Lidt praktiske oplysninger

 

KOMMENTARER
Fra tid til anden er der nogle, der spørger, hvordan man lægger kommentarer, så nu tror jeg, at jeg atter vil bringe en ’manual’, som Zeb med en tilføjelse fra Hanne forfattede:

 

Under hvert emne befinder sig en linje, hvoraf det fremgår, at der kan være kommentarer dertil. For selv at skrive en kommentar, skal du trykke på linjen "(x antal) kommentarer".

Nederst, under andres kommentarer befinder denne kommentarboks sig, som jeg skriver i netop nu.
Når jeg er færdig med at skrive, vælger jeg ’profil’. Det gøres lige under skriveboksen ved at trykke på en blå "pil" til en rullemenu. Teksten udfor rullemenuen er "Kommenter som:"

Da jeg ikke har nogle af alle de smarte konti rundt omkring, som er nævnt, vælger jeg den, der hedder Navn/webadresse, som jeg indtaster og derefter trykker på "Send kommentar".

Nu hopper jeg (lidt ulogisk) op til starten af siden. Derefter scroller jeg så ned til bunden igen. Her bliver jeg bedt om at indtaste en sikkerhedskode = skrive, hvad jeg ser af bogstaver/tal i et felt og derefter sende kommentaren igen.

 

Håber, at denne pædagogiske forklaring vil få endnu flere til at kommentere.

 

 

FAST LÆSER

Der er også nogle, der spørger, hvordan man melder sig som fast læser, og hvilke fordele det har.

Jeg er meget lidt teknisk og vil derfor være glad, hvis nogen kan og vil svare på dette.

50 kommentarer:

 1. Hvis man ønsker at være fast læser, klikker man på "Følg" knappen, derefter følger man blot vejledningen.

  Man kan følge både med og uden google konto, og som Anonym..

  Fordelen er at man i sin Google Reader får vist alle nye indlæg fra de blogge man følger, man behøver derfor ikke surfe rundt på dem alle hver dag for at tjekke om der er nye fine skriverier.

  SvarSlet
 2. Jeg har gjort følgende for at blive fast læser:
  Åbner Safari -
  gå op i indstillinger og under hjemmeside (5. linie) har jeg som start op side sat: http://www.clausdalby.dk/
  Så når jeg åbner Safari starter den altid op med Claus Dalbys side.
  Håber dette er en god nok forklaring!
  God fornøjelse

  SvarSlet
 3. Kære Bente - God side at starte med!!!

  SvarSlet
 4. Hjææælp...
  Jeg har lige kigget efter hvordan mine vinteropbevarede knolde og blomster har det og
  min Chokoladeblomt (Cosmos atrosanguineus) er begyndt at skyde. Hvad gør jeg?

  Den er sat til vinter opbevaring sammen med dahlia-knoldene. Måske står de lidt for varmt, 10-15 grader, men de ser ud til at have det fint. Men der er jo ikke lys nok til den nu!

  Det var egentligt bare et forsøg. For jeg har jo læst at den er ret svær at få til at overvintre. Den står i et mørkt hjørne i vores bryggers. Den er stadig i sin krukke, men jorden er tør. Er der nogen som har et forslag???

  Knus Rikke.

  SvarSlet
 5. Kære Rikke - jeg er ikke den rette til at hjælpe. Jeg har nemlig ikke haft held til at overvintre mine chokoladeblomster. Men der er sikkert andre, som kan/vil træde til ...

  SvarSlet
 6. Til Rikke - vedr. chokoladeblomst.

  Jeg har haft held til at overvintre min ved at tage den ud af dens krukke om efteråret, plante den i en plastikpotte og grave den ca en halv meter ned i jorden. Jeg graver den op når der ikke er risiko for frost mere, planter den i krukke og stiller den i drivhuset og så varer det ikke længe før de første grønne toppe kommer frem. Håber dette kan hjælpe dig fremover.

  /Bo

  SvarSlet
 7. Når jeg skal skrive en kommentar, er jeg nødt til at aktivere ´send kommentar´ en 2-3 gange, før jeg får sikkerheds-teksten, jeg skal skrive ind. Når det er lykkedes fremkommer teksten ´din kommentar bliver vist efter godkendelse´.

  SvarSlet
 8. Hej Rikke

  Min cosmos gjorde det samme, og blomstrede ikke! Måske skulle du have den i et lidt køligere rum? Jeg kan i hvert fald fortælle, at jeg uden problemer har overvintret min i den tørre pottejord i kold udestue, dvs. 0-5 grader henover vinteren.

