.

  SvarSlet
 7. Jeg er også vild med de mørke farver. Jeg har altid cosmos i chokoladefarve. De dufter også af chokolade.Jeg købte dem for nogle år siden, og opbevarer knoldene i potter i havestuen om vinteren.
  Jeg har set mørke eller sorte majskolber bl.a. hos Camilla Plum, men jeg ved ikke om stængler og blade er mørke.

  Ina

  SvarSlet
 8. Om jeg kan li` chokolade?:o) Uha ja, alt alt for godt!!! Også den mørke!!! Men chokolade siges jo at være godt mod rynker...hm hm:o)

  Chokoladefarvede blomster kan bestemt også gøre mig lækkersulten. Det var dog et fantastisk sted, du "strandede", Claus:o) Sikke nogle akelejer, nicotiana, solsikker m.m....dyyybt suk! Jeg er også fuldstændig pjattet med de mørke skønheder. De har noget helt helt særligt over sig.

  Ja, der er fristelser og inspiration I INDUSTRIELLE MÆNGDER her på bloggen, Claus. Nye rejsedrømme og plantedrømme opstår. Det er planlægningstid nu, og planlægning og drømme hører jo sammen. Du er en sand dream-maker, er du!:o)

  Herligt at sidde og drømme om nye blomster og haverejser, efter en meget jordnær dag, hvor jeg fik gjort en masse ved havens noget trøstesløse udseende. Har klippet så mange nedvisnede stauder ned, at der kunne blive en større "høstak" ud af al affaldet. Det er en skøn fornemmelse, at have gjort scenen klar til vintergækker og våriris.
  Næste haveprojekt bliver med beskærersaks og long-arm-klipper. Så skal der "styles" lidt i buksbom etc.

  Nu må jeg da også lige ind og besøge Karen Platt`s hjemmeside. Ens plantehorisont bliver da for alvor udvidet takket være denne blog.
  Ege har da vist også været med i en bog, ikke ?:o)

  Håber pæonskriveriet går som en leg, Claus:o)

  Mange friskluftstrætte havehilsner til alle

  SvarSlet
 9. Kære Tante Grøn - hvor kommer alle disse ord altså fra. Jeg tror, der har ligget meget opsparet energi gemt i dig, da denne blog gik i gang. Heldigvis er hele kvoten ikke brugt på endnu. Håber jeg.

  Og pas nu på med for meget surferi. Du har lovet os, at du ikke ville blogsumpe!

  SvarSlet
 10. Det är så fint med mörka blommor. Fint och samplantera med buskar och träd med mörkt bladverk.
  Ken

  SvarSlet
 11. Jeg er egentlig ikke så facineret af de mørke, men skulle alligevel prøve en mørkbladet rævehale sidste år. Det fik op for mig, hvor meget sollyset betød for bladenes farve. Jeg havde nogletiloversblevne planter stående inde under mit halvtag, de blev grønlige og kedelige. Så ryddede jeg op, smed dem ud på den solåbne plads for senere at tage dem på komposten. Nogle dag efter var de samme planter knaldrødbladede.
  Forresten jeg kan da godt lide mørkbladede, jeg kom da lige i tanke om skønne alunrod, dem har jeg da nogle stykker af.

  SvarSlet
 12. Hej igen Claus:o)

  Hyggeligt med lidt ping-pong med dig, mens DU drikker champagne og JEG drikker gåsevin, men af en rigtig god årgang:o)

  Ja, alle de ord har ligget og rumsteret inde i mit stakkels hovede indtil du fik den geniale ide, at starte en blog. Kan du ikke godt forstå, at det var på tide, at du "gik i luften"? Der var jo et konstant mylder af ord, der ville UD og jeg var ved at få fis i bøtten af, ikke at kunne dele min blomsterpassion med nogen:o)

  Jeg har skrevet siden jeg lærte alfabetet:o) Men før var det bare nogen andre nogen, det gik ud over!:o) Jeg har forskellige "ofre" rundt om i verden:o)

  Jeg skal nok være artig og holde mig på dydens smalle sti og lade være med at blogsumpe, men der er godtnok mange spændende overskrifter og billeder i din blogliste, så det holder hårdt..... men Inga er ved at strikke en højre-øje-skyklap til mig, så mon ikke der er håb for jeg lastefulde sjæl forude? Ellers findes der vel afvænningsklinikker af en eller anden slags? Kan da lige tjekke om der findes en blog, der linker til sådan et sted........?