  AT BLIVE FAST LÆSER
  For blive fast læser skal du have en Blogger-profil. Blogger er det netværk man bruger til at lave sin egen blog og se andres. Når man er blevet fast læser af en blog, kan man se bloggens indlæg nederst på siden i 'Betjeningspanelet'.

  Hvis der er en 'linje' med knapper øverst på bloggen, trykker man på 'Fast læser'. Så kommer der et vindue frem, som man udfylder og afslutter med at trykke på en knap. Så er man fast læser.

  Hvis der ikke er en sådan 'linje', skal man gå ind i 'Betjeningspanelet'. Her er der en liste over de blogs, man følger, og nederst en 'Tilføj'-knap. Så kommer der et vindue frem, som man udfylder, og så er man fast læser af den blog.

  Andre gange er der en oversigt over de faste læsere ude i siden på bloggen. Det er der for eksempel her på Claus' blog. Der er der også en knap til at blive fast læser med. Tryk på den og udfyld.

  Husk, at det som sagt kræver en Blogger-profil at blive fast læser.


  Håber dette hjalp!

  - Ungersvenden

  SvarSlet
 9. Jeg har en blog, men hvorfor kommer mit billed ikke med, når jeg lægger en kommentar, Det kan jeg se andres gør?
  Bliver jeg mon censureret væk ;-)

  SvarSlet
 10. Kære Lene - her er ingen censur. Men jeg har lagt mærke til, at det ikke er alle, der får et billede frem. Jeg tror, det handler om den profil, man har lavet, men ved ikke nok om det.

  Er sikker på, at nogen her har svaret. Er I søde at melde ud?

  SvarSlet
 11. Kære Claus Dalby,
  - Jeg tror, at jeg måske kan regnes for fast læser. Hver morgen, når jeg tænder for computeren, kigger jeg først på min mail, og derefter går jeg straks ind på din hjemmeside, hvor jeg har valgt, at 'dagbog' kommer op som det første. På denne - dagbogen altså - kommer så alle dine dejlige billeder og glimt fra dit liv med haven, blomsterne o.s.v. op sammen med alle kommentarerne. Det er den bedste start på dagen, jeg kan få. Jeg lærer noget næsten hele tiden, og jeg nyder noget hver gang. Min egen have er ca 25 kvadratmeter byhave i udkanten af Københavns sydlige del, nok ikke meget større end en terrasse, men til stor, stor daglig glæde for mig. Da jeg har en lille hund og samtidig gerne vil nyde de nye spirer og unge planter, har jeg valgt at plante stort set alt i potter/krukker, så vuffen kan nyde haven, uden at få skældud for at træde på planterne. Jeg har ca 50 potter i alt at hygge mig med, foruden 4 træer, 1 gammel benved, 1 troldepil, 1 røn og en syren, samt 1 kejserbusk og 1 kirsebærlaurbær, - alle klippet godt ned, så jeg ikke overtræder reglerne! Dertil et par støre roser, 1 Schneewitchen og 1 Queen Elisabeth (+roserne i potter).
  Tak for de daglige lyse tanker og input.
  Venlig hilsen Lykke

  SvarSlet
 12. Tak for dejlige stemningsbilleder og sikke et kontor - lidt misundelig må man god være ik'?

  SvarSlet
 13. Angående Hannes kommentar:
  Det er rigtigt at man hos mange bloggerblogs er nød til at genindlæse siden flere gange for at få lov til at indtaste sikkerhedskoden. Det er super irriterende, men det er næppe noget den enkelte blogger kan ændre på.

  Alle de forskellige blogsystemer har jo hver deres fordele og ulemper. Hos blogger er det f.eks. nemt at lave den selvopdaterende blogliste ude i sidebaren (og TAK for den, det er skønt at se hvad alle de andre skriver om så man kan prioriterer sin blogtid lidt og besøge nogle forskellige hver dag). Hos typepad hvor jeg er kunde kan man ikke lave sådan en liste, men til gengæld er de super til at fjerne al spam (flere hundrede spammails sidste måned f.eks.) så jeg ikke behøver sikkerhedskoderne. Wordpress igen har andre fordele så det er meget et smagsspørgsmål hvilket blogsystem man vælger.

  SvarSlet
 14. Når jeg sender kommentarer, kan jeg kun finde ud af at sende det anonymt! Hvis jeg vil skrive navn og e-mailadresse får jeg at vide, at der er ulovlige tegn! Er det kun bloggere der kan kommentere med navn?

  SvarSlet
 15. Hej Claus,jeg er også klar ,med blå klokkefrø.Men jeg vil lige spørge dig ,om det er for tidligt at så Edderkoppeplante?
  Heidi Olsen

  SvarSlet
 16. Hej Claus. Vi er mor og datter fra ålborg området og vi er også hoppet på klokkebølgen. Vi har bestilt frø hos dit link. Så om nogle dage er vi også klar. Hilsen Ulla

  SvarSlet
 17. gratulerer med jubileet! jeg "oppdaget" bloggen din for ikke så lenge siden, og leser meg bakover og gleder meg over din utrolige kunnskap og fantastiske inspirasjon. gratulerer igjen!

  SvarSlet
 18. Kære Claus
  Tillykke med jubilæet. Jeg hører til de læser der lige er inde og kigge flere gange om dagen o du skulle have skrevet noget nyt, det er rigtig hyggeligt at følge med i
  Mette

  SvarSlet
 19. Kære Claus Dalby
  Jeg har set en hybrid lignende stauder eller plante som jeg har set i et ILVA katalog "alle haver kan bliver smukke" hvor denne blomst er vist i en smuk gammel opsats på side 4 i artiklen "min engelske have". Hvad er det for en blomst, den er så smuk, og sådan en må jeg have. MVH Anette

  SvarSlet
 20. Må lige tilføje, at jeg nu har valgt at blive fast læser her på det seneste. Og indvendig bobler jeg over formuleringen, for jeg har næppe kunnet regnes som en "løs" læser tidligere med mit daglige "misbrug" af bloggen.

  Men jeg har nu bekendt mig til Google med en konto ene og alene, fordi jeg er mageligt anlagt (eller økonomiserer med min tid og foretrækker bekvemmeligheder). Nu kommer jeg lettere frem til den visuelle sikkerhedskode (og slipper for at taste navn og hp ind) og kan abbonnere på kommentarer så let som et tryk på en linje, så der fremsendes mail, når der er nyt. Det er da befriende, når man nu har så forårstravlt, men stadig vil følge bare en smule med i overflødighedshornet her!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 21. Hejsa Claus.
  Jeg løber tit i Riis skov og kan ikke lade være med at beundre din have når alle blomsterne står i flor. Mvh. S.grau

  SvarSlet
 22. Til Claus Dalby!
  Jeg syntes at dit indlæg om Kgs Have, er helt utilgiveligt og direkte uforskammet. Jeg spørger bare om; hvem du egentlig tror du er??? I mine øjne, er du bare en selvhøjtidelig person, der er blevet en feteret linselus igennem TV. For du kan da umuligt være proffesionel, så længe du går ind og kommenterer og blander dig i, noget du ikke har kendskab til. Pas du bare din egen have og dekoration ved Risskov!Tænk hvis "folk" lægger en blog ind omkring dig og dit??? En vred KØBENHAVNER

  SvarSlet
 23. Uhhhhh jeg har idag fået mine første pæoner der er købt fra en privat have og er mere end 3 år gamle. De bliver plantet ud i morgen og så glæder jeg mig til at se hvad søren der dukker op til forsommeren :) Tabt mit hjerte fuldstændigt til denne smukke blomst.

  SvarSlet
 24. Jahuu!!! ...for en opskrift på at kunne kommentere på bloggen.
  Tak for beskrivelsen Zep....det skulle jeg da have vidst at jeg bare kunne spørge dig eller Hanne om;-)

  Og vinker så lige til Claus med tak da du jo er den der "leverer varen".:-)

  Vh Vase
  -der lejlighedsvis snuser rundt i især "farvetrådene" herinde.

  SvarSlet
 25. Tack för en underbara bild och hälsning från körsbärsblommens tid!

  Märit

  SvarSlet
 26. Havedrømme 1-2

  Vi købte hus for lidt over et år siden. Sidste år brugte vi tiden på at kigge på ukrudt på ukrudt.

  I år er vi gået i gang med at fjerne vildnis. For 14 dage siden fik jeg i gave disse fantastiske bøger, som jeg næsten har læst færdig. Jeg synes, at det er fantastisk at se hvordan andre indretter deres haver. Jeg er helt solgt til livet i haven. Tak

  Karina

  SvarSlet
 27. The world is but a little place, after all.http://www.nikefreerunshoes-dame.com/

  SvarSlet
 28. [url=http://www.repoa.or.tz/index.php/forums/member/166345/] momZekannuaroIN [/url]

  SvarSlet
 29. Hej Claus
  Hvor er det nogle smukke billeder
  jeg så udsendelsen på TV..hold du bor skønt ..har en dejlig have
  meget flot :)
  Mange hilsner
  Elisabeth
  http://detkreativerum-elisabeth.blogspot.dk/