  Ping-pong-knus

  SvarSlet
 13. Kære Claus!
  Hvis du googler 'red corn seeds', finder du en hel del firmaer, som tilbyder en masse frø af røde majsorter. Bl.a. er der en sort, som hedder Ruby Queen Corn. Der er imidlertid den hage ved den, at det er en F-1 hybrid, og den slags bryder jeg mig ikke om af grunde , som jeg vist nok tidligere har gjort rede for i en kommentar på din blok (planterne er behandlet såedes, at de ikke sætter frugtbare frø, så landbrugerne er tvunget til at købe nye frø hvert år). Men det er jo en problematik, som enhver må tage op med sig selv.
  Og nu god nat
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 14. Tak Jytte - tror ikke, jeg er klog nok til at indgå i en diskusion omkring F1frøene, så det undlader jeg.

  SvarSlet
 15. P.S.
  På den lænke om mørke planter, som du selv har lagt ud i dag, Claus, findes under overskriften 'Seeds' frø af Corn 'Chocolate' (Mayes Double Red. Der er også et fint billede af en majskolbe med røde kerner og oplysning om, at også blade og stængler er mørerøde.
  God nat igen
  ønsker Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 16. Hej Claus
  Ja nu har du jo nok fundet dine majs. Jeg tror (og håber) at chocolate farver finder indpas i mange haver. I 2010 anlage jeg selv et chocolate bed... det blev super godt, det er delvis blomster/blade der er mørke, så det hele ikke falder sammen i den mørke farve. Kender du Paeonia Hot Chocolate? den er helt mørk også i midten. Anne Gine

  SvarSlet
 17. Kære Anne Gine - ja, den er bedårende. Intet mindre ...

  SvarSlet
 18. i fiori scuri sono molto belli! in Provenza c'è un giardino "jardin de l'Alchimiste», che ha una sezione dedicata alle piante e ai fiori dai colori scuri
  buonagiornata
  Simonetta

  SvarSlet
 19. Kære Claus,
  Ved godt, at du gør alt, hvad du kan for at advare Tante Grøn mod at blogsumpe, men her til formiddag fandt jeg en 'guldgrube' for os stakkels afhængige, som måske ikke har mulighed for lige at rejse en tur til England og promenere i diverse vidunderfulde haver.

  Så inden Tante Grøn får sin skyklap fra Inga, synes jeg lige hun skal kaste et blik på dette link: http://www.blotanical.com/php/map_uk.php

  Go' lørdag til alle

  SvarSlet
 20. Takker for link til et nydelig sted:) Og de mørke blomstene har en helt egen sjarm:) Klem

  SvarSlet
 21. Kære Claus og Karen:o)

  Efter en dag med fest-deltagelse i et nybygger "hood" med nyanlagte, "vedligeholdelsesfri" grantit-forhaver med marksten og forkølede opstammede pil i brøndringe, er det skøøøøøønt at komme hjem til puteren og forkæle øjnene med alle disse vidunderlige pæon-billeder fra idag:o):o)

  Karen, tak for linket:o) Jeg HAR været inde og snuse til "blotanical", og har måttet konstatere, at det er et meget "farligt" sted at opholde sig, for en haveblogsumper:o) Jeg er altid på udkig efter blogs med de lidt vilde og utæmmede cottage-haver, som er den havestil mit havehjerte brænder aller allermest for. Har da også fundet et par stykker af slagsen:o)

  Tilsidst vil jeg gerne lige have lov, at sende en kærlig hilsen og en varm tanke til vores allesammens dejlige Inga i Holstebro:o)

  Hav en dejlig lørdag aften allesammen

  SvarSlet
 22. Kære Karen og TANTE GRØN.
  Jamen, jeg strikker og strikker skam alt, hvad jeg kan. Men der kommer jo hele tiden flere til ude i højre side, så jeg må have skyklappen gjort større og større, så du ikke kan få øje på alt det forsumpende.
  Indtil jeg bliver færdig, kunne du så måske lokkes til at tage Harboørehabitten på?. Der må da være hætte på sådan én? Ved hjælp af hætten og en god portion selvdiciplin kan du godt barrikadere udsynet for højre øje, indtil jeg bliver færdig.
  En kærlig hilsen - også til dig Claus - fra Inga

  SvarSlet
 23. Ih altså - det ender med jeg må inddrage hele græsplænen, hvis jeg skal have plads til alle de blomster jeg godt kunne tænke mig i min nye have :o)

  De her chokoladebrune er jo superflotte og ville helt sikkert klæde mit kommende sølvbed :)

  SvarSlet