  SvarSlet
 30. Fantastisk orangeri!
  Hvis ikke du har fået nok af Tage Andersens svar på et orangeri, er han netop nu ved at opføre et endnu større væksthus i sin egen svenske trägård "Gunillaberg" i det svenske. Dette bliver hans eget orangeri til opbevaring af hans egen samling af myrter såvel som kameliaer. Det skal stå færdigt ved sæsonstart den 1. juni
  Det bliver helt sikkert et besøg værd

  SvarSlet
 31. Super pakker jeg har lige været i Bilka og hente nogle af de fine små pakker :-), derjligt at kunne gribe en pakke med fint afstent blomster . Jeg glæder mig vildt til at det bliver såtid, nu kan jeg jo så imellemtiden læse om så og passening her på siden , 1000 tak
  MVH
  Birgitte

  SvarSlet
 32. Forrygende,flot og iderig bog med masse af haveglæde.Har været god inspiration til eventuelt nyt haveprojekt.

  SvarSlet
 33. Ja, det kribler helt i fingrene for at komme ud i haven blandt blomsterne. Det er en god side at være ind på og stresse af. Blomster bringer altid en i god humør. Jeg er meget glad for at jeg fandt din blog. Og de gode emner du tager op er interessante. Jeg vil følge din blog fra nu af.

  Gulvabc

  SvarSlet
 34. Helle Christensen Hjort23. marts 2013 kl. 12.29

  Och från Torna Hällestad, Skåne kommer ett stort GRATTIS på födelsedagen!!

  Hjärtliga hälsningar
  Helle och Per Anders

  SvarSlet
 35. Hi Claus,
  This is such an exceptional beautiful post. I love the colours, shapes and forms. The Muscari is such a stunning contrast.
  Have a very Happy Easter!
  Ingrid

  SvarSlet
 36. Charlotte Bennet23. april 2013 kl. 08.13

  Hej Claus. Jeg har købt dine lathyrus frø. De er meget snart klar til udplantning. Hvis jeg køber dit høje plantestativ, hvor mange planter skal plantes uden om? Der er over 50 planter :-). Mange hilsner Charlotte

  SvarSlet
 37. En kæmpe tak fordi du har været så storsindet og lukke din have op for os andre. De daglige kig er guld værd og sidestilles med vitaminer men at være der selv var bare toppen.
  Det var bare så stort at besøge din smukke smukke have...................
  Jeg har også taget en masse billeder som jeg vil nyde og kigge på ofte. De kan vel også bruges til at drømme mig tilbage, tilbage til din drømmehave !!
  Min søster og jeg havde den dejligste dag i din have.
  Hilsen fra Stevns

  SvarSlet
 38. Kære Claus
  Min mormor sagde engang,har man plantet et træ, sået et frø så har man ikke levet forgæves. Duften af varm jord,der lige er sået til med frø,og forventningens glæde om det nu lykkes er dejlig.
  Tak for alle de stunder,med bøger tv og her på din hjemmeside du har givet mig.Hilsen Annie Mønster:)

  SvarSlet
 39. Hej Claus . Jeg vil bare spørge om myrer ! Jeg har en , med sikkerhed , en silkepæon som er ombejlet af myrer . De sidder helt oppe på selve knopperne. De sidste par dages vejr har dog gjort , at de er ved at springe ud, og der kan jeg ikke se nogen skade , men laver de skade på længere sigt, og hvad med bonderosen der står sammen med den ? Jeg har gået, da vejret var godt , og prøvet at tørre myrerne af knopperne, men måske må de godt være der.
  Hilsen Heidi

  SvarSlet
 40. Kære Claus!

  Det er bare en skøn rose Augusta Louise, har selv 4 af den, den blomstrer igen og igen, man bliver bare i godt humør af at se på den.

  Kærlig hilsen
  Sussie

  SvarSlet
 41. En rigtig god bog med stor inspiration da jeg lige har fået have. Hilsen Solveij

  SvarSlet
 42. Hej Claus,
  kommer dina julprogram att sändas på DR1? Jag hoppas det, så kan vi i Skåne också se dem.
  Hälsningar Lena i Helsingborg

  SvarSlet
 43. Kære Claus

  Jeg glæder mig meget til at se dine juleprogrammer. Allerede de billeder du har lagt på giver en udsøgt og dyb stemning.

  Kærlig hilsen

  SvarSlet
 44. Kære Claus.
  Jeg har lige set dit program på DR1. Fantastisk program og flotte ting du laver. Da du lavede kransen til at hænge udenfor stod der nogle super flotte lys ved siden af i stål Potter. Hvor kan jeg købe dem?
  På forhånd mange tak.

  SvarSlet
 45. Kære Anonyme - de er købt en gros i Sverige.

  SvarSlet
 46. Kære Anonyme - de er købt en gros i Sverige.

  SvarSlet
 47. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 48. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 49. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet